Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Смяна на осветлението на таблото
Пробвай без да слагаш стъклото на километража,като му мушнеш букста и ти покаже мутиралите цифри,натисни дисплея с пръст и виж дали няма да се оправи.Ако се оправи значи не контактува добре с платката 

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
JC написа:Не си го прецакал, просто или не си наместил гумените пътеки за тока или си ги обърнал ;, като не съвпаднат точно и дава грешки ;

- DiabloS
- Автомобил: Skoda Octavia 1.8 20V
- Двигател: AGN
- Контакти:
Колеги имам нужда от спешна помощ
Разглобих си таблото за смяна на циферблатите и инверсия на дисплеите,но след сглобяването не работят оборотомера,бензина,а температурата показва около 20 градуса по-малко от преди.При скоростомера също има проблем-не работи и стрелката потреперва постоянно.
Искам да опиша по-подробно какво съм правил за да получа адекватен съвет ... Когато стигнах до момента за изваждането на дисплеите при отделяне на платката без да искам съм отворил белите куплунги в които са остта с пружинката на която стои стрелката,и две бели зъбни колела.Сглобих ги по пътя на логиката и мисля че всичко е зацепено както трябва,но тояга
А за темепературата и бензина нямам идея какво може да съм объркал.
Прилагам и едно видео да видите за какво иде реч:
http://vbox7.com/play:980a83dd
п.п Колата е Голф 3 1.6 АЕК

Искам да опиша по-подробно какво съм правил за да получа адекватен съвет ... Когато стигнах до момента за изваждането на дисплеите при отделяне на платката без да искам съм отворил белите куплунги в които са остта с пружинката на която стои стрелката,и две бели зъбни колела.Сглобих ги по пътя на логиката и мисля че всичко е зацепено както трябва,но тояга

Прилагам и едно видео да видите за какво иде реч:
http://vbox7.com/play:980a83dd
п.п Колата е Голф 3 1.6 АЕК
- crashman
- Контакти:
Дали си ги сложил както трябва т.е. ако помня добре бяха метални пинови и влизаха на определени места в платката. Другото е ако дупките около осите да са малки и да опират в тях и да не се движат. Може и буксата да не си вкл. добре, или просто таблото е дало фира и да пробваш да смениш електролитните кондензатори. Ако пък си вадил стрелките... е отделен филм. Има доста възможности, дано някой др. също ти даде съвет.
- crashman
- Контакти:
Най-накрая си осветих цветно предните "крака" за разлика от "безцветните задни". Скоро отново ще преправя и 3-те копчета в конзолата, че ми дойде нова идея.

P.S. Светлината в краката е към бутона за отворена врата, нищо, че пуснал и отделно копче за "принудително палене", но не и да карам докато ми свети, плафона свети достатъчно, че и това.
P.S. Светлината в краката е към бутона за отворена врата, нищо, че пуснал и отделно копче за "принудително палене", но не и да карам докато ми свети, плафона свети достатъчно, че и това.
Последна промяна от crashman на Пон 11 апр 2011 18:56, променено общо 1 път.
crashman написа:Най-накрая си осветих цветно предните "крака" за разлика от "безцветните задни". Скоро отново ще преправя и 3-те копчета в конзолата, че ми дойде нова идея.
Колега, това не ти ли дразни очите нощем ...
Между другото, днес си направих предните копчета за стъклата с червени диоди и за пореден път видях, че с 1.3 килоома свети много по културно от с 1 ... с 1 е прекалено ярко и ...крещи отдалеч преправяно

- kkarakashev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същия проблем със изписването на цифрите и на двата дисплея. Само че часовника един път изписва всички цифри нормално, друг път липсват части от тях. Някакви идеи? или да мисля за тези гумените лентички под дисплея.
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
колега претегнал ли си хубаво дисплеите
аз като ги отварях пурвия пут ми правиха такива музерии , претегнах ги по хубаво и всичко е ток и жица
аз като ги отварях пурвия пут ми правиха такива музерии , претегнах ги по хубаво и всичко е ток и жица

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Някой има ли представа такова фолио от какъв материал се прави? (За бялото става въпрос, това което разсейва светлината)
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Папка за докоменти 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ей това е добра идея
Утре си правя бленда 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Кутийка от диск - изрязваш си парченце пластмаса, матираш го с фина шкурка от двете страни и ще имаш мека светлина без лъчове.
- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Осветлението в краката е станало СУПЕЕЕР