Има ли колега с такава кожа на капака ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Има ли колега с такава кожа на капака ?

Мнениеот Милослав » Сря 23 мар 2011 8:46

fly_free написа:Това чудо произлиза от Щатите и пази от камъчета не само капака но и челното стъкло.

:shock :shock :shock

golfer написа:
Милослав написа:Това се казва car bra, така наречения сутиен, слага се през зимата, защото тогава има всякакви неща по пътя както и по големи камъчета, в пясъка, който се полага - целта е да се предпази от надраскване предницата на колата и по-точно боядисаните компоненти.ПС Малко са 80 лв :)

точно пясъка, лугата и прахоляка като влязат под кожата така хубаво "на водно" свалят боята, че на пролет като го махнеш си готов за боя mhihi

Съвсем да - исках такова за ТТ-то тази зима и един такъв като теб ми го обясни нагледно, та ме отказа :beer :beer :beer :beer :beer

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 23 мар 2011 8:49

е да,ама по нареждане на общински съвет,следващата година,не би трябвало да ползват пясък и луга :shock

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 23 мар 2011 8:52

Био, смЕни аватара, да не ти налитне некой недоволен :)

Сега сериозно: Кой знае каква химия ще положат в такъв случай, която може и кар бра-то да разяде ...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 23 мар 2011 8:53

Химия,ми то все с нещо трябва да се третират улиците!
Пясъка да го няма!

пп
Био->Фабио mhihi

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 23 мар 2011 8:58

Е добре де, Фабио, химията нали пак разяжда - демек съсипването на колите си продължава, или греша?
Знам само че един последните пъти, като мих колата след пътуване течеше червено от нея от тоя пясък.
Представям си това ако се набие под кожата, да поседи една две седмици с малко влага какво причинява ...

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 23 мар 2011 9:10

OFF-TOPIC

Сигурно американците са го измислили да си пазят колите от техния изключително масов "ЖП транспорт" наречен 30 тона МАК-трак хвърлящ камъни, пепел и луга със страшна сила.. :deal
1.jpg

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 23 мар 2011 9:24

Тая измишлъотина е на мода в US от доста тодини, няма нитове и лепене, :horror: не е свързана със зима и луги, защото в Калифорния няма зима и сняг, но са много разпространени. :012:

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Сря 23 мар 2011 9:38

Ljubon написа:Тая измишлъотина е на мода в US от доста тодини, няма нитове и лепене, :horror: не е свързана със зима и луги, защото в Калифорния няма зима и сняг, но са много разпространени. :012:

Я па ти няма сняг в CA :) последните 2 сноуборда си ги взех точно от там Изображение

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 23 мар 2011 12:15

Според мен е повече за красота.Дали прави мизерия под кожата можете да попитате Бай-мангал,дето обича да слага такава кожа на Транзита :Mr Green Fun
Преди 2-3 години на Църна Маца питах един манго ей така от интерес,защо слагат тея кожи по бусовете им.
Той ми вика:За красота уе братчето миии :banana

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Сря 23 мар 2011 12:19

И друг път съм го казвал...
Това е все едно, да си оставиш дистанционното на новия телевизор с найлончето, че да не се надраска. :screwy

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Сря 23 мар 2011 20:32

BukTop написа:И друг път съм го казвал...
Това е все едно, да си оставиш дистанционното на новия телевизор с найлончето, че да не се надраска. :screwy

+1 :да: а и ако колата седи отвън,може да осъмнеш с няква беля по капака,или да си го хареса някой съсед :D

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 23 мар 2011 20:40

mhihi Много правилно! Но има хора маниаци колега, дето се вика, не ядат за да сложат някой екстра по колата си! Видял ли си 200 кила и отгоре човек да дава пари за тунинг и да кара кола перфектна! Нищо лично към никой, ма човека ме разби с тоя моабет, въпреки че е точен!
Аз не бих дал пари за такова нещо! АКо искате колите да са ви нови, не ги карайте зимата!

Иначе точно тази мрежа я има колегата Guru, дано се включи в бисерите и да сподели!
Но според мен предпазва предният къпак и до някаде част от челното стъкло!

Потребителски аватар
guru
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guru » Съб 26 мар 2011 21:08

IceHeart написа:

mhihi Много правилно! Но има хора маниаци колега, дето се вика, не ядат за да сложат някой екстра по колата си! Видял ли си 200 кила и отгоре човек да дава пари за тунинг и да кара кола перфектна! Нищо лично към никой, ма човека ме разби с тоя моабет, въпреки че е точен!
Аз не бих дал пари за такова нещо! АКо искате колите да са ви нови, не ги карайте зимата!

Иначе точно тази мрежа я има колегата Guru, дано се включи в бисерите и да сподели!
Но според мен предпазва предният къпак и до някаде част от челното стъкло!

Ще се включа, защо да не се включа.
Истината е че тази маска се води антиинсектицидна, т.е. основната и роля е да предпазва предното стъкло от мушички при по-висока скорост, лично съм я изпитал и върши работа при по-малките и нормалните буболечки (при по-големите БУБИ, положението обаче е неспасяемо). Гледаш до последния момент как фаровете осветяват буболечката и аха и да се размаже на стъклото и в последния момент, явно от обърнатата струя мушичката рязко тръгва нагоре и прескача поне джама.
Като допълнителна роля е предпазването от камъчета и по-малки камъни през лятото.
Минус е факта че под нея наистина се събират прашинки и пясъчинки и ако не се почиства по-често уврежда лака, но подчертавам НЕ ГО СВАЛЯ ВСЕ ЕДНО ВОДНО ИЛИ ПЯСАКОСТУЙКА, просто го драска неприятно.
Аз лично я карах известно време защото ме беше ударил бая голям камък точно след като бях боядисал капака и не ми се занимаваше с бояджии, та временно решение на проблема до следващата боя беше тази маска.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 26 мар 2011 22:33

Пичове, тия измишльотини се казват "сутиени за коли" (car bra). mhihi
Ето малко инфо... и малко история на тия глупости:
http://en.wikipedia.org/wiki/Front-end_bra
Ето и сайт за поръчки:
http://www.carbras.com/home.asp
Има и за VW:
http://www.carbras.com/40145_volkswagencarbra.asp
http://www.carbras.com/40088_volkswagenhoodguards.asp
Има и една разновидност, супер грозно творение, против насекоми, което представлява нещо като плексиглас и се слага отпред вертикално на капака на ванове и пикапи, наричат го bug shield (deflector).
:beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 27 мар 2011 10:45

Зада се отървете от одраскванията от пясъка,може преди да се сложи тая кожа да се облепи капака с някакво фолио.И като му омръзне на човек кожата сваля и фолиото и капака си е перфектен :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”