Моля споделете за ААЗ-тките........

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: Моля споделете за ААЗ-тките........

Мнениеот ventotdi » Нед 10 апр 2011 19:57

:да:

Потребителски аватар
Kostadin Aleksiev
Автомобил: Golf MK3 GT
Двигател: AEK

Мнениеот Kostadin Aleksiev » Нед 10 апр 2011 20:15

tremendous написа:Колеги , в аутодата хората чисто и ясно са обяснили как се мери налягането а именно : Теста се провежда с автомобила на 2 ра предавка за ръчни скоростни кутий и 1 ва за автоматици като педала за газта се натиска докарай и се поддържа скорост от 60км/h посредством спирачката. Тогава се проверява налягането а то трябва да бъде в интервал 0.60 - 0.83 bar Ако можеше да се проверява така на място щяха да напишат форсирайте колата на място 1 минута и проверете налягането ...няма място за излишни спорове :beer

В това няма спор,да така е но извадки от аутодата и куп други ненужни коментари наистина не помагат,просто се иска мнение за нещо вече направено и впечатления от резултат.

Благодаря на колегата ventоtdi за информацията която е наистина от полза,намерих си добро турбо ККК което се монтира на голф/венто/пасат Б4 ААЗ че мойто е ГАРЕТ и не ми харесва,уж надува а не се усеща като вървеж и тия дни се впускам във филма.

Поздрави на всички които се включиха в дискусията!

:arrow:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Нед 10 апр 2011 20:30

ще е добре някой да поясни до кой по-мощен двигател се доближава по вървеж ааз след интервенциите :bowdown

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Нед 10 апр 2011 20:44

Има цяла тема за ААЗ силов тунинг и до къде е стигнал! Колкото до колегата пуснал темата... Изобщо няма какво да му мислиш, кулера е нещо страшно полезно за TD, щяла да ти се спъне колата... Дрън, дрън та пляс... Аз лично забелязвах спад на разхода(на температурата не можех да усетя че ме бяха измайсторили нямах въртене на охладителната течност....), ама сега както каза колегата Ventotdi не мое се качи над 85, той ми беше казал че при него е постоянна при мен на равен път е 80 но това сигурно е заради положението на кулера, което също има значение ;) Аз до колкото успях да разуча нашия мотор си е кораво копеле и носи на "ръчкане", така че действай :)

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Нед 10 апр 2011 21:21

абе той мотора си държи на ръчкане ,ама трябва да се внимава при пускане на повече нафта от помпата да не стане беля с главата защото да не забравяме че горенето става в камера в главата ,а не в цилиндъра.Има мн оплаквания от спукани глави на тоя мотор ! Каквото и да правите го правете умерено ....Ако искате да сте състезатели на пътя си вземете TDI с ARL мотор ;) ... успех на всички

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Нед 10 апр 2011 22:01

Бе всякои приказва за това пипане на турбините при, TDI и TD, чак и мене объркахте след като се развиие турбината (дигаме налягането) съотношението гориво кислород се променя , и следователно трябва и да се пусне определено куличество гориво, мисля , че съм прав или съм на грешен път :roll:

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Нед 10 апр 2011 22:22

прав си , след пипане на турбото смеса трябва да се настройва отново ако искаш ефект :wink:

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Нед 10 апр 2011 22:54

profesor humel написа:Бе всякои приказва за това пипане на турбините при, TDI и TD, чак и мене объркахте след като се развиие турбината (дигаме налягането) съотношението гориво кислород се променя , и следователно трябва и да се пусне определено куличество гориво, мисля , че съм прав или съм на грешен път :roll:

Е, помпата трябва да се пипне ако искаш ефекта да е пълен иначе пак щяло да се усети но не било същото... още не мога да говоря от опит защото не съм монтирал турбото ама като го сложа и почнем да бърникаме ще споделям :)

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Нед 10 апр 2011 23:33

при ТД е механично и е лено но при ТДИ е електрноо и скъпо :D

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 11 апр 2011 0:02

ventotdi написа:абе той мотора си държи на ръчкане ,ама трябва да се внимава при пускане на повече нафта от помпата да не стане беля с главата защото да не забравяме че горенето става в камера в главата ,а не в цилиндъра.Има мн оплаквания от спукани глави на тоя мотор ! Каквото и да правите го правете умерено ....Ако искате да сте състезатели на пътя си вземете TDI с ARL мотор ;) ... успех на всички

Глави се пукат от прекалено висока работна температура,бедната смес има голяма заслуга за това,при сравнително богата смес на мотора ще му е най-добре,така че това с пукане на глава от повече нафта не е вярно!Мъкар че дизеловите мотори търпят по-добре бедна смес,отколкото бензиновите.

Имаше тема някъде в силовия раздел за едно напомпано ААЗ,което мисля,че ще се справи с АРЛто :Mr Green Fun

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 11 апр 2011 0:24

viewtopic.php?f=24&t=18833

това е въпросната тема за бързия ААЗ

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 11 апр 2011 10:12

tarikat89 написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=18833

това е въпросната тема за бързия ААЗ

...и това далеч не е максимума,може още :wink:

Ето един пример за напомпан 1.6 тд,който е почти идентичен с ААЗ...

http://www.youtube.com/watch?v=Bc1lIyVPCyI

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Пон 11 апр 2011 20:03

колеги с тея предкамерни дизели на къде сме тръгнали mhihi ? На мен да ми падне едно ARL и без пари ,защото аз сам ще си направя чипа както си го знам ,а вие дайте там по 2 - 3 000 лева за предкамерната печка и после елате ме стигнете да видим как ще стане ;) Между другото ми стана интересно как се пука глава от бедна смес ,че не знам .Просто искам едно логично обяснение ... ;)

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 11 апр 2011 20:11

ventotdi написа:колеги с тея предкамерни дизели на къде сме тръгнали mhihi ? На мен да ми падне едно ARL и без пари ,защото аз сам ще си направя чипа както си го знам ,а вие дайте там по 2 - 3 000 лева за предкамерната печка и после елате ме стигнете да видим как ще стане ;) Между другото ми стана интересно как се пука глава от бедна смес ,че не знам .Просто искам едно логично обяснение ... ;)

Написал съм по-горе за сместа и температурата,а и има доста изписано по този въпрос във форума :beer

Освен това е доказано практически,свържи се с 6anadjiqta.В момента неговия 1.6 СБ е с доста оптимизирано гориво...

И ти с това АРЛ все едно ще излетиш в космоса...да не се случи след време да имаш мечтаната кола и съвсем неочаквано някой предкамерен праисторически дизел да ти начеше козинката :Mr Green Fun .Извинявам се на автора за спама!

dj carul
Автомобил: BMW E32 730I V8 Manual
Двигател:

Мнениеот dj carul » Пон 11 апр 2011 20:57

tremendous написа:Колеги , в аутодата хората чисто и ясно са обяснили как се мери налягането а именно : Теста се провежда с автомобила на 2 ра предавка за ръчни скоростни кутий и 1 ва за автоматици като педала за газта се натиска докарай и се поддържа скорост от 60км/h посредством спирачката. Тогава се проверява налягането а то трябва да бъде в интервал 0.60 - 0.83 bar Ако можеше да се проверява така на място щяха да напишат форсирайте колата на място 1 минута и проверете налягането ...няма място за излишни спорове :beer

Не мисля че е адекватно това измерване,съдейки по моята ААЗ-ка!
При мен на 2-ра предвака ако искаш и буталата му изкарай, повече от 0.8-0.9 атм няма да направи,но на 5-та предвака прави 1.4,като това налягане в момента не му стига на високите обороти....след 4200-4300 оборота започва да припушва черно отзад mhihi

Относно това с какъви мотори би се справил напомпан ААЗ е трудно да се каже,но лично аз съм разплаквал доста 1З-ки!С АФН не съм се гонил,но към карал няколко и някакси не е кой знае какво сравнение с това на което съм свикнал...

Един съвет,не карайте на налягания над 1 атмосфера,ако сте с клингеритена гарнитура!Аз смених 2 броя такива,сега съм с метална гарнитура и нямам ядове :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”