Армеец - кофти номера след 10 бр заведени щети

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: Армеец - кофти номера след 10 бр заведени щети

Мнениеот santo_trafficante » Пон 04 апр 2011 18:11

bnick написа:
Какво значение има колко броя са ти щетите? Например колата, ако е застрахована за 5к, до толкова могат да ти изплащат по щети.

Незнам като не разбирате що говорите глупости :wink:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 04 апр 2011 18:14

Аз пък заставам зад колегата.
Кво като има 10 щети,ами има 10 и си ги е оправил и 10-те.
То кво излиза накрая,плащай си каско ама гледай да не се одариш някъде че някой иска да стане милионер за 2 месеца.

Гадни мръсни изнудвачи са тея застрахователи.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пон 04 апр 2011 18:19

Е какво, като имам каско, дай да си играя на блъскащи се колички, така ли mhihi
Много ясно, че застрахователя ще роптае и ще иска да откаже следваща полица, при положение, че е в очевидна финансофа загуба... Или според вас всеки трябва да работи за нас, пък ако ще и да фалира по 3 пъти на година, а?
Да вземат да направят каското да не изплаща щети, причинени по вина на водача, пък тогава да видим кой и какво и как в БГ ще се изчисти от некадърни и неграмотни зад волана, щото ми е втръснало от такива, дето си играят на не знам какви и казват, споко, имам каско, не ми пука!

Нее, никак не го бъркам, но я ми кажи, защо всеки темерут, който има каско, може на паркинга да ми направи колата на консерва, след това да си отпраши жив и здрав, да му оправят щетите, а аз да съм в небрано лозе, а? Точно затова ми се иска малко промяна в тъпата система, щото в тая ситуация вместо аз да духам супата, би било добре и тоя, дето е направил гадното, да си бръкне в джобчето... Аз лично познавам много хора, дето са на тоя принцип-задници на пътя, защото имат каско и знаят, че и да си потрошат колата, не ги е@е много :evil:

Последна промяна от apa6o на Пон 04 апр 2011 18:27, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 04 апр 2011 18:21

apa6o написа:Е какво, като имам каско, дай да си играя на блъскащи се колички, така ли mhihi
Много ясно, че застрахователя ще роптае и ще иска да откаже следваща полица, при положение, че е в очевидна финансофа загуба... Или според вас всеки трябва да работи за нас, пък ако ще и да фалира по 3 пъти на година, а?
Да вземат да направят каското да не изплаща щети, причинени по вина на водача, пък тогава да видим кой и какво и как в БГ ще се изчисти от некадърни и неграмотни зад волана, щото ми е втръснало от такива, дето си играят на не знам какви и казват, споко, имам каско, не ми пука!

Бъркаш ГО с КАСКО ми се струва

прав си да се ядосваш, но КАСКО не е БГ измислица и си има точно определени условия и рискове които покрива. Ако ще я натъмъняваме заради това, че разни институции в БГ не могат да обуздаят индивидите за които говориш (защото това тяхното отива към застрахователна измама), по-добре да си измислим друг вид застраховка само за БГ.

Последна промяна от VWGT на Пон 04 апр 2011 18:57, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот svedbg » Пон 04 апр 2011 18:38

groznika написа:Не, че оправдавам застрахователя ама 10 щети... И аз да бях и аз щях да ти откажа...
То по твоята логика като си платил каско дай да караме не на 40 а на 10 гума щом някой друг ще плаща после...
Не искам да казвам, че съм някакъв критерий, но през живота си имам една единствена заведена щета по каско и то при ПТП по вина на другия водач. Да правиш 10 и то повечето за гуми... лъха на безотговорност.
Това, че колата е застрахована НЕ лишава собственика от необходимостта да си я пази сам.

Желая ти успех все пак с армейците, но помисли и ти по въпроса за рационалното стопанисване на собственото ти имущество ;)

Колега извинявай, но тук си в голяма грешка, прекалено много си щадя колата, това че пътищата са ни такива не е мой проблем, Армеец си съди общините и взима двойно на това, което ми е дал. По тая логика дай да си вземем гадни коли, че да не им водим щети и да си даваме по 400лв. всяка година ей, така зашото може да ни я откраднат един ден.
Другото, какво съм виновен, че хората ги е страх да ползват ГО-то си. Хубаво одраскал ме е, да остави един телефон да се разберем. Няма да го убия. Паркирай в центъра всеки ден и ще видим дали за 1 година няма да събереш поне 5 драскотини по колата, ако ти е с нова боя и прекалено скъпа :) Просто на хората не им пука.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Армеец - кофти номера

Мнениеот bnick » Пон 04 апр 2011 18:47

santo_trafficante написа:
svedbg написа: Текущо имам около 10 щети заведени при тях
:shock :shock :heavymetal: :heavymetal: Ето заради такива ще страдат другите mhihi и ще разглеждат щетите под лупа mhihi Като влезе едината система тази година ще се радваш да намериш някой да ти застрахова колата mhihi mhihi Добър клиент си mhihi

santo_trafficante написа:Незнам като не разбирате що говорите глупости :wink:

Защо, ти какво говориш. Нито го познаваш човека, нито знаеш за какво са щетите :shock Има доста ненормалници, които драскат, хвърлят камъни по колите, жулят по паркингите и т.н. Ти фащаш па изтърсваш нещо :screwy

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пон 04 апр 2011 18:56

Ако видя някой да ми драска колата по добре да има и застраховка Живот :mrgreen:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 04 апр 2011 19:03

И аз заведох вече 3 щети и един сульо ми вика,като дойдат ония през нощта с бухалките у вас,да не се чудиш от какво :a boi de смех,значи откраднали ми огледалото,счупен ми стопа и някакъв некадърник ми забрал вратата и калника на паркинг,да си трая щото щели да ме пребият :screwy ами нали е за това шибаната застраховка мамицата и.Факт е обаче,че до сега нищичко не ми се беше случвало,а от както имам каско се случиха трите неща :dontknow:

Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот svedbg » Пон 04 апр 2011 19:05

aRoGaNsS написа:Ако видя някой да ми драска колата по добре да има и застраховка Живот :mrgreen:

Защо? Така ли ще оправиш проблема като го пребиеш? Защо просто не извикаш КАТ и да му вземеш ГО-то. Ако не взимаш свидетел, съдиш го и си свиркаш с 3пъти напред цената за боята :mrgreen:
Иначе го пребиваш и пак отиваш при Каското и поредната недействителна паркинг щета.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 04 апр 2011 19:05

svedbg написа: Паркирай в центъра всеки ден и ще видим дали за 1 година няма да събереш поне 5 драскотини по колата, ако ти е с нова боя и прекалено скъпа :) Просто на хората не им пука.

Да паркирам в центъра викаш... Ми аз живея в центъра. Отделно и служебните бусове по цял ден ги търкалям пак в центъра... Както вече ти казах имам една щета и то при ПТП при това по вина на другия водач... Сега се сещам и за един разбит прозорец, който падна жертва на чорбарски набези след някакъв мач. Като се замисля това е за последните 4 години за всичките 4 автомобила, които съм притежавал.

Макар и всичките ми коли да са били винаги с пълно каско винаги съм сядал зад волана с идеята да шофирам, паркирам и тн. така, че да не се случва ситуация в която да опирам до застрахователя.

За дупките ти също не съм съгласен. Всички караме по същите дупки, а и от известно време общината изплаща подобни искове от страна на частни лица или ЗД само пожелателно (тоест не ги плаща освен ако не си син на кметицата)...

Както и да е... не ми се спори. Просто в случая малко или много подкрепям становището на Санто.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 04 апр 2011 19:07

bnick написа:
svedbg написа: Текущо имам около 10 щети заведени при тях
:shock :shock :heavymetal: :heavymetal: Ето заради такива ще страдат другите mhihi и ще разглеждат щетите под лупа mhihi Като влезе едината система тази година ще се радваш да намериш някой да ти застрахова колата mhihi mhihi Добър клиент си mhihi

santo_trafficante написа:Незнам като не разбирате що говорите глупости :wink:

Защо, ти какво говориш. Нито го познаваш човека, нито знаеш за какво са щетите :shock Има доста ненормалници, които драскат, хвърлят камъни по колите, жулят по паркингите и т.н. Ти фащаш па изтърсваш нещо :screwy
Знаеш ли може да имам достъп до щетите mhihi За 300лв премия и 10 бр щети .... mhihi Доста са го изтърпяли :wink: Заради такива "колеги" а те не са малко mhihi Заради такива които си блъскат двете лични коли на различни имена за да вземат пари от ГО...и още да не казвам други случки mhihi Но остава още малко.... mhihi

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пон 04 апр 2011 19:12

Да ти кажа доста коли гледам нямат и Г.О. така,че не дай се боже да те блъсне такъв

bnick

Мнениеот bnick » Пон 04 апр 2011 19:16

svedbg написа:Ако не взимаш свидетел, съдиш го и си свиркаш с 3пъти напред цената за боята :mrgreen:
Иначе го пребиваш и пак отиваш при Каското и поредната недействителна паркинг щета.

Да, ама не. На предишната ми кола ми счупиха стъклото, намериха се хора които видели и ми казаха кой е. Отидох при застрахователя с името му, там един от хората ми каза, че така ще се заведе дело срещу него и когато приключи ще си взема парите. Скъса листа с името, което му бях дал

Преди около седмица, някой ми надраска задната врата. Може би цвета на колата не ми е харесал :roll: Сега се чудя, дали да ходя да я описвам, защото предния път седя около две седмици в Порше, заради проблем със застрахователя. Бяха писали малък ремонт на ожулена предна врата пак от някакъв некадърник, пък от Порше претендираха за по сериозна щета. Наложи се втори оглед, като застрахователите се забавиха. При положение, че съм налял над 10к за застраховки за 4г ми се струваше ненормално да ме разтакават без да съм имал други щети :evil:

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 04 апр 2011 19:18

bnick написа:
Какво значение има колко броя са ти щетите? Например колата, ако е застрахована за 5к, до толкова могат да ти изплащат по щети.

Незнам като не разбирате що говорите глупости :wink:

Кой от двамата не разбира колега? Май си ти!

bnick

Мнениеот bnick » Пон 04 апр 2011 19:20

santo_trafficante написа:Знаеш ли може да имам достъп до щетите mhihi За 300лв премия и 10 бр щети .... mhihi Доста са го изтърпяли :wink: Заради такива "колеги" а те не са малко mhihi Заради такива които си блъскат двете лични коли на различни имена за да вземат пари от ГО...и още да не казвам други случки mhihi Но остава още малко.... mhihi

Аз съм твърдо за такъв регистър, нещо което трябваше да се направи отдавна. Но не всичко зависи и от собственика :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”