Трябва да сменя съответните консумативи и въпроса ми е следния...?
Казаха ми че на голф 3 били алуминиеви тампоните и още при слагането се смачквали , при което един познат ми препоръча да си купя тампони от голф 2 , които били железни.Мнения ?!?
Тампони на носач на голф 3
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Тампони на носач на голф 3
ами знам че от голф 4 стават на 3ката с леко шлайф на външната част на тампона.Били доста здрави.
за 3 години съм изминал 60 хил км и съм скъсал 4 тампона на носачи 3 пъти десен 1 път ляв.Става дума за този тампон

за 3 години съм изминал 60 хил км и съм скъсал 4 тампона на носачи 3 пъти десен 1 път ляв.Става дума за този тампон

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за голф 2 има както и с метален пръстен на феби има и с алуминиев на топран
на 2ката карам с топран вече 3 години и нямат грешка
какво всъщност е значението дали е метален или алуминиев?
ако се набиват кадърно няма да смачка нито единия нито другия
на 2ката карам с топран вече 3 години и нямат грешка
какво всъщност е значението дали е метален или алуминиев?
ако се набиват кадърно няма да смачка нито единия нито другия
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
алуминиевите лесно се кривят при набиване,но с малко чалъми става за 2-3 мин. с нещо пилваш шуплите получени при отливането малко масълци и си влиза(първо с чука го вкарваш равномерно и ако имаш подходяща втулка на менгемето се стяга)
Говорих с един мой доста кадърен майстор и вика "Не искам да се заемам с алуминиевите за голф 3" Вика още при поставянето лесно се кривят , а и в последствие са доста по меки и по некадърни.Той на неговия Сеат Леон 2005-та година също бил с такива от Г2 железни
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако си решил да сменяш сам - купи си направо нови носачи с тампоните заводски набити в тях. Разликата в цената на нов носач и тази на нови тампони + работата за избиване/набиване на тампони ще е минимална.
Носачите се сменят елементарно. 2 болта на тампоните, 3 болта на шарнира, една гайка на биалетата и носачът е долу...После един стенд и си готов.
Носачите се сменят елементарно. 2 болта на тампоните, 3 болта на шарнира, една гайка на биалетата и носачът е долу...После един стенд и си готов.
Мерси за съвета колега , но не мисля все още поне да ги сменям сам.Нека да видя първо как стават някой от нещата и тогава ще почна сам да експериментирам
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
tedo90 написа:Мерси за съвета колега , но не мисля все още поне да ги сменям сам.Нека да видя първо как стават някой от нещата и тогава ще почна сам да експериментирам
Точно така, колега, първо разучи, после решавай как е най-добре за теб.
Отивам един път аз на стенд след смяна зимни/летни гумета...пичът вика имаш тука луфт в тампона. Знаейки колко време отнема смяната на целия носач го попитах - "колко ще ми вземеш за да смениш целия носач?". Човекът каза 10 лева или нещо подобно. отидох, купих цял носач, той го смени за 5-10 минути и така. Нарочно написах в какво се състои смяната, за да си решиш сам как е по-изгодно за теб.
Ами и на мене ми каза момчето за смяна на шофьорски шарнир и 2-та задни тампона на носачите 20 лв. общо за работа , при което аз ще стоя да го гледам за да видя за какво става въпрос.Мисля че не са чак толкова много пари , отколкото аз да разбазикам нещо и после да стане малко по - зле 
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Тази цена - 20 лева, за това количество работа на мен ми се струва повече от добра
.
- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
Да допълня, че тези тампони имат посока и ако се обърка се късат много бързо!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
металните втулки (пластини) които се слагат във отвора на тампона продават ли се отделно?
-
mincho_1
- Автомобил:
- Двигател:
parno написа:металните втулки (пластини) които се слагат във отвора на тампона продават ли се отделно?
Да колега струват около 1.35 да 2.00лв
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
tedo90 написа:Трябва да сменя съответните консумативи и въпроса ми е следния...?
Казаха ми че на голф 3 били алуминиеви тампоните и още при слагането се смачквали , при което един познат ми препоръча да си купя тампони от голф 2 , които били железни.Мнения ?!?
Мачкат се колега, защото някои майстори нямат елементарни пособия в техните гаражи и със някакви спартански инструменти извършват тази манипулация, ако си от софия потърси ме на лично съобщение и ще те насоча къде да отидеш, и ще видиш как тампона влиза без да се смачка, като се използва преса и специална втулка, същото важи и за малкия тампон, айде да не използвам цинизми и метафори да опиша кое как влиза с правилните инструменти!!!!!
- Bucket
- Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
- Двигател:
Аз тези тампони си ги смених превантивно в сервиз на познат.
Хората си имаха специална хидравлична преса и отдолу под нея стотици черупки от лагери, части от ел. двигатели и всякакъв род втулки, така, че да пасне идеално на диаметъра на съотвеният тампон

Хората си имаха специална хидравлична преса и отдолу под нея стотици черупки от лагери, части от ел. двигатели и всякакъв род втулки, така, че да пасне идеално на диаметъра на съотвеният тампон
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”