Аз периодично си сипвам половин бутилка оцет във течността за чистачки. Нямам проблеми 4-та година.
Не слагайте от водата по бензиностанциите, има ли вътре боклуци си ги сипвате в казанчето...

Продухване на пръскачките
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- premiermiroslav
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Продухване на пръскачките
Мерси на всички за съветите. Свалих пръскачките и ги топнах за 10 часа в оцет, после продухах всички тръби, като за сигурност боцнах и с игла. Сега пръска като за световно и съм много доволен. Мерци пак!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:На мен на Пасат-а ми омръзна да се боря с товаПръскалките при мен хем са от старите,които пръскат на дебела струя,а не фините,като на 6N2 примерно и теоретично дюзата е по-голяма и се запушва по-трудно...ама само теоретично.Когато ми омръзна,хванах компресора и на около 10 бара пръсках въздух от много близо през дюзата...съответно всичките боклуци ги върнах в съда с течност.След това резнах маркуча за към пръскалките и сложих горивен филтър там (от тези прозрачните,с жълтата хартиика вътре) и си реших проблемите в живота...дебита е същия,няма ралзика,ама не са се запушвали повече
Чух теории,че там щяло да замръзва зимата и да не иска да пръска и т.н. ама нищо му няма и дори на -15 с хубава течност,няма драма
Съвсетм всеки да си го направи това упражнение с филтъра и да не се занимава повече от веднъж,да ги отпушва.
Правилно, от доста години го практикувам това с филтрите. Само дето все по - трудно се намират такива с тънки щуцери.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Мда и аз го имах този проблем.Взех някакъв с възможно най-тънките тръбички и гряхда се отпуснат малко и да ги набутам...стана добре,даже не тече 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”