Здравейте колеги,собственик съм на пасат б5 1.9 ТДИ,116коня,комби,автоматик,2000г производство.
Имам следния проблем,който ме мъчи от доста време насам.Занимавам се с мотори и следователно ползвам колата да си дърпам ремаркето с мотора...до тук ок...какво забелязвам изобщо от както имам колата,това се получава САМО когато колата е с закачено ремарке и мотор на него.Излизат едни странни вибраци набодобяващи крива джанта при скорост между 100 и 140км/ч,вибрацииите се изразяват в това че цялата кола почва да се тресе...осезаемо...не мога да определя отпред или отзад но го усещам на задника с извинение,което ме завежда на мисълта че се предава по цялата кола...вибраци като от крива джанта...появяват се на равни интервали меджу 2-3 сек....или казано 2-3 сек. има вибрации 2-3 сек. няма..и така...дано сте ме разбрали какво искам да кажа....искам пак да отбележа,че този феномен се среща само при закачено ремарке и мотор на него...даже и да няма мотор,а само ремарке пак ги има...За да избегна излишни гадаения от какво може да е,ще упомена какво е проверено до момента:
-задни и предни джнати,проверени и изправени,гумите чисто нови зимни НОКИАН,тук да отбележа че го има и при летните които и те са нови...
-задни лагери,проверени,НОВИ сложени,от хубавите/според майстора/ и след смяната им няма ефект!!!
-проверка на теглича,оригинален е с сваляема кука и имаше съмнения да не играе нещо....сичко по него си е ок!!!
-проверка на ремаркето...наред си е и то,на друга кола не го усеща даже...самото ремарке празно тежи само 160кг...
-проверка на всички видове тампони по двг и скорости/имаше скъсан на скоростите и подменен следвателно/
и до тук с проверките...и така колеги моля някой ако има КОМПЕНТЕТНО мение от каде може да се получава това да сподели,че полудях,а тепърва почва сезона и ще има бая дърпане и не се кара така...ако мога да определя най точно вибрациите то все едно да имаш 4 криви джанти с балони на гумите....е тва е!!!

Вибрации в движение Б5???
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Вибрации в движение Б5???
Странно малко така както го описваш,но мен ми се вижда маховик,като го напънеш натоварен да тресе...ама пак защо само тогава.Съединител да буксува
или пък да не тоя мотор от въздушния поток да се тресе и подскача и така да предава към колата...

feikot написа:Странно малко така както го описваш,но мен ми се вижда маховик,като го напънеш натоварен да тресе...ама пак защо само тогава.Съединител да буксуваили пък да не тоя мотор от въздушния поток да се тресе и подскача и така да предава към колата...
Колега,колата е автоматик,написал съм,с това ремарке съм сменил 3 коли и не знам колко хиляди навъртяни с него...не е от него,пробвано е.....
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Аз до колкото съм чувал че Автоматичните скороси не са за тая работа ,да дърпат ремарке,също ако ги натовариш много и им закачиш ремарке може да се счупи скоростната кутия колко е вярно нямам си на представа.
колега аз също знам и то от доста хора че автоматика не е за дърпане защото чупи скорости.
Колеги,повечето ми коли са били автоматици,дърпал съм ремаркета с тях,не съм имал проблеми,да,и аз съм чувал такива неща но до сега не съм чупил скорости от дърпане на ремарке...имах голф 4 с 4-степенен автоматик и му навъртях 2 лета бая км с ремаркето без проблем...сега ако кутията нещо е тръгнала да здава багажа и при натоварване да почва да тресе е друг въпрос....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вътрешни карета колега. 

- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Spoonk написа:Вътрешни карета колега.
Колега от вътрешни карета няма да придърпва колата, а ще бие във волана. Между другото и аз имам подобен проблем с придърпване при скорост 120, 130 км 1,9 AHU мотор с ръчни скорости. При ускоряване и при по ниска скорост не го прави. Та почвам да се чудя да не би колата да е с чип, някъде четох че правели някакви такива магарии.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Автоматика не може да дърпа ремарке и когато е празно не се усеща, но с мотора на него ... Тази кола не е за тази цел - трябва ти ръчна скоростна кутия за тази кола, а американските камиони с автоматици, които дърпат тонове, са друга държава! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
fena_vd написа:Spoonk написа:Вътрешни карета колега.
Колега от вътрешни карета няма да придърпва колата, а ще бие във волана. Между другото и аз имам подобен проблем с придърпване при скорост 120, 130 км 1,9 AHU мотор с ръчни скорости. При ускоряване и при по ниска скорост не го прави. Та почвам да се чудя да не би колата да е с чип, някъде четох че правели някакви такива магарии.
Как ще бие във волана бе колега що говория глупости.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Spoonk написа:fena_vd написа:Spoonk написа:Вътрешни карета колега.
Как ще бие във волана бе колега що говория глупости.
Патил съм, смених и се оправи.
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,сложи ремаркето на една ръчка и виж как се държи и си прави извод.И според мен автоматика не е за тази цел.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Струва ми се доста неразумно да се кара със 140 и ремарке, че и мотор в него. Представляваш реална заплаха за другите участници на пътя. А и за ремаркетата има максимална разрешена скорост, която е доста под 140. Намали скоростта и няма да имаш проблеми.