Помпа от Т4 за г3
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Помпа от Т4 за г3
Здравейте колеги искам да питам става ли помпата от транспортер Т4 1.9 дизел на г3 1,9 дизел ? за гнп то говоря. Или от 1.6 дизел ??? Кажете ,че направо съм откачил... Не мога да намеря точно като мойта помпа... в мемента съм сложил от Т4 ,но двигателя са мята , пуши яко сиво... Но това е от това , че не ни остана време да и направим центровката - предварение , закъснение... Но все си мисля ,че няма да стане с тая помпа... Обезвъздушихме и като запали и тресе яко и пуши сиво като пуснем газта гасне колата... и после пак върти много до като запали...
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Помпа от Т4 за г3
колега първо да се извиня ,че пиша без да мога да помогна ,защото не знам отговора на въпроса ти но защо първо не опита да я центроваш тази помпа и тогава след лош резултат да питаш! Ти така и така първо ще пробваш с центровка ,а после ще мислиш за друга все пак пари на ново! След като казваш,че не сте си играли да я центровате според мен има вариятност да е яко на закъснение тази помпа.От 1.9 дизел ...е защо пък да не стане пак на 1.9 дизел
... Същият дебит ще има ... ти не обърна ли внимание да ли си приличат помпите ... все пак все са си Бошовски 

- KadROo
Предварение и закъснение колега се задава като сложиш помпата на мястото й и се бута напред към блока или назад... Ако утре не мога да я запаля с тая помпа от двете ще правя една ,защото фактически на мойта помпа старата вътре една ос има счупена...
- ventotdi
колега добре ,че ми обясни какво означава центровка на помпата там не знам си ко закъснение ли предварение ли ... аз си мислех ,че вадиш помпата от капака и почваш да я човъркаш с отверка ... Знаех си ,че от 2 години насам като правя чипове на ТДИ моторите губя нещо да регулирам ...центровката била от значение ....
ПС: Извинявай ,че се намесих в темата ти ... успех с разрешаването на темата
ПС: Извинявай ,че се намесих в темата ти ... успех с разрешаването на темата
- KadROo
колега не съм сигурен ,но май тди помпите не могат да се бутат директно се зацепват...взех една помпа от sdi но не можеше да се мести и я върнах 

- ventotdi
колега моля те не приказвай глупости ... това да не ти е JTD мотор.Там се центроват дюзите ,а не помпата механично ... помпата на TDI подлежи на ръчна центровка !
- KadROo
Нали ти казвам ,че не знам но sdi и то не може да се бара.
кое неможе да се бара на сди то 4е неразбрах жси4ко може да му се бара но захващането му е друго към стойката и зъбното колело е на фланец с три бол4ета и от там се прави центровката
- ventotdi
колега направи така ... виж кодовете на моторите и после потърси да ли им се съвпада помпата
.... На Голф 3 кода може би е 1Y (нали все пак говорим за механична помпа) и остана да видиш кода на мотора на буса ! Все пак направи й центровка и пиши какво е станали...

- KadROo
Оправихме всичко
Колата се усеща ,че има повече тяга вече
Стана с помпата от Т4
направо не си иска гумите 

Върни се в “Дизелови агрегати”