Въпрос за филтъра за картерните газове.
Въпрос за филтъра за картерните газове.
Първо извинявам се ако въпроса ми не е за тази тема.Ако се постави такъв филтър за картерните газове ще има,ли някакъв ефект и за колко км. се задръства филтърчето?

- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Re: Въпрос за филтъра за картерните газове.
интересесна тема

- bratq_varvari1
- Автомобил:
- Двигател:
Ако става съпрос за Г60 при него маслените пари се връщат в компресора и от части смазват уплътненията , там по принцип няма друго мазане като изключим тефлоновата грес с която си ги мажем ,сам прецени(аз лично не бих си сложил филтар там)
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Изглежда добре с това филтърче горе,но съм сигурен,че на тази височина малко или много ще ти мирише на масло вътре в купето,а и бързо ще се затиска самото филтърче.Относно това,че маслените пари смазват каквото и да било,това не е вярно.Когато изолираш маслените пари от смукателния поток,единствената вреда е за околната среда 

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Колегата е прав при Г60 и Г40 маслените пари смазват компресора !
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
bbboiko2004 написа:Колегата е прав при Г60 и Г40 маслените пари смазват компресора !
искаш да кажеш,че газовете имат свойствата на смазочен материал...или грешно те разбирам

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
В самите пари има смазочен материал и понеже както каза колегата компросорите нямат друго смазване ( не говоря за смазването на лагерите а на лопатките) и тези пари играят тази роля. 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Относно ефекта при изолиране маркуча на картерните газове,той е,че тази манипулация малко ти подобрява сместа.Причината да влиза заводско във тръбата на възд.филтър е гонене на еконорми.При изолиране,ти спираш топлия въздух,който иначе се смесва с постъпващия атмосверен.Като резултат получаваш по-студен поток в горивната камера,което означава повече кислород и в крайна сметка повече мощност,но все пак ефекта е минимален.Карам и двете си коли с направена такава интервенция доста години вече и не съм забелязал проблем досега.Ако решиш да го направиш,направи удължение на маркуча и го отведи някъде надолу към ск.кутия за да не ти мирише в купето и затисни дупката на маркуча на възд.филтър

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако ще извеждаш с маркуч - прави се кеч кен ... а не на улицата.
Мотора е ПБ и целта е по-скоро естетическа.Капака на главата е от Г60 и съм го полирал,а в момента полирам динамото и дебитомера,блока е боядисан и с такъв филтър би изглеждало по-приятно.Мисълта ми беше някой ако е слагал да сподели за колко време се зацапва филтъра и общи впечатления.
-
- Автомобил:
- Двигател:

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз карах близо 5000-6000км с такъв филтър.Не се цапаше,а като го вързах към кутията на филтъра взе да си цапа маркучите
Не знам дали има полза като цяло

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
mupk0 написа:Аз карах близо 5000-6000км с такъв филтър.Не се цапаше,а като го вързах към кутията на филтъра взе да си цапа маркучитеНе знам дали има полза като цяло
Цапа защото системата за вентилация на картера работи.С филтъра я спираш общо взето и затова не цапа.Внимавайте като бърникате рециркулацията защото като няма добра циркулация се вдига налягането в картера и се прецаква мазането.
- kalopo0o
- Автомобил: Golf TDI ++
- Двигател:
На моя голф абф цапа доволо и се чудех да го затапвам ли , щото си цапа доволно и се чудех защо е така кажете миса да му сложа нещо като кечкен и там да ходи щото прави няква бяла емулсия наподобяваща боза , ако като дигна пръчката маслото е като сълза . Нормална ли е тая емулсия да го затапвам ли да не ходи към филтъра или да го оставя така моля кажете или да го чиста от време на време ?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Тази емулсия е от зимата.Като крем е.Защото я караш студена и на къси разстояния.Попринцип доста често тя като замръзне спира вентилацията.