Колони за Голф 3
Колони за Голф 3
Много съм бос в car audio и разбрах, че диаметъра на колоните на Г3 (на вратите) е 16.5см, но има ли значение колко е дълбока една колона?В смисъл те като са 16,5-17 еднакви ли са на дълбочина или не?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Колони за Голф 3
До сега не съм виждал 16.5cm говорител да има проблем с дълбочината. 17 и 16.5 са едно и също нещо просто различните призводители го водят по различен начин.
Ако споделиш бюджет и очаквания мога да те насоча към поределени говорители. Но принципно тези 3-ки, които имат говорители във вратите са с така наречената компонентна система. 16.5 басов във вратата и високочестотен на таблото.
Ако споделиш бюджет и очаквания мога да те насоча към поределени говорители. Но принципно тези 3-ки, които имат говорители във вратите са с така наречената компонентна система. 16.5 басов във вратата и високочестотен на таблото.
Все още не съм мислил за бюджет тъй като е края на месеца....Ако може да ми кажеш кои колони са хубави на каква цена са.
И аз съм се замислил за нови колони на голфа за не много пари. Какво мислите за два комплекта такива - http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=33737
Тези дали ще паснат, да не се окаже, че не мога да си спусна прозореца до долу...?
Сега съм със Sony Xplod, оригинални колони долу в предните врати, 10см Sony Xplod колони горе в таблото, и отзад - нищо.
Смятате ли, че ще звучи по-добре с 4 двукомпонентни такива, и дали разликата ще си заслужава 300 лева?
Тези дали ще паснат, да не се окаже, че не мога да си спусна прозореца до долу...?
Сега съм със Sony Xplod, оригинални колони долу в предните врати, 10см Sony Xplod колони горе в таблото, и отзад - нищо.
Смятате ли, че ще звучи по-добре с 4 двукомпонентни такива, и дали разликата ще си заслужава 300 лева?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Slavyan написа:И аз съм се замислил за нови колони на голфа за не много пари. Какво мислите за два комплекта такива - http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=33737
Тези дали ще паснат...
Пасват, без проблем

- radi_nrj
Slavyan написа:И аз съм се замислил за нови колони на голфа за не много пари. Какво мислите за два комплекта такива - http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=33737
Както каза andro_ пасват идеално. Със сигурност ще свирят по добре от недуразумението, с което си в момента (не само марката, а и комбинацията от два коаксиални говорителя 10 и 16.5cm отпред).
Дали ще си заслужава можеш сам да си прецениш като ги чуеш в някой магазин, но ще ти дам един съвет. Ако гониш качествен звук бягай далече от говорители с IMPP мембрани, истината е в хартията

Ето няколко прекрасни ситемки около, които са малко над твоя бюджет и трябва да чуеш преди да вземеш решение:
http://www.aval-bg.com/car-audio/ground-zero/govoriteli/ground-zero-gztc-165t
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-esk-165
http://www.aval-bg.com/car-audio/dls/govoriteli/dls-b6a
Мерси за предложенията.
Но моята цел е малко по-различна. Аз не целя много високо качество, ами просто свестна музика за минимално пари, защото сегашният сет-ъп е наистина недуразумение, но просто го сложих като купих колата, когато бях на 18 и тогава ептен нищо не разбирах.
Аз сега съм с радио Сони Експлод, среден-нисък клас, с usb и aux. На него пише 4х45w, та то самото не позволява особено високо качество музика. Исках общо взето най-евтините двукомпонентни на pioneer, и на тези ми хареса, че номиналната им мощност е 50в, което е над 45те вата на радиото. Обаче сега в сайта, който ти ми пусна гледам, че има и двукомпонентни на pioneer за половината пари, но номиналната им мощност е 35w.
И сега се разколебах, тъй като не съм чак много ценител на музиката, не я надувам нон стоп до горе и радиото ми е слабо, ще усетя ли особена разлика между тези които съм посочил по горе и тези: http://www.aval-bg.com/car-audio/pionee ... r-ts-g171c
Заслужава ли си двойната цена за мойте не-високи изисквания?

Но моята цел е малко по-различна. Аз не целя много високо качество, ами просто свестна музика за минимално пари, защото сегашният сет-ъп е наистина недуразумение, но просто го сложих като купих колата, когато бях на 18 и тогава ептен нищо не разбирах.
Аз сега съм с радио Сони Експлод, среден-нисък клас, с usb и aux. На него пише 4х45w, та то самото не позволява особено високо качество музика. Исках общо взето най-евтините двукомпонентни на pioneer, и на тези ми хареса, че номиналната им мощност е 50в, което е над 45те вата на радиото. Обаче сега в сайта, който ти ми пусна гледам, че има и двукомпонентни на pioneer за половината пари, но номиналната им мощност е 35w.
И сега се разколебах, тъй като не съм чак много ценител на музиката, не я надувам нон стоп до горе и радиото ми е слабо, ще усетя ли особена разлика между тези които съм посочил по горе и тези: http://www.aval-bg.com/car-audio/pionee ... r-ts-g171c
Заслужава ли си двойната цена за мойте не-високи изисквания?
- radi_nrj
Първо това сони едва ли е повече от 4*18W и ако искаш качествена и евтина компонентна система не си взимаш Pioneer.
Виж тези: http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dsk-165
И тези: http://www.aval-bg.com/car-audio/dls/govoriteli/dls-k6
Виж тези: http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dsk-165
И тези: http://www.aval-bg.com/car-audio/dls/govoriteli/dls-k6
Знам че принципно нито името на марката е всичко, нито характеристиките на хартия са всичко... Но в този случай не мога да разбера защо ми препоръчваш тези, като гледам, че честотния им диапазон е по-тесен, а и от това, което съм чел съм останал с впечатление, че pioneer са една от водещите марки... а и тези, от тези линкове са значително по-скъпи от 85 левовите, особено имайки предвид че ще купувам 4.
И за това да те помоля да ми обясниш защо ми препоръчваш точно тези?
И за това да те помоля да ми обясниш защо ми препоръчваш точно тези?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямаш и обща култура от кар аудио нали.За да не говориме само празни приказки,отвори тунинг бг то,в кар аудио проекти виж какво се използва като марки,и защо.Лично мое мнение е,че и 20 лева няма да дам за колони pionner,sony or kenwood.
колега аз имам 1 излищна музика за продан понеже се увеличи броят на семейството
- radi_nrj
Аз затова ти обяснявам да идеш и да ги чуеш. В Авител и Мегавойс имат Hertz и Pioneer, а в RnB Audio имат DLS. Pioneer правят готини плеъри и усилватели, но ниската серия говорители са им зле. Не гледай какво пише а слушай?
Оставам с впечатление, че си мислиш, че цените са за 1 бас и една пищялка. Не за по 2 са.
Оставам с впечатление, че си мислиш, че цените са за 1 бас и една пищялка. Не за по 2 са.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аудио компоненти на всички фирми са разделени по класове/цени в отделни категории.
Лесно могат да се сравнят - близките цени означават почти във всички случаи подобен клас говорители.
Избирането става със слушане.
Няма по- по- най- марка.
Въпросните Pioneer TS-A170CI ги имам в момента и свирят директно на Pioneer Deh-5800MP.
За парите си - стават. Но и те искат усилвателче, да кажем 50 вата на канал.
Но съм имал и къде къде по-добри говорители и да казвам, че са супер - еми не са.
Това, което аз бих препоръчал на масовия потребител е следващият клас говорители - на Pioneer серията Emotion, на Hertz - ESK и т.н. по другите марки. Проблемът на ниския клас е в пищялките, които за моя вкус за твърде кресливи и остри.
П.С. В предните врати на Голф 3 не съм успявал да набутам едни доста масивни мидбаси на Ground Zero от компонентната система GZRC 16X. Но и те с малко рязане на фазера на кората ще паснат.
П.С. 2 В тунинг бе ге - то оставам с впечатлението, че никой човек със наистина сериозна система няма да напише нещо. Поради пи**омерието, което ни е основна бг черта никой сериозен човек няма да тръгне да разкрива как се прави и с какви компоненти. Разбира се има приятни изключения на колеги ентуасти. Сериозни системи се правят със знания и с пари. Поради липсата на финансови средства у масовия потребител хората,които знаят и умеят не желаят да се хабят с форумни писаници. Разбирам ги.
Аз нито имам средствата, нито знанието да си направя сериозна система и затова съм благодарен от сърце на всички хора, които споделят опита си по форумите.
Само един нов плеър, с 4 изхода за поканално усилване и DSP (визирам Пионер 99RS) е поне 2500 лева.
Правете си сметка
.
Лесно могат да се сравнят - близките цени означават почти във всички случаи подобен клас говорители.
Избирането става със слушане.
Няма по- по- най- марка.
Въпросните Pioneer TS-A170CI ги имам в момента и свирят директно на Pioneer Deh-5800MP.
За парите си - стават. Но и те искат усилвателче, да кажем 50 вата на канал.
Но съм имал и къде къде по-добри говорители и да казвам, че са супер - еми не са.
Това, което аз бих препоръчал на масовия потребител е следващият клас говорители - на Pioneer серията Emotion, на Hertz - ESK и т.н. по другите марки. Проблемът на ниския клас е в пищялките, които за моя вкус за твърде кресливи и остри.
П.С. В предните врати на Голф 3 не съм успявал да набутам едни доста масивни мидбаси на Ground Zero от компонентната система GZRC 16X. Но и те с малко рязане на фазера на кората ще паснат.
П.С. 2 В тунинг бе ге - то оставам с впечатлението, че никой човек със наистина сериозна система няма да напише нещо. Поради пи**омерието, което ни е основна бг черта никой сериозен човек няма да тръгне да разкрива как се прави и с какви компоненти. Разбира се има приятни изключения на колеги ентуасти. Сериозни системи се правят със знания и с пари. Поради липсата на финансови средства у масовия потребител хората,които знаят и умеят не желаят да се хабят с форумни писаници. Разбирам ги.
Аз нито имам средствата, нито знанието да си направя сериозна система и затова съм благодарен от сърце на всички хора, които споделят опита си по форумите.
Само един нов плеър, с 4 изхода за поканално усилване и DSP (визирам Пионер 99RS) е поне 2500 лева.
Правете си сметка

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ем в колата имам 6 канално цд с дсп на 4 канала,и да ти кажа не е 2500 лева.Ти гледаш най-най,а в бг се прават системи с малко пари и много знания,които могат да засрамят някого,със скъпа система и никакви знания и опит в построяването и.И хората които разбират не споделят,защото или си изкарват парите с това,или им е омръзнало да бъдат критикувани от "разбирачи",които не могат да направят разлика межди ват,ом и децибела...
-
- Автомобил:
- Двигател:
nikolaitabakow написа:Ем в колата имам 6 канално цд с дсп на 4 канала,и да ти кажа не е 2500 лева.Ти гледаш най-най,а в бг се прават системи с малко пари и много знания,които могат да засрамят някого,със скъпа система и никакви знания и опит в построяването и.И хората които разбират не споделят,защото или си изкарват парите с това,или им е омръзнало да бъдат критикувани от "разбирачи",които не могат да направят разлика межди ват,ом и децибела...
Да, колега, напълно подкрепям мнението ти и го споделям. Прави са (сте) всички, които не споделят по двете причини цитирани от теб.
Относно cd-тата с поканално усилване high/mid/low/sub под цената на 99RS - моля те сподели какво е? Любопитно ми е, тъй като много искам да си направя такава система колкото се може по-евтино, разбира се. Може на ЛС.
Имах преди време CD с front/rear/sub с DSP, но не става.Знам, че ме разбираш

Поздрави!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”