смяна на иходящи колектори

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
steff 55
Автомобил:
Двигател:

Re: смяна на иходящи колектори

Мнениеот steff 55 » Пет 25 мар 2011 23:38

Колега,кво стана?Къде я сложи сондата и как?Някакви впечатления?Че и мен ме чака същото :horror: Успех!

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Съб 26 мар 2011 7:02

patzo_sl написа:Всичко се прави зад блока(под открито неба).Днес се взе решение:болта ще се реже.Малко ще е трудно,но не и невъзможно.
Някой да знае къде и как да направя място на ламбдесондата,че на новите колектори(от 2Е двигателя)няма?
:kissy:

Аз моята я сложих след колектора,на самата тръба на около 20см от края на колектора.Всичко си работи адекватно,няма проблеми :да:
За болта,хубаво че си го срязал,нали каза,че не ти стигат финанси,а при сваляне на главата е задължително профилактично шлайфане за обиране на неравности(една десета примерно).Ако не го направиш,рискуваш издухване,патил съм по този начин.А главата се шлайфа гола без нищо,та от там следва напасване на клапани,гумички и т.н.,което струва пари!

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patzo_sl » Пон 04 апр 2011 15:57

steff 55 написа:Колега,кво стана?Къде я сложи сондата и как?Някакви впечатления?Че и мен ме чака същото :horror: Успех!

Взех и резонатор от 2Е,а на него си има място за сонда.
Само остана проблема с преминаването от фи 55(изход от катализатора)към фи 50(страта ми генерация).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”