Поставяне на турбо от голф 1,9тд на 1,9д

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Поставяне на турбо от голф 1,9тд на 1,9д

Мнениеот Th3_Storm » Вто 05 апр 2011 21:47

В заглавието го пише какъв ми е точно въпроса но нека малко да поясня.Един приятел ми дава турбото си от посочения мотор по горе 1,9тд за да го поставя на моя 1,9д турбото е здраво няма луфтове нищо тъй като скоро го взема но сега му изпадна един бензинов двигател и иска да го слага но както и да е.Относно въпроса дава ми турбото с пътищата с колекторите всичко.Въпроса е ще стане ли и ако стане би ли могло да има някакви проблеми защото еди познат мойстор ми каза че трябва да взема и неговата помпа???

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Re: Поставяне на турбо от голф 1,9тд на 1,9д

Мнениеот KadROo » Вто 05 апр 2011 21:50

Трябва и помпата да му вземеш :P За някъде 100 лева ще намериш попмичка или иди пробвай в някоя морга бартер :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Сря 06 апр 2011 9:12

KadROo написа:Трябва и помпата да му вземеш :P За някъде 100 лева ще намериш попмичка или иди пробвай в някоя морга бартер :Mr Green Fun

Да аз за помпата знам въпроса ми е дали ще стане и ако стане дали наистина ще работи както трябва??

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Сря 06 апр 2011 10:16

има доста писано по този въпрос и не става само с турбо и помпа

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Сря 06 апр 2011 10:29

Th3_Storm написа:
KadROo написа:Трябва и помпата да му вземеш :P За някъде 100 лева ще намериш попмичка или иди пробвай в някоя морга бартер :Mr Green Fun

Да аз за помпата знам въпроса ми е дали ще стане и ако стане дали наистина ще работи както трябва??

Ще стане и с твоята си помпа,а и технически всичко ще пасне...само ти трябва смукател от ААЗ,освен това трябва да се погрижиш за подобряване охлаждането на маслото и да не надуваш много турбото пр.0.5-0.6 бара
Ще е добре и кулер да си намериш :wink:

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Сря 06 апр 2011 12:05

Има едни цицки под буталата на турбо дизелите.Обаче незнам дали могат да се монтират.
Прикачени файлове
dsc01192dalf0.jpg
dsc01215za3.jpg

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Сря 06 апр 2011 12:07

ама като гледам са на болчета и би трябвало да стане,освен ако маслената помпа не е по-различна.
Прикачени файлове
dsc01214vg6.jpg

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 06 апр 2011 13:39

също така трябва да си пуснеш и маслена магистрала за турбото и разбирасе тръбичка за изтичане на маслото към картера от турбото.Ако не се лъжа чистия дизел е с по -голяма компресия от турбо дизела и като сложиш турбо може да има проблем за мотора ако не смениш буталата.Разпитай някой майстор който стопля тези работи ,защото май буталата на ААЗ имат малки камерки ако не се лъжа ...не съм сигурен.Бях чувал някаква фраза от рода на ,че турбо дизела без турбо е по мъртъв и от чист дизел значи има още нещо :) .Има такива теми във форума само потърси.Твоята помпа ще свърши пак работа но може би нямаш буусткоректор на нея :)

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Сря 06 апр 2011 16:40

ventotdi написа:също така трябва да си пуснеш и маслена магистрала за турбото и разбирасе тръбичка за изтичане на маслото към картера от турбото.Ако не се лъжа чистия дизел е с по -голяма компресия от турбо дизела и като сложиш турбо може да има проблем за мотора ако не смениш буталата.Разпитай някой майстор който стопля тези работи ,защото май буталата на ААЗ имат малки камерки ако не се лъжа ...не съм сигурен.Бях чувал някаква фраза от рода на ,че турбо дизела без турбо е по мъртъв и от чист дизел значи има още нещо :) .Има такива теми във форума само потърси.Твоята помпа ще свърши пак работа но може би нямаш буусткоректор на нея :)

То това за маслената магистрала ако не го знае момчето по-добре да не се захваща изобщо.Сгъстяването и на двата мотора е 22,5 ,та за това няма проблеми :да: .За помпата,наистина няма този буусткоректор,но има фабричен турбодизел с помпа от атмосферен дизел 1V мотора(89-91г.)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 06 апр 2011 22:52

Май по-лесно ще си строши мотора с един NOS,поне ще получи своите 5 минути слава 8) Пък и по-лесно се монтира,църка само във входния колектор.Само не знам как да го поспънат количествено,за да си изкара 5-те минути

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Чет 07 апр 2011 7:00

За магистралите знам това ми е ясно въпроса е дали буталата ще издържат тай като съм чувал че били подсилени или нещо такова.Нека някой ако е правиил тази модификация ;) да пише благодаря :beer

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 07 апр 2011 8:33

Th3_Storm написа:За магистралите знам това ми е ясно въпроса е дали буталата ще издържат тай като съм чувал че били подсилени или нещо такова.Нека някой ако е правиил тази модификация ;) да пише благодаря :beer

Този мотор ще издържи някакво разумно налягане,но е ясно,че твоята цел е повече вървене,а в случая ще се наложи да се ограничиш доста в това отношение.Още не си предприел действия по преправа,а там ще има много обелени кокалчета,псувни и непредвидени разходи :Mr Green Fun ...и в крайна сметка ще постигнеш горе долу нормално вървящ ААЗ.Ще се окаже,че си изхарчил доста пари за малко радост.Не ме разбирай погрешно,и аз съм фен на подобни модове,но все пак бих те посъветвал да вземеш един читав 1.9 ААЗ и върху него да работиш,там резултата ще те зарадва доста повече.Надявам се да съм ти бил полезен :beer

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Чет 07 апр 2011 22:11

Разбрах те колега но понеже претърпях пройзшествие тази модификация оставя на заден план а колата влиза за нова боя и туко виж може и друг моторец ;) но ще се види накрая на месеца мерси на всички който се отзоваха и помогнаха с това което знаят и са чували.Благодаря :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 07 апр 2011 23:48

Ония ден в една морга имаше афн от г3 за 600 лв.Тогава пък какъв фън ще ти е :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пет 08 апр 2011 6:32

bobi_diesel написа:Има едни цицки под буталата на турбо дизелите.Обаче незнам дали могат да се монтират.

буталата на тд са зарязани,тия пръскалки да се вмъкват при достигане на долна мъртва точка.с оригиналните бутала не става да се монтират.

Върни се в “Дизелови агрегати”