Важно!Лъжеполицаи или си внушаваме?Как да се предпазим?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Важно!Лъжеполицаи или си внушаваме?Как да се предпазим?
Здравейте колеги, много ми е нервно в момента и не знам какво да правя.Спряха ни полицаи, бяхме аз и още едно момче. Имаше 3-ма полицаи, отвън двама и вътре трети.Поискаха документите и на мен и на момчето до мен.Доста време се забавиха, поискаха да отворя багажника след това.Дотук нормално, но след това в обратна на нашата посока минава някаква кола с виснала задна броня, която се сурка в асфалта.Двамата полицаи сядат в колата, тръгват да го гонят като преди това дават документите на ченгето,което остана при нас.В документите обаче, липсва моята лична карта и личната карта на спътника ми.След още около 10 мин. идва моторист с каска с цивилно облекло и цивилен мотор , дава личните ни карти на това ченге, което чакаше с нас, след което двамата заминават с мотора.Възможно ли е да са ЛЪЖЕполицаи, възможно ли е да злоупотребят с данните ни?Не запомнихме номера нито на патрулката нито на мотора..какво да правим?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Важно!Лъжеполицаи или си внушаваме?Как да се предпазим?
Ах,много интересно!Запомни ли поне как изглеждат полицаите?Отиди в местното РПУ утре и разкажи за случката!Имат книжка в която записват кога,какво,кой и къде е спиран!Ако фигурирате в тази книжка няма проблем!Но нищо чудно и да са ви копирали данните и да цъфнете с някой заем утре или нещо подобно!Но според мен задължително отиди в полицията!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да запомних ги... но дори и да са истински полицаи - дали няма измежду тях такива знам ли? А и на това място наистина има често патрул, да не кажа всяка вечер, колата - типичния полицейски опел... но не знам много интересно че точно личните карти не ни ги върнаха веднага.Хайде да предположим че са тръгнали да го гонят този с падналата броня ок - ама защо например не ни върнаха личните карти пък другите неща по-късно да речем.Освен това са питали момчето до мен къде работи и какво, на него дори не са му се представили...не знам утре ще поразпитам в полицията, помня точното място , точния час ..дано да се разбере, а ако имам неща на мое име с тях може ли да се случи нещо?Освен със заем на ме набутат - а ако си сменя личната карата ?
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
golf_td написа:а ако си сменя личната карата ?
Ако си смениш картата (декларираш я за изгубена) ще платиш някаква малка глоба и новата карта ще бъде с различен сериен номер, съответно старата ще бъде отбелязана в регистрите на МВР като невалидна.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Според мен се филмираш 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
hooligans написа:Според мен се филмираш

Никой няма да се прави на псевдо полицай и да си слага главата в торбата само за да ти открадне личните данни.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Личните данни могат да се вземат от много места, това е най-малкият проблем.
Но при теглене на заеми, SIM карти, телефони, покупко-продажба при нотариус, отваряне на фирма и много други неща, където можеш да влезеш във филм, се изисква копие от личната карта.
Съвет: Отиди в МВР. Обясни ситуацията. Дори и да те успокоят, обяви картата за открадната. Ще спиш къде по-спокойно.
Това е сайта, http://nbds.mvr.bg/bds7/web.nsf/fVerification който и нотариуси и крадци на документи, използват за проверка на документите. Ако тук излезе, че картата ти е валидна, нотариуса или банката са спокойни и ще изповядват сделката. Въпреки, че с картата се представя някой друг, с когото имаш външна прилика.
Съвета от мене, Избора е твой!

Но при теглене на заеми, SIM карти, телефони, покупко-продажба при нотариус, отваряне на фирма и много други неща, където можеш да влезеш във филм, се изисква копие от личната карта.
Съвет: Отиди в МВР. Обясни ситуацията. Дори и да те успокоят, обяви картата за открадната. Ще спиш къде по-спокойно.
Това е сайта, http://nbds.mvr.bg/bds7/web.nsf/fVerification който и нотариуси и крадци на документи, използват за проверка на документите. Ако тук излезе, че картата ти е валидна, нотариуса или банката са спокойни и ще изповядват сделката. Въпреки, че с картата се представя някой друг, с когото имаш външна прилика.
Съвета от мене, Избора е твой!

groznika написа:hooligans написа:Според мен се филмираш
![]()
Никой няма да се прави на псевдо полицай и да си слага главата в торбата само за да ти открадне личните данни.
Мда... никой няма да си прави труда за 2 потребителски кредита по 15 000лв, които никога няма да върне..
30 000лв не са пари и без това

-
- Автомобил:
- Двигател:
до последния коментар: колега-това малко ми звучи като ирония, дали не са пари 30 000 лв в днешно време - гледаш кво става - обири, телефонни измами и сигурно още куп глупости ще се случват.Мерси все пак за успокоението, аз ще взема да отида сега на място да поразпитам и ще видим какво ще правя.Но все пак без да съм направил никакво нарушение тази рутинна проверка ми отне около 35 минути..-неестествено ми се струва, после ще пиша какво е станало.Спират ме в 23.00 , по-късно помня че гледам часовника на колата - беше 23.27! Те акт да ми бяха писали по-малко щяха да се забавят.
groznika написа:hooligans написа:Според мен се филмираш
![]()
Точно, ако искат да си гепат лична карта влизат в претъпкан автобус.
В големи филми се вкарваш за нищо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега в претъпкан автобус като ми гепат личната карта - аз след това отивам и си вадя нова - естествено има някаква глоба, но... тук ситуацията е по-различна.Ама дано да се филмирам де! Но предполагам всички сте чували за подобни случаи с измами - българите сме много изобретателни нали знаете.Щом крадат последен модел луксозни коли със свръхзащити за 45 секунди - винаги са с един ход напред!
k_garchev написа:Ах,много интересно!Запомни ли поне как изглеждат полицаите?Отиди в местното РПУ утре и разкажи за случката!Имат книжка в която записват кога,какво,кой и къде е спиран!Ако фигурирате в тази книжка няма проблем!Но нищо чудно и да са ви копирали данните и да цъфнете с някой заем утре или нещо подобно!Но според мен задължително отиди в полицията!

Пускаш жалба и си "връзваш гащите"
Аз нещо не разбрах...
Ти шофираш, нали?
Тогава защо твоя приятел си дава документите?
При проверка се вземат само документите на водача. Поне на мен не ми се е случвало да искат документи на пътнищите. те това не мога да го разбера
Ти шофираш, нали?
Тогава защо твоя приятел си дава документите?
При проверка се вземат само документите на водача. Поне на мен не ми се е случвало да искат документи на пътнищите. те това не мога да го разбера
Имат право,но проверката се прави по "радиото".
Това ,че ги е разнасял цивилен,си е нарушение.
Това ,че ги е разнасял цивилен,си е нарушение.
Имат право да искат документите на всеки гражданин 
В това число пътници, пешеходци, велосипедисти и т.н

В това число пътници, пешеходци, велосипедисти и т.н
Върни се в “ОФФ-Топик - други”