А стига мърмори за тоз смукач от него са ти всички грижи ще ти го регулират някъде и толкоз малко логично ако помислиш ще разбереш че всичките ти т.н. проблеми са всъщност 1 проблем и ти му описваш признаците - като не ти сработи смукача не ти затваря клапата, съответно на студен мотор не може да вдигне обороти щот влиза много въздух и му бедна сместа, като са под еди колко си оборотите ти свети лампата а като подадеш газ още един два пъти ти се затваря в крайна сметка клапата (или поне донякъде явно не колкото трябва) и лампата гасне какво толкова умуваш отивай да ти го дорегулират и тва е.
А иначе секи е разбирач и си ръчка по колата после ко стана - ами ще стане.
А и с тая газ кой знае колко си карал само на газ или с утайка в резервоара и как няма да ти се запуши карбуратора радвай се че изобщо палиш на бензин т.е. има шанс да стане карбуратора.
А относно "до вчера бачкаше и сега изведнъж спря" първо то всичко така се прецаква и второ я бъди честен и си признай междувременно не смени ли това онова

) и твърдението "от 30к я карам нямал съм грижи" само говори лошо за тебе - като не поддържаш докато не спре няма да се сърдиш после.
Сори за тона ама съм болен и ми е криво което не ме извинява де
Айде успех с ремонта и между другото и моя смукач беше така по едно време и му бях хванал цаката докато се наканя да ида да ми го оправат - след палене задържах малко газта за 10-15 секунди примерно за да сработи в крайна сметка и да затвори.
А колегата който твърди че не трябва да се подава газ преди палене сутрин - еми не си прав точно при натискане на газта преди да запалиш клапата се затваря свали си филтира и дай газ на ръка някой ден и ще се увериш.