Водна помпа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Водна помпа
Тъй като този раздел на форума е общ за автомобили, имам един по-общ въпрос. Споделете впечатленията си от различни марки водни помпи. До колкото чета "HEPU" са най-добрите, но и цената им двойна в сравнение с други марки. За разлика от другите авто части фирми произвеждащи водни помпи дал господ и то доста. Струва ли си човек да даде двойно повече пари за "HEPU" и да е спокоен или има равностойни алтернативи. В смисъл оптимално съотношение цена/качество. Ще се радвам, ако споделите личните си впечатления.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Водна помпа
Ъъъъ... Пинто, при положение, че водна помпа ХЕПУ е от порядъка на 30-35лв, я дефинирай 'оптимално съоношение цена/качество', моля 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм уточнил марката кола, но за 35 лева не съм срещал до сега. Това което съм виждал е между 70-120 лева в зависимост от марката автомобил. 30-40 лева са италианските. Говорим за цяла помпа, готова за монтаж.
Значи до тук е ясно, че "HEPU" е върхът.Сигурно има и други читави марки. Та за тях ми е въпросът.
Значи до тук е ясно, че "HEPU" е върхът.Сигурно има и други читави марки. Та за тях ми е въпросът.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Не е точно така. Последно като сменях моята сравнявах ХЕПУ с Ruville и трябва да ти кажа, че втората не само, че беше по-евтина, но и е по-качествена.Pinto_mm написа:Значи до тук е ясно, че "HEPU" е върхът.Сигурно има и други читави марки. Та за тях ми е въпросът.
Гледат се лопатките на турбинката, на ХЕПУ бяха много тънки... бе замисли се.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
голфа още го карам с хепу а протече преди 3 години сигурно
взех само външното тяло без корпуса
35 лв не са чак толкова много за такава част а и няма да ги сменяш всяка година тия помпи
другия ти по-евтин вариант е 22 лв - струва ли си риска
взех само външното тяло без корпуса

35 лв не са чак толкова много за такава част а и няма да ги сменяш всяка година тия помпи
другия ти по-евтин вариант е 22 лв - струва ли си риска
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пак казвам, че става въпрос за цяла помпа и цената се удвоява. Има малка разлика дали ще е 70 или 40 лева, ако качеството е равностойно. Просто, ако някой има впечатления от друга марка освен "HEPU" нека да сподели.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
И един глас за SKF...

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Pinto_mm написа:Не съм уточнил марката кола, но за 35 лева не съм срещал до сега.
Ееее... Чакай сега!
Значи - некоректно поставяш въпроса!
При VW конкретно Г2, Г3, както и Пассат В3, В4, а вероятно и В2 може да се сменя само предната част от помпата, тази с лагера и турбинката.
Тя е 30 и няколко лв на повечето места
Доколкото съм запознат - на ФИАТ, примерно, се сменяло цялото чудо.
Нормално там да е по-скъпо!
И на VW, ако сменяш всичко, е 70лв

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Каквато и водна помпа да си закупиш всичко е мЕнте! Няма ли да си пише на нея made in Germany, всичко е празни приказки! Казвам го шот съм сменял не малко и оригиналното винаги държи фронта!
На мен помпата ми излезе 40 лева и 20 лева труд 60 лева! Италянска, марката не я знам!
На мен помпата ми излезе 40 лева и 20 лева труд 60 лева! Италянска, марката не я знам!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Задавам въпроса защото от един магазин/сервиз ми предложиха DOLZ, макар че имаха налични HEPU. Според служителя DOLZ са немски и не отстъпват по качество на лидера. Цената е 38 лева, а на HEPU 70 лева. Нарочно не пиша марката кола, за да не ми изтрият темата модераторите. За това питам само за доказала се марка. Често пиша тук, защото винаги гледате да помогнете с препоръки и съвети.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pinto_mm написа: Нарочно не пиша марката кола, за да не ми изтрият темата модераторите.
омфгд

страшен филм си гледал колега за нашия форум

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
колега вземи си немска марка помпа, казаха ти го вече, италянските авточасти са някакси как да го кажа ...
Цената на помпата е според колко мат'риал е вложен, не толкова според марката на колата
Аз съм с колбеншмидт, 53лв, засега ок.

Цената на помпата е според колко мат'риал е вложен, не толкова според марката на колата

Аз съм с колбеншмидт, 53лв, засега ок.

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото знам DOLZ са Испански а не немски помпи.
Аз съм с хепу,смених оригиналната без да има нужда и сега оригиналната си ми седи.Доволен съм.
Иначе питането ти е малко безсмислено.Мнения за помпа без да кажеш за каква кола става въпрос
По правило по-скъпото е по-качествено от евтинията. Ти си решаваш за 10-20 лв дали да си взимаш незнайни помпи.
Аз съм с хепу,смених оригиналната без да има нужда и сега оригиналната си ми седи.Доволен съм.
Иначе питането ти е малко безсмислено.Мнения за помпа без да кажеш за каква кола става въпрос

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Та при мойта каляска , водната помпа върши работата и на ролките (тоест тя обтяга самият ремък) . Преди около 1-2 години за 2 месеца смених 4
водни помпи и в крайна сметка се оказа , че проблема не е от тях
.
В момента карам с HEPU (2 години) и нямам проблеми
П.С
Следващата ми ще е SKF

В момента карам с HEPU (2 години) и нямам проблеми

П.С
Следващата ми ще е SKF

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”