На какви обороти карате дизелите си???
- valerossi46
- Автомобил:
- Двигател:
Re: На какви обороти карате дизелите си???
Моя голф е 3-ка 1.9 ТДИ 110 коня и няма смисъл да я надуваш след 4000 оборота няма да постигнеш нищо даже става по зле. Дори и на гонки си реда до 4000 оборота.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
сменям към 2000-2400 но кат ми дойде кефа настъпвам към 4500 няма значение в коя скорост...двигателя е AAZ
-
- Автомобил:
- Двигател:
И от цялата тема не мога да разбера като сменяте на 2.2-2.4 защо карате Турбо агрегати ,в тъакъв случай вземайте един атмосферен и карайте..Първо колата се мъчи , разхода се кача и трето никакво удоволствие.Аз карам ГОлф 3 1.9 тд ААЗ Първата я ползвам само при потегляне, карам до около 3хилядо оборота и сменям на 5-та със 120 карам около 3000 оборота и колата ми гори 5.2 с точност засичам . Замислете се тези коли са с турбини...
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
goshe7o0o0o написа:И от цялата тема не мога да разбера като сменяте на 2.2-2.4 защо карате Турбо агрегати ,в тъакъв случай вземайте един атмосферен и карайте..Първо колата се мъчи , разхода се кача и трето никакво удоволствие.Аз карам ГОлф 3 1.9 тд ААЗ Първата я ползвам само при потегляне, карам до около 3хилядо оборота и сменям на 5-та със 120 карам около 3000 оборота и колата ми гори 5.2 с точност засичам . Замислете се тези коли са с турбини...
Нещо не разбрах какво пречи да караш турбо дизел и да си сменяш на 2.2-2.4 оборота.За нормално каране си е нормална смяна.Аз си я карам до 2.8 най-много при спокойно каране защото с новата генерация бръмчи доста.Когато съм по-така настроен си я карам до червените.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Докато не мине трите удебелени черти за температурата над 2000 оборота не я настъпвам ,но после като реша да я издухам и до 4000 сменям предавките,а до 5000 не съм я пробвал защото е излишно издухване на двигателя ,също така колеги усещам че когато я карам градско без да я тормозя и става по-тромава не поема толкова добре и след едно продухване все едно вече карам друга кола има осезаема разлика в старта и пъргавината.
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Traytor написа:KadROo написа:Защо като чуете дизел всички са сещате за ТДИ![]()
Аз пък карам 1,9 чист дизел и си го юркам в границите на нормалното. Като е студена до 2000 оборота като загрее 3000. Максимум до 4000 оборота... Веднъж си бях усилил музиката и ръгам втора да изпреварвам щото много ма ядосаха гааз до ламарината ама аз мотор тва онова не чувам щото музиката е силна ускорение имаше ,но изведнъж си забучи муцуната гледам 5500 оборота
![]()
![]()
но колата ускоряваше до край не да умре на 3500
![]()
![]()
Но помпата ми е на предварение , дебита ми е усилен от нея помпа , като самата ми помпа е от Т4 вече
Върви като бензин и го юркам като бензин понякога
най ме кефи , че не се получава турболенция
Брех тоя чист дизел де върви като бензин... Ама я уточни ква кубатура
Какво има да му се уточнява.... Не виждаш ли ,че колата е Голф 3....
п.п. - и на вичкото отгоре съм написал ква кубатура е... Но като кажа голф 3 чист дизел няма 2 вариянта за кубатура...
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
goshe7o0o0o написа:И от цялата тема не мога да разбера като сменяте на 2.2-2.4 защо карате Турбо агрегати ,в тъакъв случай вземайте един атмосферен и карайте..Първо колата се мъчи , разхода се кача и трето никакво удоволствие.Аз карам ГОлф 3 1.9 тд ААЗ Първата я ползвам само при потегляне, карам до около 3хилядо оборота и сменям на 5-та със 120 карам около 3000 оборота и колата ми гори 5.2 с точност засичам . Замислете се тези коли са с турбини...
викаш че ААЗ двигател със 120км/Н гори 5.2

от доста години карам ААЗ и никой не може да ме убеди че този двигател ще гори толкова малко

Още вчера пътувах до пловдив карах с 80-100км/Н разхода е около 6.5-6.8л в 100км
Аз го карам в тези обороти, че и по-ниски най-малкото защото тогава имаш най-голяма тяга - максимален въртящ момент. Объркани ти са нещо представите за Турбодиезел и за атмосферен бензин

Най общо казано, TDI-то е най-силно в диапазона 2000-3000 оборота.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Как говориш без да мислиш... Ами аз например като съм с К24 която започва...подчертавам започва да надува на 2500 оборота...
ОК, само дето ти не си с TDI, нито пък колегата на който обясних защо си карам колата между 2000 и 3000 оборота 

Общо взето карам м/у 2000 и 4000 оборота. Докато не загрее не минавам 2000, а 4000 оборота са ми границата в настъпването на колата, в екстремни ситуации когато не заглеждам таблото сигурно отивам до червеното, но това почти не се случва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
passatfen написа:goshe7o0o0o написа:И от цялата тема не мога да разбера като сменяте на 2.2-2.4 защо карате Турбо агрегати ,в тъакъв случай вземайте един атмосферен и карайте..Първо колата се мъчи , разхода се кача и трето никакво удоволствие.Аз карам ГОлф 3 1.9 тд ААЗ Първата я ползвам само при потегляне, карам до около 3хилядо оборота и сменям на 5-та със 120 карам около 3000 оборота и колата ми гори 5.2 с точност засичам . Замислете се тези коли са с турбини...
викаш че ААЗ двигател със 120км/Н гори 5.2може да гори толкова масло но не и нафта бъди сигорен
колата ти минимум е 15 годишна и не е в първа младост
от доста години карам ААЗ и никой не може да ме убеди че този двигател ще гори толкова малко![]()
Още вчера пътувах до пловдив карах с 80-100км/Н разхода е около 6.5-6.8л в 100км
проблема е в твоята кола..
и аз карам ААЗ вече 3 години и извънградско със 100-110 ми дава около 5разход..
а смесено ми дава 6.0-6.5 зависи от съотношението в и извън града..
а градско около 7-7.5
- Traytor
morfei1 написа:ОК, само дето ти не си с TDI, нито пък колегата на който обясних защо си карам колата между 2000 и 3000 оборота
Брех не знаех че си ми ровил под капака... или според теб не е възможно да се сложи кулер на TD?
А колегата дето твърдеше че ААЗ не можел да падне на 5/100... вчера си свалих разхода до 4,5/100 ако искаш мога и пред теб да го направя само ми поеми пътните

- DanZki
- Автомобил:
- Двигател:
Само,че ТДИ не значи Turbo Diesel Intercooler
Добавянето на кулер не я прави ТДИ.Доста теми има по въпроса.

- Traytor
DanZki написа:Само,че ТДИ не значи Turbo Diesel IntercoolerДобавянето на кулер не я прави ТДИ.Доста теми има по въпроса.
не значи ли

P.S. - Е браво колега, греша признавам

TD = Turbo Diesel
TDI = Turbocharged Direct Injection
Последна промяна от Traytor на Пон 04 апр 2011 18:55, променено общо 1 път.