Продухване на пръскачките

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Продухване на пръскачките

Мнениеот freestyler911 » Съб 09 апр 2011 6:28

Аз периодично си сипвам половин бутилка оцет във течността за чистачки. Нямам проблеми 4-та година.

Не слагайте от водата по бензиностанциите, има ли вътре боклуци си ги сипвате в казанчето...

Потребителски аватар
premiermiroslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот premiermiroslav » Съб 09 апр 2011 13:08

Мерси на всички за съветите. Свалих пръскачките и ги топнах за 10 часа в оцет, после продухах всички тръби, като за сигурност боцнах и с игла. Сега пръска като за световно и съм много доволен. Мерци пак!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 09 апр 2011 23:31

zfa159 написа:На мен на Пасат-а ми омръзна да се боря с това :) Пръскалките при мен хем са от старите,които пръскат на дебела струя,а не фините,като на 6N2 примерно и теоретично дюзата е по-голяма и се запушва по-трудно...ама само теоретично.Когато ми омръзна,хванах компресора и на около 10 бара пръсках въздух от много близо през дюзата...съответно всичките боклуци ги върнах в съда с течност.След това резнах маркуча за към пръскалките и сложих горивен филтър там (от тези прозрачните,с жълтата хартиика вътре) и си реших проблемите в живота...дебита е същия,няма ралзика,ама не са се запушвали повече :) Чух теории,че там щяло да замръзва зимата и да не иска да пръска и т.н. ама нищо му няма и дори на -15 с хубава течност,няма драма :)
Съвсетм всеки да си го направи това упражнение с филтъра и да не се занимава повече от веднъж,да ги отпушва.
:beer

Правилно, от доста години го практикувам това с филтрите. Само дето все по - трудно се намират такива с тънки щуцери.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 10 апр 2011 11:01

Мда и аз го имах този проблем.Взех някакъв с възможно най-тънките тръбички и гряхда се отпуснат малко и да ги набутам...стана добре,даже не тече mhihi

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”