Качествена работа без връзки трудно се намира за съжаление колега,тук ако не си наредиш първо близките ще ядеш бой.
Като оставим това,доста обяви обаче търсят примерно мениджъри с 3-5г опит,до 30 годишни,та даже и снимка искат,е аз до 25-26г ще уча висше и магистратура,после какво правим
Това със опита е пълна простащина,нали излизат високо квалифицирани хора (не казвам хора с висше,поради това,че повечето с висше оброзование нищо незнаят и са много прости) ,те веднага търсят реализация,като я няма тука бягат навън.На интервютата тук те питат колко пари искаш,имаш ли опит,къде си работил и това е,а може да се коментират дадени въпроси,да има тестове,да се проверят способностите на кандидата и тн.
За какво бягали младите високо образовани хора,ми то тук се гаврят с нас,ае,излизам високо квалифициран и някакъв простак без средно да се е***а с мен с ниска заплата,дълго работно време,че чак и неделя да се бачка,пълно експлоатиране на човешкия труд

за какво после в България имало масово чужди фирми...
Не е много по темата ама като гледам как мой високо образовани и интелигентни приятели и колеги работят на щандовете на мтел,ми това за мене е пълна простащина и демотивация да уча висше (макар,че уча две) и да остана в страната,какъв е смисълът.Вече и за продавач в мтел ти искат висше,може да се наредиш ако имаш две или добра магистратура,чакайте малко бе хора,всеки може да продава в мтел,даже и мангото би се справил отлично,малко гел,риза и като почне да те убеждава,че тази нокия е трепач и кърти ламаринки ще си я вземеш...трудно,трудно сам може човек да си намери работа,хора с по 2 висшета обслужват клиенти и подреждат стоката в Практикер...в момента младите хора се натискат за висше именно поради това,че и за продавач се иска,което за мен е пълна простащина.Не може всички да са с висше (тия частни колежи ще ни прецакат много здраво) ,това води до понижаване на качеството и до още безумни изисквания от фирмите за дадена рутинна работа,чийто персонал ще е без каквито и да било ръководни функции.
Като цяло ситуацията е много кофти,не е виновно правителството,който и да е на власт промяна трудно ще има,повечето българи са...

Стажът по време на следване е нещо много хубаво,студентите във форума да не се чудят,задължителна компютърна грамотност,също английски език,по възможност втори – руски,китайски или испански,може и френски!
Лично аз уча две в ПУ П.Хилендарски факултет ФИСН и малко ми трябва да хвана самолета!