В историята ли отива България?!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: В историята ли отива България?!

Мнениеот chefito » Сря 06 апр 2011 12:21

airjohn написа:
chefito написа:
1z написа:Трябва да се приеме един много прост закон ако нямаш средно образование, НЕ получаваш майчинство ,детски,семейни,и т.н.

Подкрепям.

И нямаш право на глас. :idea:

Още веднъж подкрепям! :bowdown

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 06 апр 2011 12:33

сутринта по БТВ имаше доста интересен репортаж, който по-обстойно ще го излъчват събота, ма не разбрах кога. Стана дума също и за анализите на външни експерти за положението в БГ. С две думи пичове, разглеждат ни като някакъв интересен експеримент: как смятаме да се справим икономически при продължаващата тенденция българите да намаляват, а циганите да живеят примитивно и да нарастват (интересно, но статистика за малцинствата в бг, никой не даде) - просто няма как да оцелеем икономически. Ние сме в топ 5 на застаряващите нации, пенсионерите след 20-30 години ще са толкова много, че един работещ тогава в БГ ще трябва да произвежда повече от колкото се пада на човек в Люксембург и Япония взети заедно. Тенденцията засега е такава, правете сметка къде ще се пенсионирате, и къде ще живеят децата ви. Ако нищо не се промени, в БГ ще останат само тарикатите и мангалите.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 06 апр 2011 13:02

1z написа:Трябва да се приеме един много прост закон ако нямаш средно образование, НЕ получаваш майчинство ,детски,семейни,и т.н.

:да:
До средно мисля,че няма нито да стане,нито някой ще опита да повдигне въпроса,те прогимназиално да завършат (до 8ми клас) пак е добре,поне дава надежда за някаква интеграция.

МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, САМО след ЗАВЪРШЕН 8-ми клас ! И до 3-то РАЖДАНЕ !

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Сря 06 апр 2011 14:06

Ако държавата не започне да ги образова тия цигани,то те сами няма да започнат!
Докато не се приеме закон - НЯМА!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 06 апр 2011 14:10

Къв закон бе колега те не знаят че тока и водата са с пари ти искаш със закон да ги вкараш в училище

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Сря 06 апр 2011 14:11

Ако имаше данни за населението всяка година можеха да се направят по-обосновани изводи. Иначе е факт, че раждаемостта се повишава по време на икономически растеж (периода 2005 - 2008). Друг факт е че намаляването на работната сила сваля производствените възможности.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 06 апр 2011 14:37

Всичко зависи от нас бе хора.
От нас самите зависи дали се стремим да се образоваме, да търсим по-добри условия на живот.
От нас зависи дали ще си търсим късмета тук, или в чужбина.
От нас зависи колко деца ще си направим...

Да, и на мен ми е кофти, че е такава статистиката, но правя всичко по силите си да дам своя принос срещу нея.

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Сря 06 апр 2011 15:24

ISRalien написа:Всичко зависи от нас бе хора.
От нас самите зависи дали се стремим да се образоваме, да търсим по-добри условия на живот.
От нас зависи дали ще си търсим късмета тук, или в чужбина.
От нас зависи колко деца ще си направим...

Да, и на мен ми е кофти, че е такава статистиката, но правя всичко по силите си да дам своя принос срещу нея.
Напълно подкрепям,и нашето турско малцинство намаля и се стапя,половината са в европа и турция на гурбет,а другата се мъчат с кривите ниви по селата за да прокопсат със земеделие.Ето и аз днес съм тук утре съм зад граница,ще ми се да стане за живеене тази държава,защото вси4ко си има ама само умни трудолювиви управнижи си няма от 20 години-ПРЕХОД.Синът ми е на 6 и още 10 години няма да се оправим,а аз какво бъдеще ще му предложа тук?????Все се лутам навън,но успея ли махам се колеги""4ever""

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 06 апр 2011 15:45

Пак повтарям,не ме дразни друго :evil:
Защо в нормалните стърани един Багерсит(примерно) без да работи друго може да има 3 деца без да се задъхва :evil:

А тук вожда каза-направете си професии с които можете да гледате деца!Е добре де,сички ще са с професии-е кой ще копае с багера,кой ще кара рейсовете,те няма ли да имат деца?Всичко ли ще е вожд,и нема да има индианци :012:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 06 апр 2011 15:57

Истината е, че не сме виновни ние, че не праиме деца, а виновните са държавните ни лидери, че не създават условия за това. За социална политика само са чували, че има в учебниците. Направиха се няколко стъпки за подобряване на условията за отглеждане на дете до 2 години ама е мнооого малко. Аз лично смятам, че да имаш 2 деца е пряко силите на всяко средностатистическо българско семейство. Ако искаш детето ти да е сито, да има дрешки не 2 и 3 употреба и да му е на сухо дупето без алергични обриви са нужни поне 200 лв месечно като минимум. А сега направете сметка за 2 деца с един работещ родител и да кажем с кредит. На тия българи трябва медал да им дават, които имат повече от 1 детенце. Ами то това дете трябва да го изучиш, да му дадеш някакъв старт в живота. Щото при тази безработица как да си намери то работа, че да се издържа докато например учи. На всички само АЕЦ и магистроли са им в главите. Ами да вземат да се стегнат и да инвестират в населението.
Малко дълъг ми стана поста, но ще ви кажа и още нещо, което всъщност е най-важното като извод. Аз съм икономист и при това съотношение млади-стари пенсионната система се пука по шевовете. Представете си след 30-40 години, когато ние ще трябва да се пенсионираме ако сме тук и населението е застаряло още повече да не кажа с 50%. Няма да има откъде да се вземат пари за нашите пенсии и ще разчитаме на благосклонноста на децата ни. Или както в онази приказка - старците ги изкарват извън селото и довиждане роден свят...

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Сря 06 апр 2011 16:15

Волен президент :mrgreen:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 06 апр 2011 16:25

Мисълта ми беше, ясно, че политиците са ялови, но това е положението.
Или се приспособяваш към него или си аут.
Да тръгнеш да ревеш срещу парламента няма да помогне - примери бол.
За това всеки да гледа в неговата паница и да се опита да остави нещо на тоя свят...
Дето викат американците - не е важно какво родината може да направи за теб, а какво ти можеш да направиш за родината.

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Сря 06 апр 2011 16:26

Социална политика има предостатъчно в момента.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 06 апр 2011 16:28

Е какво зависи от мене, да работя като побъркан и да не мога да купя на децата си дрехи и играчки ли?
Да и аз искам да си направя една детска градина, ама не искам и децата ми да са мизерници, защото баща им работи като вол, има образование, обаче видиш ли не е от върхушката или тате не му е купил апартамент преди време.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 06 апр 2011 16:33

Остави се Мечо,важното е че има соц политика :) :обичам ви
Като почнем от раждането-иляду лева минимум,добре че плащаме здравни всеки месец,детските които ти махат ако случаймо мадхвърлиш 360лв доход,,минем през детските градини на които трябва да станеш спонсор и свършим с това,че ако жена ти излезе майчинство....загубила си е и работата пост фактум

Ще кажете в Щатите няма и майчинтво :mrgreen: за справка предлагам да погледнете Норвегия-56 месеца майчинство :applause:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”