Hungaroring - коментари.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 08 авг 2006 10:21

Само да спомена..
Тези магарии, мизерии, простотии, са част от спорта.. за добро или лошо те са.

Фен съм на Пилето, и не го крия, нито защитавам някой от постъпките му.

но когато фактите говорят, и боговете мълчат.

Ей в на например онзи Сато да не би да направил по-малко магарии...
толкоз народ скакастрофира с негова помощ..

Това е моторен спорт ако нямаше катастрофи, мръсни номера, отпадания и прочее щеше просто да е скучен..

С две думи - Хляб и зрелища.... открито е има нема 1000 години преди нас.

Мисля темата беше ХунгароРинг... /на което една моя колежка е била.. и направо и завиждам..!!!!/

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 08 авг 2006 10:33

teo_ss написа:Rabbit_TDI не съм съгласен с теб защото освен добър пилот Шумахер е и полу-инжинер в отбора. Не Шумахер кара в силни отбори а отборите са силни защото Шумахер е там.

:да:
Аз съм фен на Шумахер още откакто Сена беше жив, а Шуми беше още зелен, и се буташе м/у шамарите :lol:
Ферари тогава беше посредствено отборче, което се класираше някъде по средата на таблицата. Шумахер тогава го сравняваха с някой си Френцен mhihi mhihi mhihi , даже Френцен тогава според коментаторите беше по-обещаващ пилот. После Шуми стана двукратен шампион, почнаха да плюят по него, и след като премина във Ферари, които м/у другото все още бяха посредствено отборче, класиращо се някъде след Макларън, Уилямс, Бенетон и т.н., много хора предричаха, че е свършено с кариерата му. Помня, как Шуми правеше тестове с Ферари като луд, докато другите почиваха м/у сезоните, постоянно казваше какво не е наред в колата, и кое как трябва да бъде. А след състезанията, ходеше, и оглеждаше внимателно колите на конкуренцията, за да види кое как е направено при тях :lol:

После пак почна да печели, и всички пак почнаха да плюят.
Ами да, нормално е, след като един отбор печели, да има най-много пари и спонсори, но в началото Ферари нямаше по-голям бюджет от останалите големи отбори.
Вярно, че Шумахер вече не е в апогея си, но мисля, че все още е достатъчно силен, за да стане шампион отново :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 08 авг 2006 10:34

Което състезание беше култово и внесе разнообразие еднообразния напоследък живот на Ф1 :)искам дъжд, искам сняг, искам mud and gravel

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 08 авг 2006 11:57

ACCELERATOR написа:в началото Ферари нямаше по-голям бюджет от останалите големи отбори.

Тук грешиш. Ако нямаха, как щяха да вземат Шумахер с огромната му заплата и в същото време да направят толкова бързо най- добрата кола, влагайки огромни суми за развитието и? Освен това взеха и някви инженери от добрите отбори. А всичко това не става само с желание ;-)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 08 авг 2006 12:34

kotse_botse е абсолютно прав.Тия неща дето Шумахер е ренесанса на Ферари са медиина измислица на тях самите.Няма пилот които да не разбира от коли и да не гледа и настроива(освен марзеливци като Вилньов и Монтоя де)-иначе по слухове ще излезне че Шумахер е проектирал половината части от болидите на Ферари.Шумахер работи много с инженерите защото няма отбор в които колата да се прави само за единия от пилотите освен Ферари!Ферари имаха наи-високия бюджет още когато бяха посредствено отборче защото оправата на Фиат реши да станат шампиони пак и им даде рекорден бюджет за времето(тогава те бяха практически единствения концерн в Ф1).От там дръпнаха инженери,механици и т.н. от други отбори в това число и Шумахер с/у 40 млн.Ренесанса на Ферари не е заради Шумахер ,а Шумахер е част от него(вероятно най-важната ,но част от него).Пресцентара на отбора прави нещата да изглеждат на обратно за да има по-голям интерес и митиченв ореол над отбора но всъщност парите стоят в основата на всичко.
P.S.о времето когато Шуми мина в Ферари МакЛарън беше доста зад "посредствените" Ферарита.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Вто 08 авг 2006 12:43

Шумахер участваше в разработката (не създал) на скоростната кутия на ферари енцо. Факт - Шумахер е технически най-грамотния пилот в F1

Последна промяна от teo_ss на Вто 08 авг 2006 13:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 08 авг 2006 13:17

golfer написа:Винаги съм избягвал да коментирам F1 защото като фен на Михаел съм се сблъсквал с какви ли не глупости казани от опонентите ми, че чак ми е ставало смешно.

И аз така, ето от тази тема например ми стано ясно, че Шумахер и скоростни кутии правел. И как не чух никога от Шумахер фен да признае заслугата за дадена победа (даже титла) на Рос Браун (ама се помни задкормилното устройство, а не гиниално измислената печеливша тактика), а той за мен е безспорен номер 1 във формулата.

golfer написа:Българите сме странни хора.
Никога не признаваме нещо добро направено от някого.
Добри качества,талант и пр...
Важното е да го отречеме, стъпкаме, оплюеме, гордо стъпвайки върху купчината с л***на.погъделичкали собственото си смачкано его.

Сега остава и да кажеш, че си гъделичкам смачканото его, защото не ми харесва футбола показан от италианците (и ги плюя и псувам) на световното, а пък те 4-ри кратен световен шампион станаха момчетата ....

Последна промяна от Cherepaha на Вто 08 авг 2006 13:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 08 авг 2006 13:23

Абе като почне да кара из дефилето с 100, с изпуснали амортисьори като единия му крак е изкаран през прозореца и е подпрян удобно на страничното огледало а другият е на таблото да ми се обади ..... :P :P

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Вто 08 авг 2006 13:34

http://www.pressboard.info/Preview.aspx?prj=24262

http://www.journey.bg/news/?&ntype=1&ye ... 7&news=213

други не ми се търсят

ПП Никога не говоря неща в който не съм сигурен
Извинявам се че поста ми не е съвсем по темата

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 08 авг 2006 14:31

Tyan написа:Абе като почне да кара из дефилето с 100, с изпуснали амортисьори като единия му крак е изкаран през прозореца и е подпрян удобно на страничното огледало а другият е на таблото да ми се обади ..... :P :P

И с едната ръка да държи голяма кока-кола от McDonalds... :lol:

rukuku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rukuku » Вто 08 авг 2006 14:49

Rabbit_TDI написа:kotse_botse е абсолютно прав.Тия неща дето Шумахер е ренесанса на Ферари са медиина измислица на тях самите.Няма пилот които да не разбира от коли и да не гледа и настроива(освен марзеливци като Вилньов и Монтоя де)-иначе по слухове ще излезне че Шумахер е проектирал половината части от болидите на Ферари.Шумахер работи много с инженерите защото няма отбор в които колата да се прави само за единия от пилотите освен Ферари!Ферари имаха наи-високия бюджет още когато бяха посредствено отборче защото оправата на Фиат реши да станат шампиони пак и им даде рекорден бюджет за времето(тогава те бяха практически единствения концерн в Ф1).От там дръпнаха инженери,механици и т.н. от други отбори в това число и Шумахер с/у 40 млн.Ренесанса на Ферари не е заради Шумахер ,а Шумахер е част от него(вероятно най-важната ,но част от него).Пресцентара на отбора прави нещата да изглеждат на обратно за да има по-голям интерес и митиченв ореол над отбора но всъщност парите стоят в основата на всичко.
P.S.о времето когато Шуми мина в Ферари МакЛарън беше доста зад "посредствените" Ферарита.

Малко няма да се съглася с теб. Въпреки че навремето когато още се състезаваше за Бенетон Шумахер беше един от най-антипатичните ми пилоти и отдавах успехите му точно като теб само на колата и отбора зад гърба му, в последствие просто нямаше как да не спечели признанието ми като пилот. Колата е добра защото Шумахер дава насоките за работа, а това е голяма част от успеха. Той просто усеща автомобила като част от себе си. Някой от Вас помни ли когато Шумахер си натроши краката и излезе от надпреварата за няколко месеца къде се отзова Ферари с Еди Ървайн - сред опашкарите. А помните ли какво се случи когато Шумахер се завърна, настройвайки колата и то без реални шансове за спечелване на титла - някак си Ървайн започна да мачка всичко живо наред и за малко да стане световен шампион. Късмет и съвпадение? Едва ли... Е в кръвта му е и който го оспорва просто е заслепен от завист и неприязън. А каква желязна психика трябва да има човек за да погребе майка си, а на следващия ден да се качи в болида и да спечели карайки безгрешно.
Лично за мен след ерата на Сена и Прост, във формулата единствения истински пилот е Шумахер. Алонсо определено също има голям талант, но има още много да се доказва и развива. Надявам се да успее, така или иначе Шумахер скоро ще се оттегли и формулата в противен случай окончателно ще стане надпревара единствено между машини управлявани от "марионетки".

А конкретно за съзтезанието в Унгария - наистина подобно съзтезание не е имало от години, жалко за отпадането на Алонсо и на Шумахер, но това е част от красотата на Формула 1.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 08 авг 2006 16:01

Когато ферари взеха МШ навремето, бюджета им беше малко по-малък от на Макларън и почти колкото на Уилямс. Винаги "огромната" заплата на Шумахер се е плащала лично от концерна Филип Морис, който иска да провери. Някой дали се замисля, защо му дават огромна заплата на Шумахер? Дали е защото е супер нещастен дъртак-пенсионер или защото е най-невероятно талантливия пилот на нашето време?

Как нито един автомобилен състезател с който съм разговарял, не ми е казал "Мани го тоя Шуамхер бе, виж го къв е мизерник!", а точно обратното - всеки който е в час казва - "Дори да не ме кефи, немога да отрека, че е Но.1!"

Относно настройването на автомобила - само вижте последните интервюта на Алонсо преди ГП на Унгария. Човека в прав текст казва "Мята работа е да пилотирам, а на инженерите и отбора - да настроят болида." Някой да се е съмнявал някога, че точно МШ изигра огромна роля в правенето на шампионското Ферари?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 08 авг 2006 16:39

Абе пичови що го изкарвате че сам казал че Шумахер е смотан пилот няма нищо такова.Мнението ми е че тои е един средностатистически шомпион и топ пилот като всички останали!Дразни ме медииното му възвеличаване на свръхчовек и пилот Н1 на всички времена.Ето тоново след моя последен пост се пишат некви всеобщи заблуди.Шумахер участвал в разработката не на котия от Ф1 а на "сериино" Енцо-ако някои ми каже че това не е начин Ферари да си продават продукцията и да се рекламират здраве му кажи.Кои пилот е наи навътре в инженерните работи надали някои от този форум може да каже-факт е че Шумахер е един от наи-добрите в тази насока,но също факт е че като него има още доста да не кажа почти всички-няма начин да си топ пилот и до не разбираш от колата която караш!
rukuku първо прочети внимателно това което цитираш-когато МШ влезе в ферари макларън беше да не кажа в дъното но в средата и по надолу в таблиците щото го нямаше мерцедес.Единствено бенетон и уиилямс бяха по-напред от ферари.Големия бюджет на отбора доиде преди МШ-половин година преди това но преди това и до някаде 2002-2003(преди масовото навлизане на концерните)те бяха с осезаемо наи-големия бюджет.Сега на кого бюджета е наи-голям може да се каже трудно.Cherepaha много добре спомена за Рос Браун-а той поне му се знае името за разлика от рейс инженерите.Иначе заслугите за тактиката пак на Шумахер се приписват сякаш той като кара си смята с калкулатор и тефтер различни тактики!Същото е и с прочутото "разработване"на колата-Ферари окрадоха с пари сичките добре кадри в отборите на времето.Единствената заслуга на МШ е че явно комуникира добре с хората ама да кажем че е инженер и тактик е леко казано пресилено.
P.S.Никои не се е самнявал че МШ е изиграл огромна роля за шампионското Ферари както никои не се е самнявал че Хакинен изигра роля за шампионския МакЛарън и че Алонсо изигра роля за шампионското Рено!

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 08 авг 2006 17:05

Малко инфо от биографията на Шумахер...
боц

П.С. Просто е имал късмет от малък да се занимава с моторни спортове - то по принцип в Ф1 - случайни няма....

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Вто 08 авг 2006 17:06

Възнамерявам да не продължавам спора тъй като достатъчно се отклонихме от темата... в някоя друга с най-голямо удоволствие ще си поспорим за величието на Бат`Мишо. :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”