за ремонт скоростна кутия пасат В3-проблема решен

Техническа и сервизна информация за Passat
aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Re: за ремонт скоростна кутия пасат В3

Мнениеот aaaaakt » Чет 07 апр 2011 19:32

pe6kata написа:като изключим избирача, пружина има единствено на вилката за задната. Тази пружина като се счупи, зъбното колело за задна почва да опира в зъбно колело на първа и се получава онзи шум. Освен че дразни, друго неможе да направи, тъй като няма какво да заключи двете зъбни колела

В твоя случай- едва ли това е проблема, дано... но опитай първо с жилата да е би да са регулирани така че 5-та да не може да влезе докрай и да се заключи предавката.
За 5-та скорост се сваля само капачето отстрани, кутията не се цепи. Смятам че може да стане и на самата кола Работата въобще не е сложна. За заключващия механизъм ти трябва скоба като за лагер. Пак е нещо като зъбно колело и има три... "кученца" (голям технически :lol: ) малки към 2-3см дълги елемента с които се заключва предавката, за да не излиза, много просто реализирано. Нямам подходяща снимка да ти го покажа.

Здравей колега днес свалихме капака но в последствие и кутията защото синхронизатора бе заминал но зъбното колело над него /извинявай но не го знам на технически /неуспяхме да го извадим бе запекло остава за утре давидим дали със скоба или ................... направо незнам.Предлагат ми изгодно за около 50-60лв.скоростна кутия от пасат с код АБФ която е била на голф но незнам дали ще пасне на съединителя....пак се връщам в началото на проблема дано да го извадиме тоя зъбчат дявол

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 07 апр 2011 20:04

Ако трябва отхлабете тампона на скоростната кутия и вдигнете на крик за да направите място за скоба за лагери и ще излезе, няма как да не излезе.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Чет 07 апр 2011 20:21

К.Одаджийски написа:Ако трябва отхлабете тампона на скоростната кутия и вдигнете на крик за да направите място за скоба за лагери и ще излезе, няма как да не излезе.

направо я свалихме но .. :banghead:

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Чет 07 апр 2011 20:25

проблема е и със синхронизатора месинга е заминал утре ще търся да купя но незнам къде обиколих сумати магазини но греда. :oops:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 07 апр 2011 20:29

ако ще купуваш синхронизатор, по-добре слагай другата кутия,щом е на такава цена и без това пасат абф, ако е с СТМ код на кутията е с много приятни предаватални числа :wink:

я ми кажи твоята с какъв код е?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 07 апр 2011 20:34

pe6kata написа:ако ще купуваш синхронизатор, по-добре слагай другата кутия,щом е на такава цена и без това пасат абф, ако е с СТМ код на кутията е с много приятни предаватални числа :wink:

Тъкмо мислех да напиша, че синхронизатор, пружина, сигурно и нещо друго ще го докарат като цената на абф-ската кутия която му предлагат и е по - добре нея да сложи!

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Чет 07 апр 2011 20:39

pe6kata написа:ако ще купуваш синхронизатор, по-добре слагай другата кутия,щом е на такава цена и без това пасат абф, ако е с СТМ код на кутията е с много приятни предаватални числа :wink:

невидях :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пет 08 апр 2011 10:36

aaaaakt написа:

невидях :banghead: :banghead:

02А мисля че е на аривата кода а и Етка-та би ми казала, довечера като се прибера в Сливница ше ти пиша кви са ти скоростите, а колкото до скоростите от абф-а има опасност да не ти отчита справилно скоростта при движение, заради предавателните числа.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 08 апр 2011 10:43

02А е типа кутия :!: всички пасати б3/б4 са с такава
кода е трибуквена комбинация и по него се определят предавателните числа на съответната кутия!
независимо как ще я наредиш, грешка в отчинатането на скоростта няма да има, единствено може да се получи при различен размер гуми!

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Пет 08 апр 2011 21:12

:banana :banana :banana :banana старата кутия стана нова :да: бат VASKOTO1 :bowdown :bowdown :bowdown голем си бре бате голем си :wink: :wink: я разглоби ,сцепи сложи пружинката залепи и утре се чака слагане дано да не се изложат другите майстори , че днес им занесох кутията от другия пасат дето ми я дадоха и казаха ,че неставало защото имала блокиращ дифиренциял ,електронен скоростомер-а и на външен вид имало разлики направо ми идваше да ги :rocketwhore :rocketwhore :rocketwhore .И бат VASKOTO1 да се научиш да взимаш пари а не жълти стотинки :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 .Евала бате :да:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 08 апр 2011 21:23

aaaaakt написа::дано да не се изложат другите майстори , че днес им занесох кутията от другия пасат дето ми я дадоха и казаха ,че неставало защото имала блокиращ дифиренциял ,електронен скоростомер-а и на външен вид имало разлики

майсторлъка им е ясен, ми дано поне умеят да отвиват и завиват гайки и да помнят кое откъде свалят...

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Пет 08 апр 2011 21:37

ще им вися на главата ма.....им. :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 има едно свястно момче Блаже дано да се дправи тих спокоен и внимателен -обяснява и има хляб в него но тея другите ще го изядат -ще им направя оперативна комбинация май :a boi de :a boi de

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Съб 09 апр 2011 20:55

Вече съм готов и в движение ,момците се справиха и аз им помагах :banana :banana ,зор видяхме докато сложим скоростната кутия ,все пак това е VW а не проста сузуки лиана :yahoo: :yahoo: .Пасата тръгна без да лопа и тропа .Мислих много за съединителя, че бе според думите им с още възможности , добър-ЛЮК и все още набразден с разстояние1-2мм. до нитовете дали да не го сменя но предпочетох да карам още с него колкото изкара и да купя хубав а не менте.Благодаря на всички които ми помогнаха :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :да: love.vwcluborg

Върни се в “Passat”