Важно!Лъжеполицаи или си внушаваме?Как да се предпазим?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
golf_td
Автомобил:
Двигател:

Важно!Лъжеполицаи или си внушаваме?Как да се предпазим?

Мнениеот golf_td » Съб 26 мар 2011 0:59

Здравейте колеги, много ми е нервно в момента и не знам какво да правя.Спряха ни полицаи, бяхме аз и още едно момче. Имаше 3-ма полицаи, отвън двама и вътре трети.Поискаха документите и на мен и на момчето до мен.Доста време се забавиха, поискаха да отворя багажника след това.Дотук нормално, но след това в обратна на нашата посока минава някаква кола с виснала задна броня, която се сурка в асфалта.Двамата полицаи сядат в колата, тръгват да го гонят като преди това дават документите на ченгето,което остана при нас.В документите обаче, липсва моята лична карта и личната карта на спътника ми.След още около 10 мин. идва моторист с каска с цивилно облекло и цивилен мотор , дава личните ни карти на това ченге, което чакаше с нас, след което двамата заминават с мотора.Възможно ли е да са ЛЪЖЕполицаи, възможно ли е да злоупотребят с данните ни?Не запомнихме номера нито на патрулката нито на мотора..какво да правим?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Важно!Лъжеполицаи или си внушаваме?Как да се предпазим?

Мнениеот k_garchev » Съб 26 мар 2011 1:10

Ах,много интересно!Запомни ли поне как изглеждат полицаите?Отиди в местното РПУ утре и разкажи за случката!Имат книжка в която записват кога,какво,кой и къде е спиран!Ако фигурирате в тази книжка няма проблем!Но нищо чудно и да са ви копирали данните и да цъфнете с някой заем утре или нещо подобно!Но според мен задължително отиди в полицията!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 26 мар 2011 1:32

Ами да запомних ги... но дори и да са истински полицаи - дали няма измежду тях такива знам ли? А и на това място наистина има често патрул, да не кажа всяка вечер, колата - типичния полицейски опел... но не знам много интересно че точно личните карти не ни ги върнаха веднага.Хайде да предположим че са тръгнали да го гонят този с падналата броня ок - ама защо например не ни върнаха личните карти пък другите неща по-късно да речем.Освен това са питали момчето до мен къде работи и какво, на него дори не са му се представили...не знам утре ще поразпитам в полицията, помня точното място , точния час ..дано да се разбере, а ако имам неща на мое име с тях може ли да се случи нещо?Освен със заем на ме набутат - а ако си сменя личната карата ?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 26 мар 2011 2:28

golf_td написа:а ако си сменя личната карата ?

Ако си смениш картата (декларираш я за изгубена) ще платиш някаква малка глоба и новата карта ще бъде с различен сериен номер, съответно старата ще бъде отбелязана в регистрите на МВР като невалидна.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 26 мар 2011 2:47

Според мен се филмираш :012:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 26 мар 2011 6:23

hooligans написа:Според мен се филмираш :012:

:да:

Никой няма да се прави на псевдо полицай и да си слага главата в торбата само за да ти открадне личните данни. ;)

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 26 мар 2011 7:43

Личните данни могат да се вземат от много места, това е най-малкият проблем.
Но при теглене на заеми, SIM карти, телефони, покупко-продажба при нотариус, отваряне на фирма и много други неща, където можеш да влезеш във филм, се изисква копие от личната карта.
Съвет: Отиди в МВР. Обясни ситуацията. Дори и да те успокоят, обяви картата за открадната. Ще спиш къде по-спокойно.
Това е сайта, http://nbds.mvr.bg/bds7/web.nsf/fVerification който и нотариуси и крадци на документи, използват за проверка на документите. Ако тук излезе, че картата ти е валидна, нотариуса или банката са спокойни и ще изповядват сделката. Въпреки, че с картата се представя някой друг, с когото имаш външна прилика.
Съвета от мене, Избора е твой!
:beer

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Съб 26 мар 2011 7:58

groznika написа:

Никой няма да се прави на псевдо полицай и да си слага главата в торбата само за да ти открадне личните данни. ;)

Мда... никой няма да си прави труда за 2 потребителски кредита по 15 000лв, които никога няма да върне..
30 000лв не са пари и без това ;)

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 26 мар 2011 9:03

до последния коментар: колега-това малко ми звучи като ирония, дали не са пари 30 000 лв в днешно време - гледаш кво става - обири, телефонни измами и сигурно още куп глупости ще се случват.Мерси все пак за успокоението, аз ще взема да отида сега на място да поразпитам и ще видим какво ще правя.Но все пак без да съм направил никакво нарушение тази рутинна проверка ми отне около 35 минути..-неестествено ми се струва, после ще пиша какво е станало.Спират ме в 23.00 , по-късно помня че гледам часовника на колата - беше 23.27! Те акт да ми бяха писали по-малко щяха да се забавят.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 26 мар 2011 9:20

groznika написа:

Точно, ако искат да си гепат лична карта влизат в претъпкан автобус.
В големи филми се вкарваш за нищо.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 26 мар 2011 9:34

Колега в претъпкан автобус като ми гепат личната карта - аз след това отивам и си вадя нова - естествено има някаква глоба, но... тук ситуацията е по-различна.Ама дано да се филмирам де! Но предполагам всички сте чували за подобни случаи с измами - българите сме много изобретателни нали знаете.Щом крадат последен модел луксозни коли със свръхзащити за 45 секунди - винаги са с един ход напред!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 26 мар 2011 9:38

k_garchev написа:Ах,много интересно!Запомни ли поне как изглеждат полицаите?Отиди в местното РПУ утре и разкажи за случката!Имат книжка в която записват кога,какво,кой и къде е спиран!Ако фигурирате в тази книжка няма проблем!Но нищо чудно и да са ви копирали данните и да цъфнете с някой заем утре или нещо подобно!Но според мен задължително отиди в полицията!

:deal
Пускаш жалба и си "връзваш гащите"

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Съб 26 мар 2011 9:41

Аз нещо не разбрах...
Ти шофираш, нали?
Тогава защо твоя приятел си дава документите?
При проверка се вземат само документите на водача. Поне на мен не ми се е случвало да искат документи на пътнищите. те това не мога да го разбера

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 26 мар 2011 9:46

Имат право,но проверката се прави по "радиото".
Това ,че ги е разнасял цивилен,си е нарушение.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Съб 26 мар 2011 9:46

Имат право да искат документите на всеки гражданин ;)
В това число пътници, пешеходци, велосипедисти и т.н

Върни се в “ОФФ-Топик - други”