Пасат б3 фарове-kъси и дълги в едно!!* РЕШЕНО + снимки !!!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Пасат б3 фарове - дъси и дълги в едно, kak ?
Най-добре сякаш беше с изправителен диод и реле, ама колегата щом така си е решил 

- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Направи,направи да видим как е станало.И нали ти казах на късите ксенон,а на дългите едни хубави Осрам Найтбрейкър и си ти.Недей се лъжи да слагаш ксенон и на дългите,защото само ще си дадеш паритеaltanivan написа:Сега се захващам ще направя малко снимки за темата

-
altanivan
- Автомобил:
- Двигател:
Както казах и по горе не стана с мост долу при бушоните,защото там имаше сложено реле..

За това разглобих около волана пласмасите за да стигна до буксата ..

Вече е откачена от лосчето на фаровете

Две кабелчета за мост с обувки ..

Двата кабела,които ми трябва ги обелвам малко за да закача моста на тях ..

Слагам бушона и стискам с клещи да не мърда.. Сложих 5А но при пускането на фаровете се оказа,че е слаб и изгоря..

Смених го с 10А

Слобих пласмасите и оставих бушона да се вижда отвън ,ако се наложи някога нещо ..

И крайния резултат..

Сега остана само ксенон за късите,хубави крушки за дългите и накрая да ги регулирам добре...
За това разглобих около волана пласмасите за да стигна до буксата ..
Вече е откачена от лосчето на фаровете
Две кабелчета за мост с обувки ..
Двата кабела,които ми трябва ги обелвам малко за да закача моста на тях ..
Слагам бушона и стискам с клещи да не мърда.. Сложих 5А но при пускането на фаровете се оказа,че е слаб и изгоря..
Смених го с 10А
Слобих пласмасите и оставих бушона да се вижда отвън ,ако се наложи някога нещо ..
И крайния резултат..
Сега остана само ксенон за късите,хубави крушки за дългите и накрая да ги регулирам добре...

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат б3 фарове-kъси и дълги в едно!!* РЕШЕНО + снимки !!!
Подмени го с 15-ка.При 10А си на много гранична стойност и ще започне да гори от време на време или да загрява и да прави мизерия.Двата къси фара,било ксенон или проста крушка са 2х55W ,което са 110W ,което при 12V са 9.1А .Разбира се токът е малко по-малък,защото напрежението не е точно 12V,има допълнително съпротивление на кабелите,връзките и т.н.,но не пречи да сложиш 15 и да разтовариш малко предпазителя.И 15А ще си изгори,ако се случи нещо,това няма защо да те притеснява.
Както си го направил сега обаче,ще имаш друг проблем - ако се движиш с изгасени фарове и решиш да мигнеш на някого,ще тръгнат и късите,което е проблем,ако си с ксенон,защото ще си разкажеш играта на крушките при по-често мигане.
Както си го направил сега обаче,ще имаш друг проблем - ако се движиш с изгасени фарове и решиш да мигнеш на някого,ще тръгнат и късите,което е проблем,ако си с ксенон,защото ще си разкажеш играта на крушките при по-често мигане.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Мхм,тъкмо щях да казвам,че е 9.16 ампера,но при 12в точно.А и тоя ксенон е 35 вата.Което е 5.83А което значи че 10 е добре.Ама зависи,то напрежението ти е горе долу към 12.4 волта което е 5.64А и няма кой знае каква разлика дори и до 13 волта да се качи.Според мен 10 амперовия си е добре.Освен ако не смениш с 55 ватов ксенон.Със смяната на ксенона смени и предпазителя.Или ако смениш крушките.Разбра ме.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами да де ама дори да минават около 8А,при сегашното качество на предпазителите,ще грее и ще създаде мизерия след известно време.При оригиналната инсталация Ханс е предвидил 10А предпазител за едната крушка на реутана за късата светлина.Отделен, пак 10А и за другата.
Иначе ксенона е 35W ама стартовия му ток е много доволен
Инсталацията за H4 ксенон,заводски идва с 20 и дори с 25А предпазител за двата баласата заедно,при 35W комплект.При него ще е същото,защото на дълги,през този предпазител ще минава тока на двата баласата.

Иначе ксенона е 35W ама стартовия му ток е много доволен

-
altanivan
- Автомобил:
- Двигател:
Аз с тази цел съм осватил бушона отвън да се вижда и сменя по лесно.
Друго да питам незнам защо или си е така ,но светкавицата свети по силно като цъкна на лосчето,отколкото къси и дълги като съм пуснал?Мислех че това само при крушки H4,който имат две светлини се получава?
Друго да питам незнам защо или си е така ,но светкавицата свети по силно като цъкна на лосчето,отколкото къси и дълги като съм пуснал?Мислех че това само при крушки H4,който имат две светлини се получава?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
altanivan написа:Аз с тази цел съм осватил бушона отвън да се вижда и сменя по лесно.
Сложи си релета на фаровете и ше светне еднакво
-
altanivan
- Автомобил:
- Двигател:
Де да знаех как се прави .. Някой ако може да обясни малко как се прави .. от къде да ги взема тия релета 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
От магазина.Не вярвам да не успееш да си ги направиш сам.Иначе едно време на жигулата и на мен ми светеха дългите така.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля че светят повече при светкавица понеже взимат директно + от акумолатора.И на моя б4 го забелязах това нещо но разликата при мен не е много голяма понеже рефлекторите ми са стари
Успех с релетата то има тема за това даже и схема как се връзват 
Успех с релетата то има тема за това даже и схема как се връзват 
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Колега махни тоз китайски бушон.Изглежда ми 1:1 с тези който се топят ,а не горят.Ако вземеш нещо по-качествено(примерно ТЕСЛА),ще видиш че 10ампера доста бързо може да изгорят.При мене крушки от типа Х4 са с 20ампера,при същата маневра.Иначе преди и с 10китайски държеше 
-
altanivan
- Автомобил:
- Двигател:
Да,китайските!Ще потърся в нас имах хубави бушони .. но само този 5А намерих,който изгоря при слагането!
Даже ако се загледаш на първата снимка дет са релетата се вижда един зелен стопен 30А .. той май беше за парното и виж как се е стопил,но не изгаря
Издръжливи китайци 
Този в момента го взех от Кауфланд за 1.39лв комплект 10 бушона.На повече места продават от тези калпавите (китайските),къде да търся хубави ?
Даже ако се загледаш на първата снимка дет са релетата се вижда един зелен стопен 30А .. той май беше за парното и виж как се е стопил,но не изгаря

Този в момента го взех от Кауфланд за 1.39лв комплект 10 бушона.На повече места продават от тези калпавите (китайските),къде да търся хубави ?
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Стопения ти зелен бушон не е за парното,ами за реотаните на задното стъкло
П.П Разкарай го от там и сложи нов
П.П Разкарай го от там и сложи нов