ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM маховик+съединител

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблеми: Маховик+съединител за ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM

Мнениеот morfei1 » Пон 28 мар 2011 23:58

при гасене чува ли се тропане-чукане от към скоростната кутия? Лагер помпата е препоръчително да се смени, защото като се развали оставаш на пътя, а панаира по смяната е същия като смяната на съединител и не е много скъпа 140лв.

Потребителски аватар
Str1keR
Автомобил: Bora
Двигател: TDI AJM

Мнениеот Str1keR » Вто 29 мар 2011 18:52

morfei1 написа:при гасене чува ли се тропане-чукане от към скоростната кутия? Лагер помпата е препоръчително да се смени, защото като се развали оставаш на пътя, а панаира по смяната е същия като смяната на съединител и не е много скъпа 140лв.

Не, не се чува нищо. За лагер помпата разбрах, мерси :)

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Сря 30 мар 2011 23:51

За AJM след бая разпитване и проверки установих че излиза по евтино маховик помпа и т.н. от ARL ( 150коньовото тди ). Хем ще държи повече хем излиза по евтино. Не бих се заглобил със същия. Мисля че 1000дарка ще се върже , ест зависи от магазина и отстъпките които ще направят. Ако имаш и познат да ти върне ДДСто чрез фактура направо си е безболезнена операция.
2рия вариант мисля ,че колегата "mk4" го разпространяваше , но нямам никва идея дали става за AJM -> Феродо от VR6 маховик от G60/ ABF ( За съм за АБФ-овия мисля че беше олекотен mhihi ). В крайна сметка кат ще набиваш и без тва пари ги набивай в нещо по оптимално.
Лично мнение !!!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 31 мар 2011 0:08

Според мен съединителя на ARL-ASZ е по-евтин.

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Чет 31 мар 2011 16:07

DarkOneBg написа:За AJM след бая разпитване и проверки установих че излиза по евтино маховик помпа и т.н. от ARL ( 150коньовото тди ). Хем ще държи повече хем излиза по евтино. Не бих се заглобил със същия. Мисля че 1000дарка ще се върже , ест зависи от магазина и отстъпките които ще направят. Ако имаш и познат да ти върне ДДСто чрез фактура направо си е безболезнена операция.
2рия вариант мисля ,че колегата "mk4" го разпространяваше , но нямам никва идея дали става за AJM -> Феродо от VR6 маховик от G60/ ABF ( За съм за АБФ-овия мисля че беше олекотен mhihi ). В крайна сметка кат ще набиваш и без тва пари ги набивай в нещо по оптимално.
Лично мнение !!!

Аз съм се доверил на нов пълен комплект от ARL. С фактура и връщане на ДДС-то цената е средно статистическа заплата.

Потребителски аватар
Str1keR
Автомобил: Bora
Двигател: TDI AJM

Мнениеот Str1keR » Чет 31 мар 2011 17:57

А някой имал ли е подобен проблем?
Str1keR написа:При мен един от основните проблеми е, че много трудно влизат 1ва и задна скорост. Колкото по студено, толкова по трудно. Интересното е, че на изключен двигател си влизат лесно, зора идва когато запаля колата.

Дали е от съединителя или от маховика? Или от нещо друго? :?

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Чет 31 мар 2011 22:38

Съмнителният написа:
DarkOneBg написа:За AJM след бая разпитване и проверки установих че излиза по евтино маховик помпа и т.н. от ARL ( 150коньовото тди ). Хем ще държи повече хем излиза по евтино. Не бих се заглобил със същия. Мисля че 1000дарка ще се върже , ест зависи от магазина и отстъпките които ще направят. Ако имаш и познат да ти върне ДДСто чрез фактура направо си е безболезнена операция.
Лично мнение !!!

Аз съм се доверил на нов пълен комплект от ARL. С фактура и връщане на ДДС-то цената е средно статистическа заплата.

И все пак си е по-евтино от AJMов ...
Иначе и аз го имам тоя проблем с трудно влизане на 1вата. Даже тряя да вкарам 2ра и да върна 1ва иначе не иска ( ако потеглям примерно. )
Тва обаче не е винаги , а ако става ще е само при загрял двигател.
Интересно ...

Потребителски аватар
evroto9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evroto9 » Съб 04 май 2013 21:20

Можели за 10 000 км да се разбие маховика? :banghead

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 05 май 2013 1:32

Може,може :banghead . На Братовчед ми на голфарата за 18 000км го съсипа и аз за това си сложих плътен и за сега съм доволен а и той е вече с плътен и не се оплаква

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 21 май 2013 16:11

Ако е разбит маховика и има чукане, когато загрее мотора предполагам шума си остава постоянно ?

vankera
Автомобил: passat 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот vankera » Сря 22 май 2013 15:22

Здравейте на всички колеги, така сега нещо не разбрах (изчетох цялата тема,ама не намерих обосновка). Имам Пасат 1.9 ТДИ АФН 99г. понеже изкарвам парите си с много труд не ми се харчат с лека ръка,искам да попитам относно съединителя,купувам си съединител и обикновен маховик за 1z 90 коня двигател,направо се монтира и работата "заспива" така ли ? Няма да имам проблеми със разбита скоростна кутия и т.н. понеже прочетох,че при голфовете имало проблем ,а при пасатите не разбрах,няма проблем или има проблем но е по - малко изразен.

П.с. И да разбирам ли,че с недемпферен всичко ми излиза около 500 лева ?

Потребителски аватар
evroto9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evroto9 » Пон 27 май 2013 12:23

kossis написа:Ако е разбит маховика и има чукане, когато загрее мотора предполагам шума си остава постоянно ?

Той тресе здраво колата,мисля че от него!Като загрее спира да тресе!!!

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 27 май 2013 12:43

Какво е обеснеието на това ?

slavi77_bs
Автомобил:
Двигател:

Re: ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM маховик+съединител

Мнениеот slavi77_bs » Съб 01 юни 2013 6:40

Аз смених на АФН-на маховика и съеденителя.Отначало мислех,че ще е само съеденител,защото нямах тресене,но отлепяше много горе вече.Като свалихме кутията и останахме втрештени..... демферен маховик с демферен съеденител на ЛУК.Маховика беше тотално строшен,а нямах почети никакви вибрации.Сложих плътен маховик с демферен съеденител на ЗАКС,смених дясно външно каре, семеринга на коляновия вал и четки на стартера.Всичко с труда ми излезе 760лв.Проблема сега е,че тръбва да си променя стила на тръгване,преди газ,пусках съеденителя бързо и тръгваше без да тресе,а сега трябва дас го пускам много бавно иначе започва да предърпва

kossis
Автомобил:
Двигател:

Re: ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM маховик+съединител

Мнениеот kossis » Пон 03 юни 2013 8:17

Аз майче ще сменя и маховика, щото като се замисля и ви зачитам- по добре да се смени всичко !!!

Върни се в “Дизелови агрегати”