Черно тиксо на диода за маслото :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Gopeto87
Автомобил:
Двигател:

Черно тиксо на диода за маслото :(

Мнениеот Gopeto87 » Сря 23 мар 2011 19:01

Привет от най-новия собственик на Голф 4.Количка е 98 година,много запазена отвътре,по ходовата част няма забележки,двигателчето работи много добре.Много хубаво не е на хубаво.Вчера смених маслото и след това двигателя почна да трака,работи като дизелов :) ,а е 1.6 бензин.Пилка от таблото,а лампа не свети.Закарах я на майстор,свалихме таблото и над диода за маслото имаше залепено черно тиксо и лампата не свети.Към двигателя не се качва масло.Очаквам утре да ми звъннат от сервиза и да ми кажат както е положението.Още незнам какво да очаквам и колко ще се бръкна?Гадно е да купиш кола и на втория ден в сервиза.

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Re: Черно тиксо на диода за маслото :(

Мнениеот Bucket » Сря 23 мар 2011 20:17

:shock Ами адекватна реакция е да отидеш при продавача :beat_butt2 :bishop
Понякога се чудя до къде стига човешкото безочие, безотговорност и егоизъм.
Дано всичко е наред с колата, ако не е работила дълго, само за лагерите може да се притесняваш....

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 23 мар 2011 20:21

Добре дошъл във филма!
Като купувахте колата, никой ли не видя, че лампата на маслото не свети на контакт?
Виждал съм маслената лампа вързана на генератора! :horror:

Потребителски аватар
zooz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zooz » Сря 23 мар 2011 20:26

колега маслото е било пълно с добавки, затова е работила като часовник...друг пат ако ти е наложи, помириши маслото дали има странни миризми.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 23 мар 2011 21:22

Ще ме оплюете за мнението ми ама човека като не е догледал,продавача какво му е виновен.Идея си нямате колко търговци на коли,които ги продават тук,ги купуват така "модернизирани" още по другите държави и после ходите да се карате с тях защо така,защо иначе.Човека като го е купувал е можел да види,че лампата не свети на контакт,да мусне един тест на сегментите на таблото през VAG-Com и ди види коя лампа свети и коя не.
Имам познат в Италия,дето с това си изкарва прехраната,че и доста пари прави,разбира се предимно на коли за износ.Логиката му е доста елементарна и за съжаление вярна - "ами и да не го направя аз и да не им взема аз парите,някой друг все ще им го направи и пак ще прецакат човека,защо тогава да не им взема аз парите" и за жалост е напълно прав.
Тук явно става дума за двигател с проблем,който е бил прикрит,къде не е ясно и не е и особено важно.За да няма достатъчно налягане на маслото то или налягането се губи по системата (биелни и основни лагери са доста възможна причина) или маслената помпа на прави необходимото налягане в системата.Съответо като се свали картера,за да се види какво е състоянието на помпата,свалете и огледайте какво е положението с биелните лагери и дали имат износвания,какъв размер са сложени (може двигателя да е ремонтиран вече веднъж и да не са стандартен размер).Ако там има драма,значи всичко става много сложно и скъпо за теб.
Ако лагерите изглеждат наред,нищо не пречи да ги смените с нови,понеже не са скъпи,пък е хубаво като са отворени,да се подменят с нови,но хората в сервиза ще ти разкажат тези неща.
:beer

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Сря 23 мар 2011 22:18

Понеже бях в сервиза днес като стана това, мога да ти кажа, че момчето явно изобщо не разбира от коли (и не е длъжен), че да гледа такива неща. Просто не му е направило впечатление. Иначе колата е голяма лимонка, доста неща по нея са замаскирани испоред мен с времето ще излизат още проблеми.
Никак не е професионално и етично да постъпват така търговците, да не кажа, че си е живо престъпление :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2
Ако това беше в цивилизована държава - тоя никога повече нямаше да продава коли, може и малко да полежи даже! :012:

Другото е, че не може да се очаква за малко пари колата да е читава. И евтиното винаги излиза мнооого скъпо!
А тоя скапан мотор 1,6 SR ми е фаворит сред най-смотаните мотори, слагани на VW - наред с "модерния" 1,4 80 коня на Golf 6 (1200+ кг) :shock :banghead: , който също е мъртво роден! Ако се зачетете тук, всеки, който реве от проблеми с мотора на Голф 4 е с тоя 1,6 SR! :bishop

Относно разходите - залагам на 300-500лв. - лагери, труд и недай боже друго...

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 23 мар 2011 22:49

То лампата не се забелязва!Колко коли съм купил,никога не съм гледал кое свети и кое не на таблото!Нека собственика да каже и на каква цена е купен автомобила?4600-4800лв сигурно?Евтиното винаги излиза по-скъпо!И аз се убедих в това преди няколко години!
И един трик при закупуване на автомобил:след като го харесате,тествате кажете на продавача,че я купувате дая проверитеи с Vag-com!Ако на колата и има нещо веднага продавача почва да се дърпа!Да не кажа,че почват да скачат и на бой!От такива продавачи бягайте далеко!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 24 мар 2011 8:06

продавача какво му е виновен

Е това ,ако не е измама,скриване на проблем scare
Редовна практика е да "гасят" лампите по всякакъв начин...
аirbag вързан към маслото,съпротивления ...

Потребителски аватар
Vinchenzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vinchenzo » Чет 24 мар 2011 9:35

Vento написа:Ако се зачетете тук, всеки, който реве от проблеми с мотора на Голф 4 е с тоя 1,6 SR! :bishop

Колега защо така мислиш? Аз от 7 месеца карам такъв Голф с 1.6 АКЛ мотор и съм си доволен.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 24 мар 2011 10:18

Кирчето продаваше такъв мотор на добра цена доколкото помня. Може да излезе по-евтино.... :wink:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Чет 24 мар 2011 10:18

Кофти номер са му спретнали на човека,но няма какво да се направи...даже някой ако се е заглеждал в договора за покупко-продажба ще разбере защо :wink:

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Чет 24 мар 2011 10:25

Джамбазин ли е :beat_butt2
Скоро ми се случи в Пловдив при опита си да тестваме с ВАГ се оказа че "тарикатчетата" са резнали ОБД буксата,и настана един спор с тях- колко ми бил читав софтуера mhihi

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 24 мар 2011 10:28

проблемът не е само с моторите ,както писаха колегите !виждалсъмизвадени лампи за "чека",срязани кабели за него,блокирани с планки прозорци и т.н.!търговеца вика - иди при някой да ти го активира с Ваг -ком джама !да ама нестава .отваряш-и блокаж на системата!и много още примери!лошо!а го правят наши хора по чужбината .те другите не разбират !нали знаете поговорката :сиромах човек-жив дявол!и нашите сиромаси ни работят!

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Чет 24 мар 2011 11:03

Ами колегата за съжаление не е нито първия нито последния измамен! Помня онзи колега дето си беше купил Голф 4 от Дупница, където двигателното масло беше станало на грес :shock
Има много писано в този форум за колите втора ръка, обаче хората не четат и си мислят, че всичко каквото лети се яде....
Отваряйте си очите хора и ако нищо неразбирате от автомобили взимайте с вас хора, които са в час, иначе докато има наивни хора ще има и измамници нормално е това :!:

Последна промяна от moreg на Чет 24 мар 2011 12:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 24 мар 2011 12:00

Към автора на темата: Съжалявам, коелга, наистина е много кофти случая, но не го приемай навътре.. в крайна сметка можеше и по-зле да е... Чакаме да кажеш каква е диагнозата от сервиза.

Към всички останали колеги.. Ами.. всички гледни точки са верни, но с едно малко уточнение: Колите са така зверски замаскирани, защото просто у нас така може безнаказано. Човекът на zfa159, дето ги "тунингова" в Италия е прав за себе си. Само че, след интервенцията, къде отиват тия коли.. Във Франция и Германия ли? Или в България, Сърбия и други братски държави?

Относно това, което Vento спомена, че това в друга страна няма как да се случи.. Еми няма как да стане, наистина. За Германия мога да кажа от опит, че тук най-голямото "престъпление", което правят, е че въртят километража назад, сменят кожата на скоростния лост и прикриват дефекти по боята (това само турците го правят, но повечето автокъщи тук са турски). В Швейцария няма такова нещо. Имам познат, който се занимава с коли в Швейцария.. и.. в общи линии там за подобна гавра с колата глобите са много солени.

Та така.. най-големите бракми от Италия (и все по-рядко от Германия) красят родните автокъщи и чакат някой да се излъже.

Относно изказванията за това АКЛ колко тъп двигател е, мисля, че темата не е за това... само ще се стигне до спорове. Само ще кажа, че и аз не съм виждал читав АКЛ на 350 000 км.. На колко км мислите, че са колите у нас, които се продават на 130 000 :bishop

Поздрави на всички!

ПП. Колега, при следващата покупка на кола задължително вземи със себе си някой, който има представа какво, как и къде да гледа при покупката!

Последна промяна от icefire на Чет 24 мар 2011 12:28, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”