Напомпване на голф 2 GTD- завършено, 113 кс на колелата

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Напомпване на голф 2 GTD- завършено, 113 кс на колелата

Мнениеот shanadjiqta » Вто 05 апр 2011 1:03

Напомпването е вече факт!Мислих,мислих и викам да става квото ще става ама поне да знам че сме пробвали.А Емо от Монтана(emiltd се пише тук) беше толкова убедителен че просто не ме сдържаше в СТЗ и вече е вчера,4 април, отпраших за Монтана.Към 11:30 бях посрещнат от Емича все едно съм му първи братовчед :) на паркинга на Техномаркет,веднага се вдигна капака и започнахме да набелязваме точките от дневния ред за силов тунинг.Аз се бях подготвил леко за целта по съветите на Емо по тел-налях ново масло Репсол,качих почти нова скоростна кутия,промих основно охладителната уредба и налях нов антифриз,правих профилактика на двигателя с един препарат,който чисти дюзите и още някои дребни нещица.Поради проблеми с инсталацията не успяхме веднага да почнем с това,за което бях дошъл,че предната вечер ми се избуши таблото и започнахме първо елтунинг :D Лека полека нещата си дойдоха на мястото и започна същинската част.Сложихме спортен филтър и изолирахме картерните газове.Усетих лееко подобрение 15-ските вече не тежаха толкова.Аз по принцип си дойдох с права генерация, така че подобреното вдишване си имаше и добро издишване.Започна най-важната операция-натягането на турбото(Гарет Т2).Тука почнаха мъките-шпилката на уестгеита просто не искаше да мръдне,клеясала от 20 години служба.Първо се мъчихме в сервиз,където работи едно приятелче на Емо със златни ръце,ама просто в момента ми изскочи от главата името му.Свърши работното време и се преместихме в гаража с канал на това момче.След поне час мъки(аз почти се примирих с мисълта че просто няма да стане) пича успя да навие заветния сантиметър от шпилката в корпуса на уестгейта,което според това което запомних кара един клапан да освобождава по-късно налягането и така турбото нагнетява повече.Качихме се веднага да пробваме колата.Тука ставаше нещо-15-ките свиреха като цигулки при тръгване :D И колата ми нещо се беше разсърдила,определено реагираше по нервно на настъпванията на най-десния педал :wink: Дойде финалната фаза-пуснахме гориво от помпата-навива се няколко пъти пак една шпилка с отвор за права отвертка и повишихме оборотите.Тука стана страшно-колата се разяри,никога не съм очаквал дизел да стартира така на първа,а по нагоре направо не влиза в пътя.Убеден съм,че в момента е над 100 коня,просто разликата е огромна.Освен това разхода по думите на Емо дори ще падне(когато не се пържи),а това което ми направи впечатление е,че през целия обратен път до София двигателя не вдигна по висока температура от 70-75 градуса-според Емо заради повечето въздух и гориво,които постъпват.Само едно ме тревожи-разположението на кулера ми отгоре на двигателя,до акумулатора.Не ми се струва че става добро охлаждане,трябва да го преместя.Но засега това.Много съм доволен,постигнахме една пъргава ежедневна кола,която върви доста приятно и би се опънала на бензини на същите коне.Определено нещата,които Емо ми е писал тук се случиха наяве,покриват се едно към едно.Колата си върви перфектно,дано нещо не даде фира.Това е от мен засега,но тунинг проекта тепърва набира скорост :wink:

P.S За малко да забравя-звукът от съскащата турбина и филтър са неописуеми,особено при пържене на втора само тва се чува :D

Последна промяна от shanadjiqta на Нед 10 мар 2013 9:01, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Напомпване на голф 2 GTD

Мнениеот Traytor » Вто 05 апр 2011 1:10

Поздравления колега! Надявам се в най-скоро време и аз да се срещна с Емо, за да задвижим и моето GTD :) Ако не ти е проблем да ми кажеш името на препарата с който си прочисти горивната система, защото когато говорихме на тая тема Емо не можа да се сети за името и след това разговорите винаги са за турбото :D
edit: Не ти ли спомена за една определена турбина която прави чудеса :P

Последна промяна от Traytor на Вто 05 апр 2011 1:16, променено общо 1 път.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 05 апр 2011 1:11

Супер! Да ти е честито! И давай полека,че съединителя страда доста,не ме питай откъде знам... mhihi mhihi mhihi

shanadjiqta

Мнениеот shanadjiqta » Вто 05 апр 2011 1:20

колега Traytor,препарата е в едни черно-зелени флакони казва се XENUM-X-FLUSH има си отделно за дизел и за бензин,наляха ми 500 гр от препарата в една кофичка,извадиха маркуча на ГНП от горивния филтър и го натопиха в кофичката,както и маркуча за обратнта нафта и колата работи около 15-20 мин само на тоя препарат,като след петата минута форсирах до 3500-4000 оборота за по добро действие.Резултата-мотора замърка като котенце,през гърнето изхвърчаха разни чернилки,определено се усети олекотена работа на двигателя и най важното за мен-имах проблемна дюза тъй като имах пръдърпване при подаване газ на втора но след препарата този проблем изчезна като с магия.Много е добро това,пробвайте го-взеха ми 20 лв за цялата работа.тези дни ще пробвам да кача снимки на флакона

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 05 апр 2011 1:24

Мерси интересуваше ме като цяло само името на препарата процедурата по прочистването на двигателя ми е ясна :) Та за турбото беше ли ти споменато :Mr Green Fun
Traytor написа:edit: Не ти ли спомена за една определена турбина която прави чудеса :P

shanadjiqta

Мнениеот shanadjiqta » Вто 05 апр 2011 1:28

ами каза ми за неговия гарет,но общо взето днес се бяхме съсредоточили върху моите неща, че всичко вървеше наопаки с изключение на последния час :wink:

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 05 апр 2011 1:30

Емо не е ли с ККК К24?

shanadjiqta

Мнениеот shanadjiqta » Вто 05 апр 2011 1:39

май така беше,не съм сигурен...само ме е яд че го нямаше дизела му да видя що за звяр е,бензинката му си върви доста прилично а дизелака бил два пъти по-опасен :wink:

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Вто 05 апр 2011 14:10

shanadjiqta написа:ами каза ми за неговия гарет,но общо взето днес се бяхме съсредоточили върху моите неща, че всичко вървеше наопаки с изключение на последния час :wink:

Много механични трудности се наложи да изклинчваме,но упоритоста си каза думата :Mr Green Fun

Тоше,приятелю :bowdown ,радвам се,че съм ти бил полезен...винаги си добре дошъл У северозапада :Mr Green Fun Карай колицата с респект,както посъветвах и други колеги и ще се радваш на добро дизелово здраве :wink:

П.П.за кулера се надявам да си запомнил всичко,дето ти обясних за преместване пред водния радиатор :wink: Ще чакаме развитие за в бъдеще :да:

shanadjiqta

Мнениеот shanadjiqta » Вто 05 апр 2011 22:21

оттук нататък пътя е само нагоре :wink:

Потребителски аватар
Te4eto
Автомобил: VW Corrado
Двигател: KR

Мнениеот Te4eto » Вто 05 апр 2011 22:35

Няма накъде другаде и аз се повозих днес и останах очарован. доста добре сте се справили определено ми хареса дизелачето какво прави :)

shanadjiqta

Мнениеот shanadjiqta » Вто 05 апр 2011 22:40

а като издухаме фабричната турбина и сложим нещо по-серт очаквам още по-приятни резултати :wink:

Потребителски аватар
Marian Yachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marian Yachev » Сря 06 апр 2011 17:03

от прочетеното тук и от съвет от други колеги във форума нещо се навих и аз за подобна процедура.Не ми се вижда сложно за постигане само трябва да се внимава. GTD-то прилича доста на моя 1.9TD ABL,може и да бъркам,и за това мисля и аз да направя като колегата,защото явно дава резултати.Планирам да премахна и EGR-ра,гарнета също заминават,защото и без тва са раздрънкани и ще сложа само резонатор;катализатора е премахнат;има панелен спортен филтър K&N;и вече ако трябва и ако е възможно смяна на дюзи и разпръсквачи...

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Чет 07 апр 2011 1:01

Колега голям късмет голяма работа :D понеделнйк вечер сй пйшеме за голфа тй й във вторнйк те засйчам на магйстралата към Пловдйв :D Свйрнах тй ама май не ме чу :)

shanadjiqta

Мнениеот shanadjiqta » Вто 12 апр 2011 18:30

изобщо не съм разбрал :banghead: аз така се въодушевих оттогава че карам като кон с капаци :) даже тука по зарата ми правят забележка че съм се правел че не ги виждам а изобщо не е така..ама сега даже музика в колата спрях да си пускам че да чувам по-добре как ми свири турбината и ми съска филтъра

Върни се в “Силов тунинг”