питане за ключ за голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 20 юни 2006 17:17

ОК. А къде тогава седи датчика в колата?

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Вто 20 юни 2006 18:27

Около ключалката на стартера поне на Алфите е там и те са с чип на ключовете :wink: :wink: :wink: А за направата на такъв ключ на Семинарията и е 70 кинта,аз вече почти 2 години карам с такъв Алфата :wink: :wink:

Потребителски аватар
kun4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kun4ev » Вто 20 юни 2006 18:41

колеги има чип в ключа.аз скоро имах проблем с моя ключ и на мен ми искаха много пари заради чипа и аз се усъмних,че ще ме прецакат и поисках да ми покажат чипа къде е и къде е четеца на чипа.четеца е около стартера на ключа а чипа си е точно там като на снимката и няма никаква платка.накарах ключаря да ми махне чипа от ключа и се пробвах да запаля няколко пъти,но без успех

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Сря 21 юни 2006 10:10

колеги има чип в ключа.аз скоро имах проблем с моя ключ и на мен ми искаха много пари заради чипа и аз се усъмних,че ще ме прецакат и поисках да ми покажат чипа къде е и къде е четеца на чипа.четеца е около стартера на ключа а чипа си е точно там като на снимката и няма никаква платка.накарах ключаря да ми махне чипа от ключа и се пробвах да запаля няколко пъти,но без успех

Колегата е прав няма никаква платка това е просто ампула в която има определен числа записани образно казано а четеца е около стартера на ключа той е антебка с определен брои намотки която подава сигнал на един компютър за таблото ти който от своя страна праща сигнал на централния компютър и ако всичко е наред колата пали 8)

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот kappo » Пет 01 апр 2011 17:59

sigi написа:

Колегата е прав няма никаква платка това е просто ампула в която има определен числа записани образно казано а четеца е около стартера на ключа той е антебка с определен брои намотки която подава сигнал на един компютър за таблото ти който от своя страна праща сигнал на централния компютър и ако всичко е наред колата пали 8)

Абсолютно точно казано колега!
Кажете сега къде бих могъл най тънко да си направя резервен ключ за Голф 3,95година с чип тип:"crypto" мисля че е :?: :roll:
Ето го и чипа:
Прикачени файлове
IMAG0057.jpg

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: питане за ключ за голф 3

Мнениеот Vladko » Съб 02 апр 2011 8:51

Чипа ти не е крипто.Резервен ключ мога да ти направя аз. :wink:

Потребителски аватар
rusa_furia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusa_furia » Съб 02 апр 2011 10:34

И моя ключ е с чип.Познат ми направи друг,колкото да имам с какво да отключвам вратите,че преди време заключих ключовете вътре(не питайте как стана mhihi )Каза,ако искам ключ с чип е 60лв.,но слава богу,засега не ми е потрябвал.

Потребителски аватар
SPL
Автомобил: GOLF MK4 TDI
Двигател: AHF 1998

Мнениеот SPL » Пон 01 авг 2011 16:33

Някои хора свалят този чип и го лепят около клучалката ;) правят си дупликат от 10 лв и готово :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 01 авг 2011 19:49

mitkobombata(май той беше питащият?),остава да провериш дали около патрона има една черна гривна от която тръгва кабел.Ако има-тогава си с "чип",иначе си с ламБа и бутонче..т.е.прост ключ.

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Нед 04 сеп 2011 21:38

Колеги някой продава ли от тези ампули(транспондери), тъй като баща ми загуби оригиналния ключ на Голф 3 с лампичката и сега сме само с резервния, а искаме да направим и втори ключ. Имам пин кода за обучаването на ключа имам VAG-COM ,но нямам такава ампула.
Има ли нещо специфично какъв трябва да е чипа по-него гледам има букви и цифри и е производство на филипс -тайланд

Последна промяна от dobrev на Нед 04 сеп 2011 22:36, променено общо 1 път.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 04 сеп 2011 22:30

да ,продават се в И-Бей!за някакви 10бглв ,но искат програмиране ! по добре иди на ключар!

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Нед 04 сеп 2011 22:50

Намерих това но кой точно трябва да се поръча не ми е ясно:
http://bravite.com/bg/%D1%86%D0%B5%D0%B ... D0%B5%29/2

колега рудони, че при ключар ще си направя заготовката на ключа за 5 или 10лв е ясно ,но ако е такава смешна цената на транспондера ,какъв е смисъла да давам 80лв. за ключ като имам и пина и кабел vag-com и инструкциите за обучението на ключовете. Та и гъдела,ще е по-голям като си го направя сам :wink:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 05 сеп 2011 21:38

е за това става дума ,я!
потърси в е-бей!
продават се!изтрел съм линка към тях иначе веднага го имаш!
ще питам един колега който поръчва и купува от там за неговия Г3

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”