Компресорче за въздуха на централното!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Сря 09 авг 2006 11:26

Някой ако все пак знае къде има в наличност компресорче (може и изгоряло) или има такова.. Нека ми пише.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 09 авг 2006 11:34

DragoGT написа:да ама моя е за пасат
колкото и да е странно има разлика :)

Драго от пасат Б3 На голф става компресорчето.аз съм го пробвал. Но Обратното не става - т.е. от Г3 на пасат не става.
Аз имах проблем с моето и взех от пасата на баща ми за проба и стана.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Сря 09 авг 2006 17:09

Аз бях няколко месеца с компресорче от Ауди 80. Също става, но само компресорчето, защото блока за управление и кутията са доста различни. Свързах го към моето управление, и добавих едно маркуче около 5см за да го свържа към кутията. Принципа на действие е идентичен, дори и захващането с гумените тампони съвпада.
Работи така около 7 месеца и после и при мен се появи проблема с дългото бръмчене, и накрая дори спря да се изключва. Работеше нон-стоп докато не отворя багажника и не го изключа от буксата. Така и не можах да открия от къде взима въздух. В момента пак си бръмчи малко повече от нормалното, но ще е така докато пак изгори :?

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Чет 10 авг 2006 8:51

За всеки случай... направи следния опит: Извади маркуча който отива към вратите, багажника, капака на бензина; остави само маркучето което отива към клапанчето на платката. След като задействаш машинката и вече си запушил отвора, този клапан трябва да избута една пластина и да я опре в един от двата контакта (в зависимост от посоката). Ако това стане и след като контакта опре и машинката спре... означава че наистина имаш пробит маркуч по системата. Ако не .... проблема остава да е 1:в контактите 2:не е достатъчен вакуум 3:проблем с платката... :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”