Колони за Голф 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
VoDo
Автомобил:
Двигател:

Колони за Голф 3

Мнениеот VoDo » Пет 25 мар 2011 12:46

Много съм бос в car audio и разбрах, че диаметъра на колоните на Г3 (на вратите) е 16.5см, но има ли значение колко е дълбока една колона?В смисъл те като са 16,5-17 еднакви ли са на дълбочина или не?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Колони за Голф 3

Мнениеот radi_nrj » Пет 25 мар 2011 13:37

До сега не съм виждал 16.5cm говорител да има проблем с дълбочината. 17 и 16.5 са едно и също нещо просто различните призводители го водят по различен начин.

Ако споделиш бюджет и очаквания мога да те насоча към поределени говорители. Но принципно тези 3-ки, които имат говорители във вратите са с така наречената компонентна система. 16.5 басов във вратата и високочестотен на таблото.

VoDo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VoDo » Пет 25 мар 2011 14:26

Все още не съм мислил за бюджет тъй като е края на месеца....Ако може да ми кажеш кои колони са хубави на каква цена са.

Потребителски аватар
Slavyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slavyan » Пон 28 мар 2011 1:12

И аз съм се замислил за нови колони на голфа за не много пари. Какво мислите за два комплекта такива - http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=33737

Тези дали ще паснат, да не се окаже, че не мога да си спусна прозореца до долу...?

Сега съм със Sony Xplod, оригинални колони долу в предните врати, 10см Sony Xplod колони горе в таблото, и отзад - нищо.

Смятате ли, че ще звучи по-добре с 4 двукомпонентни такива, и дали разликата ще си заслужава 300 лева? :roll:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 28 мар 2011 7:40

Slavyan написа:И аз съм се замислил за нови колони на голфа за не много пари. Какво мислите за два комплекта такива - http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=33737

Тези дали ще паснат...

Пасват, без проблем :да:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 28 мар 2011 10:02

Slavyan написа:И аз съм се замислил за нови колони на голфа за не много пари. Какво мислите за два комплекта такива - http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=33737

Тези дали ще паснат, да не се окаже, че не мога да си спусна прозореца до долу...?

Сега съм със Sony Xplod, оригинални колони долу в предните врати, 10см Sony Xplod колони горе в таблото, и отзад - нищо.

Смятате ли, че ще звучи по-добре с 4 двукомпонентни такива, и дали разликата ще си заслужава 300 лева? :roll:

Както каза andro_ пасват идеално. Със сигурност ще свирят по добре от недуразумението, с което си в момента (не само марката, а и комбинацията от два коаксиални говорителя 10 и 16.5cm отпред).

Дали ще си заслужава можеш сам да си прецениш като ги чуеш в някой магазин, но ще ти дам един съвет. Ако гониш качествен звук бягай далече от говорители с IMPP мембрани, истината е в хартията ;)

Ето няколко прекрасни ситемки около, които са малко над твоя бюджет и трябва да чуеш преди да вземеш решение:
http://www.aval-bg.com/car-audio/ground-zero/govoriteli/ground-zero-gztc-165t
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-esk-165
http://www.aval-bg.com/car-audio/dls/govoriteli/dls-b6a

Потребителски аватар
Slavyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slavyan » Пон 28 мар 2011 12:24

Мерси за предложенията. :beer
Но моята цел е малко по-различна. Аз не целя много високо качество, ами просто свестна музика за минимално пари, защото сегашният сет-ъп е наистина недуразумение, но просто го сложих като купих колата, когато бях на 18 и тогава ептен нищо не разбирах.

Аз сега съм с радио Сони Експлод, среден-нисък клас, с usb и aux. На него пише 4х45w, та то самото не позволява особено високо качество музика. Исках общо взето най-евтините двукомпонентни на pioneer, и на тези ми хареса, че номиналната им мощност е 50в, което е над 45те вата на радиото. Обаче сега в сайта, който ти ми пусна гледам, че има и двукомпонентни на pioneer за половината пари, но номиналната им мощност е 35w.

И сега се разколебах, тъй като не съм чак много ценител на музиката, не я надувам нон стоп до горе и радиото ми е слабо, ще усетя ли особена разлика между тези които съм посочил по горе и тези: http://www.aval-bg.com/car-audio/pionee ... r-ts-g171c
Заслужава ли си двойната цена за мойте не-високи изисквания?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 28 мар 2011 12:33

Първо това сони едва ли е повече от 4*18W и ако искаш качествена и евтина компонентна система не си взимаш Pioneer.

Виж тези: http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dsk-165
И тези: http://www.aval-bg.com/car-audio/dls/govoriteli/dls-k6

Потребителски аватар
Slavyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slavyan » Пон 28 мар 2011 12:47

Знам че принципно нито името на марката е всичко, нито характеристиките на хартия са всичко... Но в този случай не мога да разбера защо ми препоръчваш тези, като гледам, че честотния им диапазон е по-тесен, а и от това, което съм чел съм останал с впечатление, че pioneer са една от водещите марки... а и тези, от тези линкове са значително по-скъпи от 85 левовите, особено имайки предвид че ще купувам 4.
И за това да те помоля да ми обясниш защо ми препоръчваш точно тези?

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Пон 28 мар 2011 15:30

Нямаш и обща култура от кар аудио нали.За да не говориме само празни приказки,отвори тунинг бг то,в кар аудио проекти виж какво се използва като марки,и защо.Лично мое мнение е,че и 20 лева няма да дам за колони pionner,sony or kenwood.

papurkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот papurkov » Пон 28 мар 2011 17:37

колега аз имам 1 излищна музика за продан понеже се увеличи броят на семейството

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 28 мар 2011 17:40

Аз затова ти обяснявам да идеш и да ги чуеш. В Авител и Мегавойс имат Hertz и Pioneer, а в RnB Audio имат DLS. Pioneer правят готини плеъри и усилватели, но ниската серия говорители са им зле. Не гледай какво пише а слушай?

Оставам с впечатление, че си мислиш, че цените са за 1 бас и една пищялка. Не за по 2 са.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 28 мар 2011 18:57

Аудио компоненти на всички фирми са разделени по класове/цени в отделни категории.
Лесно могат да се сравнят - близките цени означават почти във всички случаи подобен клас говорители.
Избирането става със слушане.
Няма по- по- най- марка.
Въпросните Pioneer TS-A170CI ги имам в момента и свирят директно на Pioneer Deh-5800MP.
За парите си - стават. Но и те искат усилвателче, да кажем 50 вата на канал.
Но съм имал и къде къде по-добри говорители и да казвам, че са супер - еми не са.
Това, което аз бих препоръчал на масовия потребител е следващият клас говорители - на Pioneer серията Emotion, на Hertz - ESK и т.н. по другите марки. Проблемът на ниския клас е в пищялките, които за моя вкус за твърде кресливи и остри.

П.С. В предните врати на Голф 3 не съм успявал да набутам едни доста масивни мидбаси на Ground Zero от компонентната система GZRC 16X. Но и те с малко рязане на фазера на кората ще паснат.

П.С. 2 В тунинг бе ге - то оставам с впечатлението, че никой човек със наистина сериозна система няма да напише нещо. Поради пи**омерието, което ни е основна бг черта никой сериозен човек няма да тръгне да разкрива как се прави и с какви компоненти. Разбира се има приятни изключения на колеги ентуасти. Сериозни системи се правят със знания и с пари. Поради липсата на финансови средства у масовия потребител хората,които знаят и умеят не желаят да се хабят с форумни писаници. Разбирам ги.
Аз нито имам средствата, нито знанието да си направя сериозна система и затова съм благодарен от сърце на всички хора, които споделят опита си по форумите.
Само един нов плеър, с 4 изхода за поканално усилване и DSP (визирам Пионер 99RS) е поне 2500 лева.
Правете си сметка :) .

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Пон 28 мар 2011 20:23

Ем в колата имам 6 канално цд с дсп на 4 канала,и да ти кажа не е 2500 лева.Ти гледаш най-най,а в бг се прават системи с малко пари и много знания,които могат да засрамят някого,със скъпа система и никакви знания и опит в построяването и.И хората които разбират не споделят,защото или си изкарват парите с това,или им е омръзнало да бъдат критикувани от "разбирачи",които не могат да направят разлика межди ват,ом и децибела...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 28 мар 2011 20:29

nikolaitabakow написа:Ем в колата имам 6 канално цд с дсп на 4 канала,и да ти кажа не е 2500 лева.Ти гледаш най-най,а в бг се прават системи с малко пари и много знания,които могат да засрамят някого,със скъпа система и никакви знания и опит в построяването и.И хората които разбират не споделят,защото или си изкарват парите с това,или им е омръзнало да бъдат критикувани от "разбирачи",които не могат да направят разлика межди ват,ом и децибела...

Да, колега, напълно подкрепям мнението ти и го споделям. Прави са (сте) всички, които не споделят по двете причини цитирани от теб.
Относно cd-тата с поканално усилване high/mid/low/sub под цената на 99RS - моля те сподели какво е? Любопитно ми е, тъй като много искам да си направя такава система колкото се може по-евтино, разбира се. Може на ЛС.
Имах преди време CD с front/rear/sub с DSP, но не става.Знам, че ме разбираш :) .
Поздрави!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”