запалка голф 2 ( старата инсталация ) ... ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

запалка голф 2 ( старата инсталация ) ... ?

Мнениеот Deo88 » Чет 07 апр 2011 18:29

Интересува ме как точно е вързана запалката на моделите Голф 2 тези преди 89-та ( старата инсталация ) . Аз съм със старата инсталация , и като съм свалял таблото , не ми е направило впечатление да видя някъде букса с три кабела . Оригинално колата ми е била с малкото барче което е около скоростния лост с пепелник , но без запалка :idea: Поради тази причина смятам , че оригинално колата ми не е имала запалка :dontknow: Къде оригинално е вързана запалката и кой точно бушон ( и с кой номер ) е за нея , радиото и другите неща ( за старата инсталация ме интересува ) Искам да си свържа запалката както си е оригинално от завода ! Който знае как става нека помага . Бушона 100% го имам , поради причината , че когато връзвах касетофона , го връзвах на оригиналните кабели от колата .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: запалка голф 2 ( старата инсталация ) ... ?

Мнениеот stefan4o » Чет 07 апр 2011 18:42

И аз правих същата гимнастика. Мислех, че няма букса, тъй като я търсех в снопа зад радиото. Оказа се обаче, че после съвсем случайно я открих. Хваната със заводско пвц за един сноп мисля беше под централните духалки, дето са под радиото. Имаш букса със сигурност. Просто я намери, тя е някъде там и те чака да я окриеш mhihi

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пет 08 апр 2011 12:40

stefan4o написа:И аз правих същата гимнастика. Мислех, че няма букса, тъй като я търсех в снопа зад радиото. Оказа се обаче, че после съвсем случайно я открих. Хваната със заводско пвц за един сноп мисля беше под централните духалки, дето са под радиото. Имаш букса със сигурност. Просто я намери, тя е някъде там и те чака да я окриеш mhihi

Повече от 5 пъти съм свалял таблото , както и всички духалки , и несъм попадал на такава или подобна букса . Нямам много време , иначе да сваля пак таблото и да проверя .
Помня , че имаше няколко резнати кабела , но са дебели колкото тези за тонколоните , а на буксата която се защипва за запалката отзад са по-дебели , и точно такива не намерих :dontknow:

Щом ме чакат , тези дни ако е хубаво времето и ако имам време ще ги потърся , но пак си мисля , че нямам ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 08 апр 2011 12:42

Не е нужно да се сваля цялото табло. Тя си е вързана на видимо място. По-натам може да ти кажа с какви цветове е, понеже не ми се разглобява само така за спорта :mrgreen:

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пет 08 апр 2011 12:48

B11 --- Cigarette Lighter, Radio, Power Antenna, Amplified Speakers --- Main Fusebox Battery Power, Fuse 3 --- Red/Gray
http://www.a2resource.com/electrical/CE1.html

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Пет 08 апр 2011 13:54

Буксата е тройна, черна и на вид е като буксите за ел. огледала. Вързана е директно към 32-пиновия щекер, който се намира отдясно под волана. Ще ти трябва преходен кабел между тази букса и запалката. Цветовете на кабелите са червен, кафяв и сив+син.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пет 08 апр 2011 20:49

passatfen написа:B11 --- Cigarette Lighter, Radio, Power Antenna, Amplified Speakers --- Main Fusebox Battery Power, Fuse 3 --- Red/Gray
http://www.a2resource.com/electrical/CE1.html
Тази схема я имам на български , но не се сетих да я погледна . А и не мисля , че щеше да ми помогне , понеже ме интересува точно каква букса е оригинално вързана по цвят и форма ...

anrus написа:Буксата е тройна, черна и на вид е като буксите за ел. огледала. Вързана е директно към 32-пиновия щекер, който се намира отдясно под волана. Ще ти трябва преходен кабел между тази букса и запалката. Цветовете на кабелите са червен, кафяв и сив+син.
Точно преходния кабел го имам . От единия край е черен , а от другия е бял .

п.с. Имаше някаква голяма букса от дясно на бушониерата ( мисля , че е черна ... ) за нея ли става въпрос ? На около 10-20 см. от бушониерата се намира .
п.с. Този преходен кабел от едната страна е с черна букса , а от другата с бяла ли ? Тя директно е свързана от запалката и после в 32 пиновият щекер ли ?
Ако е така , слизам и го правя :)

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пет 08 апр 2011 22:36

Запалката вече работи .
Веднага след като написах предишното си мнение , слязох и свалих барчето и джоба под волана . Огледах място на 32 пиновия щекер където да забода буксата , но нямаше . Малко под този щекер видях омотани оригинално едни букси , и на тях и тази мъжката , която се съединява с черната букса ( с трите кабела ) от запалката . Сложих моята букса ( черната която я имам от много време ) на тази която беше на колата , след което другият край ( белият ) на самата запалка . Сетих се , че някъде имах крушки , които се закопчават за запалката , и тя светва . Потърсих , и тъкмо когато се отказах , и хоп , дойде ми на полезрението . Взех я , сложих я , пуснах габаритите - не свети , после дадох и на контакт - пак не свети ...
Свалих лампичката ( малко кофти се сваля , особено ако е на барчето , но аз не бях сложил запалката в барчето , понеже исках да видя дали ще работи , понеже до днес седеше само за украса ) и като я погледнах , видях , че е изгоряла . След това сложих едно зарядно за телефон в запалката и то светна и заработи - първи признак , че запалката работи :idea: След това пробвах и самата запалка , да видя дали ще загрява . Пуснах я за не-повече от 8 секунди , след което я извадих и барнах да видя дали пари ( при пробване , действаите бързо , иначе париии ) - е , и тя работи . С няколко думи , всичко вече работи , като изключим лампичката , но с една нова , и всичко ще заработи .
:idea: - Барчето го свалях , понеже оригинално нямаше дупка през която да минава буксата за запалката , понеже е модел "Вотекс" и неговата запалка е с други букси и с по-различна лампичка .
Направих прорез колкото да минава буксата ( бялата , която се съединява със запалката ) след което сглобих барчето и джоба и всичко беше готово както го исках .

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И моята букса беше хваната по същия начин . Наистина , беше някъде там , и само мене чакаше . ( след като видях буксата , се сетих , че съм я виждал и преди )

Благодаря на всички за помоща !!! :beer
-Работа за един час , а се отлага с месеци ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”