Поставяне на турбо от голф 1,9тд на 1,9д
- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
Поставяне на турбо от голф 1,9тд на 1,9д
В заглавието го пише какъв ми е точно въпроса но нека малко да поясня.Един приятел ми дава турбото си от посочения мотор по горе 1,9тд за да го поставя на моя 1,9д турбото е здраво няма луфтове нищо тъй като скоро го взема но сега му изпадна един бензинов двигател и иска да го слага но както и да е.Относно въпроса дава ми турбото с пътищата с колекторите всичко.Въпроса е ще стане ли и ако стане би ли могло да има някакви проблеми защото еди познат мойстор ми каза че трябва да взема и неговата помпа???
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Re: Поставяне на турбо от голф 1,9тд на 1,9д
Трябва и помпата да му вземеш
За някъде 100 лева ще намериш попмичка или иди пробвай в някоя морга бартер 

- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
KadROo написа:Трябва и помпата да му вземешЗа някъде 100 лева ще намериш попмичка или иди пробвай в някоя морга бартер
Да аз за помпата знам въпроса ми е дали ще стане и ако стане дали наистина ще работи както трябва??
-
- Автомобил:
- Двигател:
има доста писано по този въпрос и не става само с турбо и помпа
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Th3_Storm написа:KadROo написа:Трябва и помпата да му вземешЗа някъде 100 лева ще намериш попмичка или иди пробвай в някоя морга бартер
Да аз за помпата знам въпроса ми е дали ще стане и ако стане дали наистина ще работи както трябва??
Ще стане и с твоята си помпа,а и технически всичко ще пасне...само ти трябва смукател от ААЗ,освен това трябва да се погрижиш за подобряване охлаждането на маслото и да не надуваш много турбото пр.0.5-0.6 бара
Ще е добре и кулер да си намериш

- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Има едни цицки под буталата на турбо дизелите.Обаче незнам дали могат да се монтират.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
ама като гледам са на болчета и би трябвало да стане,освен ако маслената помпа не е по-различна.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
също така трябва да си пуснеш и маслена магистрала за турбото и разбирасе тръбичка за изтичане на маслото към картера от турбото.Ако не се лъжа чистия дизел е с по -голяма компресия от турбо дизела и като сложиш турбо може да има проблем за мотора ако не смениш буталата.Разпитай някой майстор който стопля тези работи ,защото май буталата на ААЗ имат малки камерки ако не се лъжа ...не съм сигурен.Бях чувал някаква фраза от рода на ,че турбо дизела без турбо е по мъртъв и от чист дизел значи има още нещо
.Има такива теми във форума само потърси.Твоята помпа ще свърши пак работа но може би нямаш буусткоректор на нея 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
ventotdi написа:също така трябва да си пуснеш и маслена магистрала за турбото и разбирасе тръбичка за изтичане на маслото към картера от турбото.Ако не се лъжа чистия дизел е с по -голяма компресия от турбо дизела и като сложиш турбо може да има проблем за мотора ако не смениш буталата.Разпитай някой майстор който стопля тези работи ,защото май буталата на ААЗ имат малки камерки ако не се лъжа ...не съм сигурен.Бях чувал някаква фраза от рода на ,че турбо дизела без турбо е по мъртъв и от чист дизел значи има още нещо.Има такива теми във форума само потърси.Твоята помпа ще свърши пак работа но може би нямаш буусткоректор на нея
То това за маслената магистрала ако не го знае момчето по-добре да не се захваща изобщо.Сгъстяването и на двата мотора е 22,5 ,та за това няма проблеми

-
- Автомобил:
- Двигател:
Май по-лесно ще си строши мотора с един NOS,поне ще получи своите 5 минути слава
Пък и по-лесно се монтира,църка само във входния колектор.Само не знам как да го поспънат количествено,за да си изкара 5-те минути

- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
За магистралите знам това ми е ясно въпроса е дали буталата ще издържат тай като съм чувал че били подсилени или нещо такова.Нека някой ако е правиил тази модификация
да пише благодаря 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Th3_Storm написа:За магистралите знам това ми е ясно въпроса е дали буталата ще издържат тай като съм чувал че били подсилени или нещо такова.Нека някой ако е правиил тази модификацияда пише благодаря
Този мотор ще издържи някакво разумно налягане,но е ясно,че твоята цел е повече вървене,а в случая ще се наложи да се ограничиш доста в това отношение.Още не си предприел действия по преправа,а там ще има много обелени кокалчета,псувни и непредвидени разходи

- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
Разбрах те колега но понеже претърпях пройзшествие тази модификация оставя на заден план а колата влиза за нова боя и туко виж може и друг моторец
но ще се види накрая на месеца мерси на всички който се отзоваха и помогнаха с това което знаят и са чували.Благодаря 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Ония ден в една морга имаше афн от г3 за 600 лв.Тогава пък какъв фън ще ти е 

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
bobi_diesel написа:Има едни цицки под буталата на турбо дизелите.Обаче незнам дали могат да се монтират.
буталата на тд са зарязани,тия пръскалки да се вмъкват при достигане на долна мъртва точка.с оригиналните бутала не става да се монтират.
Върни се в “Дизелови агрегати”