Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Мнениеот drago_tr » Съб 09 апр 2011 13:34

Мдаааааааааааа..... :roll: нещо няма хора които да чистят :roll: ....а иначе зяпачи бол

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Съб 09 апр 2011 14:35

Аз пък съм доволна :да:
Още не си бях отворила очите към 9 и нещо и вече имаше 3 -4 човека запретнали ръкави :) Направих по едно кафе на комшиите :lol: и слезнахме със сестра ми. Свършихме доста работа, пред и зад блока вече е чистичко и спретнато. Сигурно събрах 8063фаса :lol: Прекопахме градинките, засадихме няколко дръвчета и цветя.
Днес направих добро дело :banana

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Съб 09 апр 2011 15:42

7 speed DSG написа:Най-големият куриоз е, че тези които хвърлят безразборно и целогодишно всевъзможни боклушаци насам и натам, където и да отидат, НИКОГА няма да ги срещнете на подобни мероприятия. Желание и готовност имат само хората, които се съобразяват с всички и всичко и НЕ ЗАМЪРСЯВАТ ПО ПРИНЦИП.

Това е съвсем в реда на нещата колега. Човек, който Не цапа има готовност и желание да пази чистота. А прасето не му пука в какво живее, затова цапа и мрънка колко е гадно всичко.
И все пак е забавно да гледаш как цапачите минават и се правят, че не те виждат, докато се гъзиш да им чистиш кочината.

Иначе аз също съм доволен. Предполагах, че ще има по-малко хора. Бях приятно изненадан. Въпреки, че от моя вход нямаше никои освен мен и жената.
Поне видях малко желание от съседите от другите входове. Освен почистените счупени стъкла, фасове и клечки за уши, са подкастрени дръвчетата.
Времето се опита да развали така или иначе крехкото желание за почистване и малко изцапа, но все пак има видим резултат, което е достатъчна награда за мен...нищо че си плащам и данъците.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 11 апр 2011 15:23

Дано тази акция стане традиция и се извършва поне веднъж годишно...
На баира, който чистихме, се събрахме 7 човека, а редовно летят сигурно 40-50...
За тандеми да не говоря...
Цял ден къртих един корен с една кирка и накрая го отрязах :banghead:
Ма тва пвц бутилки, фасове, стъклени бутилки... нямам думи... Свине :banghead:

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 11 апр 2011 23:22

ISRalien написа:Дано тази акция стане традиция и се извършва поне веднъж годишно...

... И докаже за пореден път, че човека е стадно животно. Дали не е по- добре през останалите 364дни да се опитваме да ограничим безразборното изхвърляне на боклуци, а в този ден да се съсредоточим към озеленяване, кастрене, прекопаване, благоустройство един вид. Не знам, може и нещо аз да не съм в ред, ама не моа да разбера, какво толко удоволствие ви достави чистенето на чуждия боклук. Нямаше ли по- да се забавлявате на сапунка или пребоядисване на входа?

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Вто 12 апр 2011 9:04

calm написа:
... И докаже за пореден път, че човека е стадно животно

Здравейте
всичко е вярно, и важи с пълна сила на всякъде по света.
С тази разлика, че в държавите с по-високо социално развитие, този тип поведение се контролира със санкции !
И тук на територията на София има орган в лицето на Столичен Инспекторат - 400 човека с отскоро прикачени 120 полицаи, които повече от очевидно не си вършат работата по контрола и налагането на санкции.
Иначе няма как да се обясни грубото погазване на закони и наредби на територията на Столицата на страна членка на ЕС.без никакви последствия за нарушителите !
Тук е ролята на Гражданското общество да настоява институциите, които то издържа чрез данъците да си вършат работата !
Факт е, че никой обаче не го прави, което е тъжно и жалко !
дали е защото не си знаем правата или защото съвсем не ни пука, то си е на наш гръб в крайна сметка

:beer

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 12 апр 2011 9:53

calm написа:
ISRalien написа:Дано тази акция стане традиция и се извършва поне веднъж годишно...

... И докаже за пореден път, че човека е стадно животно. Дали не е по- добре през останалите 364дни да се опитваме да ограничим безразборното изхвърляне на боклуци, а в този ден да се съсредоточим към озеленяване, кастрене, прекопаване, благоустройство един вид. Не знам, може и нещо аз да не съм в ред, ама не моа да разбера, какво толко удоволствие ви достави чистенето на чуждия боклук. Нямаше ли по- да се забавлявате на сапунка или пребоядисване на входа?

Здрастиии
Да, аз ограничавам максимално безразборното изхвърляне на боклуци - използвам си пепелника в колата по предназначение, а когато няма наоколо кофа си прибирам фасовете в джоба. Отпадъците си отиват към съответните места и така.
Нормално е да не можеш да разбереш удоволствието да свършиш едно добро дело, след като не си го изпитал.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 12 апр 2011 10:13

ISRalien написа:
calm написа:

Здрастиии
Да, аз ограничавам максимално безразборното изхвърляне на боклуци - използвам си пепелника в колата по предназначение, а когато няма наоколо кофа си прибирам фасовете в джоба. Отпадъците си отиват към съответните места и така.
Нормално е да не можеш да разбереш удоволствието да свършиш едно добро дело, след като не си го изпитал.

Грешиш, колега, грешиш. Това удоволствие го изпитвам всеки път когато посетя детската площадка с дъщеря ми и извозя лайната на мърлячите от там. И същото удоволствие не желая да го изпитвам, освен ако не касае пряко здравето и благоденствието на дъщеря ми. На дъщеря ми не й пречат хвърлените боклуци зад блока, защото не ходи там. И на мен не ми пречат вече като ги гледам.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 12 апр 2011 10:22

Много интересни хора с малко дупелиз разбиране за нещата.

Някой чисти ли ви увас? Смисъл общината идва ли доброволно да ви почисти увас?
Аз си чистя унас и не цапам улиците.

Оттам насетне - Общината й плащам, както и всеки от вас, за да подърва чистота по улиците.
Не че това се случва.
Дали щеше да има токлова боклуци ако Общината си вършеше работата?

Ами отговора може да ви разочарова чистачи на общи площи и площадки и поляни ... НЕ :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 12 апр 2011 10:40

А, не благодаря!
Да си купят бира с парите за пропаганда на акции като тази и през останалото време да си вършат работата.
Всички тези акции, които се опитват да компенсират факта, че голяма част от хората, които данъкоплатците издържаме НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА са ми крйано противни.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 12 апр 2011 14:12

Мноо се чудим,дали в стокхолм праат такива акцийки за ленински съботник :shock

Подкрепям мечката :bowdown

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Вто 12 апр 2011 14:49

Тия тупани от столичен инспекторат трябва да вземат заплата от глобите които са (не са) събрали и да видите тогава за година Чудо. Ама у нас всичко е обратно на нормалния свят. Лоени топки лежат цял ден по бюрата вместо да обикалят и заработват заплатите си.И после реват колко са ниски.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 12 апр 2011 16:50

Направиха ми глоба преди време за паркиране-работното им време е от 1 до 3 :shock

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 12 апр 2011 21:35

Аз сутринта в събота бях на сервиз и като се върнах съседите бяха изчистили градинката пред блока ама викам да не съм капо да си почистя там където паркирам. От едно парко място напълних 50л човал за боклук :shock

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Сря 13 апр 2011 8:14

Милослав написа: Много интересни хора с малко дупелиз разбиране за нещата.

Някой чисти ли ви увас? Смисъл общината идва ли доброволно да ви почисти увас?
Аз си чистя унас и не цапам улиците.

Оттам насетне - Общината й плащам, както и всеки от вас, за да подърва чистота по улиците.
Не че това се случва.
Дали щеше да има токлова боклуци ако Общината си вършеше работата?

Ами отговора може да ви разочарова чистачи на общи площи и площадки и поляни ... НЕ :)

Здравейте
това у нас у вас е много смешно понятие!
Всички сме на гости и за малко на Планетата Земя, това, че сме животни,а се наричаме човеци и болшинството се опитват да съсипят безогледно всичко около себе си, не променя нищо.
Дали у вас е чисто, а навън е мръсно все тая - освен ако не си седиш и си се капсулирал само вкъщи, но нали и ти дишаш въздух , ядеш храна все неща пряко зависими от мръсотията навън!

Както и да е.

Обаче казваш "Дали щеше да има токлова боклуци ако Общината си вършеше работата"
аз, ти и останалите питаме ли защо не го прави ?
как точно като граждани и данъкоплатци го правим - по форумите и кръчмите ?
все си мисля, че не това е начина !

иначе поздравявам всички "глупаци и балъци", които излезнаха и направихa малко по-чисто около себе си и за себе си!

:beer

Последна промяна от DarkForce на Сря 13 апр 2011 9:26, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”