Как да си намеря работа без връзки?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Amtela
Автомобил: Lexus IS220d 2010
Двигател: 177hp

Как да си намеря работа без връзки?

Мнениеот Amtela » Съб 09 апр 2011 14:13

Как да си намеря работа във Варна?
Вече съм напълно отчаян, как в този мафиотски град, да си намеря работа, като шофьор-снабдител кат ,,С'' или барман, ако ще и за 400 лв.?
От ноември насам въртят едни и същи обяви в Позвънете. Пращам цв в джобс.бг ама никой не ми звъни :cry: :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Re: Как да си намеря работа без връзки?

Мнениеот BukTop » Съб 09 апр 2011 14:21

В повечето от фирмите тия СВ-та от джобса не се гледат изобщо... Най-добре се обади по телефона или отиди на място, иначе даже няма да разберът, че си кандидатсвал за работа при тях.
Поздрави и успех. :да:

Потребителски аватар
Amtela

Мнениеот Amtela » Съб 09 апр 2011 14:33

Няма как да звъниш. Телефони не се дават. Всички пишат "изпратете СВ" и ако бъдете удобрен за първоначално интервю ще ви звъннем.
Септември обиколих всички складове в Терснаб да си оставя поне молбата на секретарката на шеха и ме гонеха като куче. Ама ние не търсим работници сега.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 09 апр 2011 14:45

Amtela написа:Няма как да звъниш. Телефони не се дават. Всички пишат "изпратете СВ" и ако бъдете удобрен за първоначално интервю ще ви звъннем.
Септември обиколих всички складове в Терснаб да си оставя поне молбата на секретарката на шеха и ме гонеха като куче. Ама ние не търсим работници сега.

Щом чуеш че ти казват дай си телефона ще ти се обадим, даже и не се надявай!
Търси работа при човек, който наистина се нуждае от работник, човек който знае какво иска, и ще ти каже веднага кога да почнеш, тея неща с молбите, обаждането и джобс. Е само за пред шефовете и народа, после те си намират техни хора! Но много е трудно в днешно време да си намери човек работа.... сичко е "Ако не си до някой, или на някой си никой" и не те познават! :screwy

Потребителски аватар
Amtela

Мнениеот Amtela » Съб 09 апр 2011 16:30

my heart iS iCe написа:Търси работа при човек, който наистина се нуждае от работник

Къде да търся? Всички уволняват - никой не търси. От началото на зимата е така и май ще отиде още много дълго. :cry:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 09 апр 2011 16:50

В Джобса от изпратените ми св-та,на 95% никой не ебава.От Ноември бях безработен и нищо.На две интервюта ходих и нищо :( Няма работа и тва си е.Не е само във Варна така :banghead:
Онзи ден съвсем случайно минах покрай един сервиз,и почнах.Случайно се заговорих със собственика и ми предложи да пробвам.През пролетта и лятото излиза работа.Все нещо ще намериш :да:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 09 апр 2011 16:59

В джобс.бг пускам обява, че търся уеб дизайнер с опит и портфолио и от 30 получени CV-та само 2-3 имат опит и са посочили портфолио... :screwy

Напишете си хубаво и грамотно CV-тата, за да ви се обади някой! И гледайте какви са изискванията в обявата за работа! Работодателят иска поне някакъв минимум от изискванията да покажете, че покривате... Иначе за какво да ви се обажда? Да си поговорите?!?

Но най-вече ще ви кажа, че като видя правописни грешки в CV - директно заминава в коша!

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 09 апр 2011 17:01

преквалифицирай се.всеки иска да е шофьор, че най лесно.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 09 апр 2011 17:07

А лесно е...Последните 4 години това работех.Карах камион и ако ти покажа къде съм се мушел с него :shock
и в колко часа съм тръгвал през ноща.Да не говорим за идиотите по пътищата,и накрая оставаш без нервички.
Товаро-разтоварването и то на ръка.Лесна работа няма :roll:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Съб 09 апр 2011 17:48

Bai Sando написа:Лесна работа няма :roll:
:да:

А и без връзки вече е трудно да намериш доходна работа , която да те удоволетворява ...

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 09 апр 2011 17:51

Не да е доходна , ами без познати няма никаква работа.
Не само във Варна , в Бургас също няма работа.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 09 апр 2011 17:55

Качествена работа без връзки трудно се намира за съжаление колега,тук ако не си наредиш първо близките ще ядеш бой.
Като оставим това,доста обяви обаче търсят примерно мениджъри с 3-5г опит,до 30 годишни,та даже и снимка искат,е аз до 25-26г ще уча висше и магистратура,после какво правим :screwy

Това със опита е пълна простащина,нали излизат високо квалифицирани хора (не казвам хора с висше,поради това,че повечето с висше оброзование нищо незнаят и са много прости) ,те веднага търсят реализация,като я няма тука бягат навън.На интервютата тук те питат колко пари искаш,имаш ли опит,къде си работил и това е,а може да се коментират дадени въпроси,да има тестове,да се проверят способностите на кандидата и тн.

За какво бягали младите високо образовани хора,ми то тук се гаврят с нас,ае,излизам високо квалифициран и някакъв простак без средно да се е***а с мен с ниска заплата,дълго работно време,че чак и неделя да се бачка,пълно експлоатиране на човешкия труд :beat_butt2 за какво после в България имало масово чужди фирми...

Не е много по темата ама като гледам как мой високо образовани и интелигентни приятели и колеги работят на щандовете на мтел,ми това за мене е пълна простащина и демотивация да уча висше (макар,че уча две) и да остана в страната,какъв е смисълът.Вече и за продавач в мтел ти искат висше,може да се наредиш ако имаш две или добра магистратура,чакайте малко бе хора,всеки може да продава в мтел,даже и мангото би се справил отлично,малко гел,риза и като почне да те убеждава,че тази нокия е трепач и кърти ламаринки ще си я вземеш...трудно,трудно сам може човек да си намери работа,хора с по 2 висшета обслужват клиенти и подреждат стоката в Практикер...в момента младите хора се натискат за висше именно поради това,че и за продавач се иска,което за мен е пълна простащина.Не може всички да са с висше (тия частни колежи ще ни прецакат много здраво) ,това води до понижаване на качеството и до още безумни изисквания от фирмите за дадена рутинна работа,чийто персонал ще е без каквито и да било ръководни функции.
Като цяло ситуацията е много кофти,не е виновно правителството,който и да е на власт промяна трудно ще има,повечето българи са... death
Стажът по време на следване е нещо много хубаво,студентите във форума да не се чудят,задължителна компютърна грамотност,също английски език,по възможност втори – руски,китайски или испански,може и френски!
Лично аз уча две в ПУ П.Хилендарски факултет ФИСН и малко ми трябва да хвана самолета!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 09 апр 2011 17:57

още си спомням 3 месеца как се чоплих пред компа с мисълта че "търся" работа като изпращам CV-та на е-майли
когато започнах да звъня на поразия по телефоните от обявите тогава ми се стори че сякаш върша нещо
малко по-късно се намерих - без връзки
занижи си малко изискванията и се понапъни
не се отказвай - отчаянието не ти е полезно
успех

Потребителски аватар
Amtela

Мнениеот Amtela » Съб 09 апр 2011 18:07

Какво да занижа? Да стана чистач?
Търся работя като шофьор-снабдител с категория С съм от 12 г. Активен шофьор.
Шофирал съм бус Рено Трафик 6 мес също и ЗИЛ 2 мес.
Ако някъде видите обява за такъв във Варна и региона - пишете ми.
Инак ще се пробвам като се върне един уж познат да опита да помогне на кораб да се кача моторист. Бил съм такъв в казармата март - дек. 1999г. на Смели сега Дръзки.

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Съб 09 апр 2011 18:10

Напишете си хубаво и грамотно CV-тата, за да ви се обади някой! И гледайте какви са изискванията в обявата за работа! Работодателят иска поне някакъв минимум от изискванията да покажете, че покривате... Иначе за какво да ви се обажда? Да си поговорите?!?

Но най-вече ще ви кажа, че като видя правописни грешки в CV - директно заминава в коша!

Абсолютно съм съгласен!
Преди около 6 месеца, във фирмата, в която работя, се провеждаше интервю за работа. Имаше буквално стотици СВ-та, на какви куриози съм се нагледал не е истина просто... Правописни грешки, маймуница, снимки от квартални кръчми на/върху/под масата с наредени ракии и бири... Бях изумен просто! scare

Върни се в “ОФФ-Топик - други”