Вибрации в движение Б5???

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Вибрации в движение Б5???

Мнениеот jrc2 » Чет 17 фев 2011 2:26

Здравейте колеги,собственик съм на пасат б5 1.9 ТДИ,116коня,комби,автоматик,2000г производство.
Имам следния проблем,който ме мъчи от доста време насам.Занимавам се с мотори и следователно ползвам колата да си дърпам ремаркето с мотора...до тук ок...какво забелязвам изобщо от както имам колата,това се получава САМО когато колата е с закачено ремарке и мотор на него.Излизат едни странни вибраци набодобяващи крива джанта при скорост между 100 и 140км/ч,вибрацииите се изразяват в това че цялата кола почва да се тресе...осезаемо...не мога да определя отпред или отзад но го усещам на задника с извинение,което ме завежда на мисълта че се предава по цялата кола...вибраци като от крива джанта...появяват се на равни интервали меджу 2-3 сек....или казано 2-3 сек. има вибрации 2-3 сек. няма..и така...дано сте ме разбрали какво искам да кажа....искам пак да отбележа,че този феномен се среща само при закачено ремарке и мотор на него...даже и да няма мотор,а само ремарке пак ги има...За да избегна излишни гадаения от какво може да е,ще упомена какво е проверено до момента:
-задни и предни джнати,проверени и изправени,гумите чисто нови зимни НОКИАН,тук да отбележа че го има и при летните които и те са нови...
-задни лагери,проверени,НОВИ сложени,от хубавите/според майстора/ и след смяната им няма ефект!!!
-проверка на теглича,оригинален е с сваляема кука и имаше съмнения да не играе нещо....сичко по него си е ок!!!

-проверка на ремаркето...наред си е и то,на друга кола не го усеща даже...самото ремарке празно тежи само 160кг...
-проверка на всички видове тампони по двг и скорости/имаше скъсан на скоростите и подменен следвателно/
и до тук с проверките...и така колеги моля някой ако има КОМПЕНТЕТНО мение от каде може да се получава това да сподели,че полудях,а тепърва почва сезона и ще има бая дърпане и не се кара така...ако мога да определя най точно вибрациите то все едно да имаш 4 криви джанти с балони на гумите....е тва е!!!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Вибрации в движение Б5???

Мнениеот feikot » Чет 17 фев 2011 2:41

Странно малко така както го описваш,но мен ми се вижда маховик,като го напънеш натоварен да тресе...ама пак защо само тогава.Съединител да буксува :roll: или пък да не тоя мотор от въздушния поток да се тресе и подскача и така да предава към колата...

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Чет 17 фев 2011 2:45

feikot написа:Странно малко така както го описваш,но мен ми се вижда маховик,като го напънеш натоварен да тресе...ама пак защо само тогава.Съединител да буксува :roll: или пък да не тоя мотор от въздушния поток да се тресе и подскача и така да предава към колата...

Колега,колата е автоматик,написал съм,с това ремарке съм сменил 3 коли и не знам колко хиляди навъртяни с него...не е от него,пробвано е.....

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Чет 17 фев 2011 20:38

Аз до колкото съм чувал че Автоматичните скороси не са за тая работа ,да дърпат ремарке,също ако ги натовариш много и им закачиш ремарке може да се счупи скоростната кутия колко е вярно нямам си на представа.

dakata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dakata82 » Чет 17 фев 2011 21:24

колега аз също знам и то от доста хора че автоматика не е за дърпане защото чупи скорости.

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Чет 17 фев 2011 21:27

Колеги,повечето ми коли са били автоматици,дърпал съм ремаркета с тях,не съм имал проблеми,да,и аз съм чувал такива неща но до сега не съм чупил скорости от дърпане на ремарке...имах голф 4 с 4-степенен автоматик и му навъртях 2 лета бая км с ремаркето без проблем...сега ако кутията нещо е тръгнала да здава багажа и при натоварване да почва да тресе е друг въпрос....

Spoonk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Spoonk » Вто 05 апр 2011 18:52

Вътрешни карета колега. :да:

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Вто 05 апр 2011 21:04

Spoonk написа:Вътрешни карета колега. :да:

Колега от вътрешни карета няма да придърпва колата, а ще бие във волана. Между другото и аз имам подобен проблем с придърпване при скорост 120, 130 км 1,9 AHU мотор с ръчни скорости. При ускоряване и при по ниска скорост не го прави. Та почвам да се чудя да не би колата да е с чип, някъде четох че правели някакви такива магарии.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 05 апр 2011 21:45

Автоматика не може да дърпа ремарке и когато е празно не се усеща, но с мотора на него ... Тази кола не е за тази цел - трябва ти ръчна скоростна кутия за тази кола, а американските камиони с автоматици, които дърпат тонове, са друга държава! :wink:

Spoonk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Spoonk » Сря 20 апр 2011 20:01

fena_vd написа:

Колега от вътрешни карета няма да придърпва колата, а ще бие във волана. Между другото и аз имам подобен проблем с придърпване при скорост 120, 130 км 1,9 AHU мотор с ръчни скорости. При ускоряване и при по ниска скорост не го прави. Та почвам да се чудя да не би колата да е с чип, някъде четох че правели някакви такива магарии.

Как ще бие във волана бе колега що говория глупости.

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Пет 22 апр 2011 15:14

Spoonk написа:
fena_vd написа:

Как ще бие във волана бе колега що говория глупости.

Патил съм, смених и се оправи.

Потребителски аватар
gencho84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho84 » Пет 22 апр 2011 19:41

Колега,сложи ремаркето на една ръчка и виж как се държи и си прави извод.И според мен автоматика не е за тази цел.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 22 апр 2011 20:06

Струва ми се доста неразумно да се кара със 140 и ремарке, че и мотор в него. Представляваш реална заплаха за другите участници на пътя. А и за ремаркетата има максимална разрешена скорост, която е доста под 140. Намали скоростта и няма да имаш проблеми. :012:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 22 апр 2011 20:19

Разлика във височината на теглича-рематкето(хоризонтално ли е) ?

Върни се в “Passat”