Трябва ли колата да се маркира пак след повторно каско?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Трябва ли колата да се маркира пак след повторно каско?

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 29 дек 2004 15:57

Колеги имам следното питане.....
След като съквартиранта ми си си взе Пасата(преди това пасата си е имал каско) и му направи пълно каско(Евроинс) не е ходил да му сменят лепенките.След като изте4е и пак си направи каското(пак в Евроинс) пак не е ходил за тези лепенки да му сменят.
Докато аз преди два дни пак си направих каското(в Булинс) и агента ми каза изри4но да ида да ми сменят лепенките и да ме вкарат в базата!?!?!?!?Брат ми също е в булинс и той ходи винаги да му ги сменят - цената е 20лв.
Та....питането ми е , дали само в булинс трябва да си сменяш лепенките или моя съквартирант кара на някакъв супер късмет и прави голяма грешка че не си е маркирал колата(тя има някакви стари лепенки).
Защото чух че на едно приятел4е му дигнали Аудито А3 въпреки че било застраховано(платена полицата) но не бил сменил лепенките и му отказали да платят щото не я бил маркирал отново, не била вкарана в базата?
Въпроса може да е тъп ама ориентирайте ме моля......

Последна промяна от WasteLand_TD на Сря 29 дек 2004 16:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vwtuner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vwtuner » Сря 29 дек 2004 16:07

ние сме в булинс и ходихме да ги сменим и на двата голфа :roll:

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 29 дек 2004 16:36

Това е поредният шибан рекет ! За едно вкарване в база, което отнема 5мин искат 20лв. Но без него не ти важи застраховката, така че трябва да го направиш. :evil:

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 29 дек 2004 16:45

ебахти, зна4и съквартиранта ми кара на късмет :shock: :shock: :shock:
тъкмо гледам моята полица и на нея изри4но пише 4е без подновяване на маркировката риска "кражба и грабеж" не се покрива :shock: :shock: :shock: :shock:

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 29 дек 2004 16:59

Още нещо - плащаш за маркировка на стъкла, а ако ти откраднат някое, застрахователя не плаща :evil: Някой да ми обясни, че нещо съм афектиран и не включвам за кво ми маркират шибаните стъкла

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 29 дек 2004 17:26

май само веднъж плащаш за маркиране по стъклата.Като я направих за пръв път ми взеха 30 кинта щото с някаква машинка ми правеха нещо по стъклата.....
Като бях преди два дни платих 20лв и ми смениха само лепенките.......

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 29 дек 2004 17:34

О.К. плащаш веднъж, но за какво ги маркират, след като не се признава при кражба ? И каква е всъщност тази идея с маркировката, след като тя няма отношение към застрахователни събития ? Просто си плащаме 10-на % отгоре, а се чудим после кой да свали 10% от ГО :evil: Е затова ме е яд ...

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Сря 29 дек 2004 20:17

Toledo написа:О.К. плащаш веднъж, но за какво ги маркират, след като не се признава при кражба ? И каква е всъщност тази идея с маркировката, след като тя няма отношение към застрахователни събития ? Просто си плащаме 10-на % отгоре, а се чудим после кой да свали 10% от ГО :evil: Е затова ме е яд ...

Е колега, как да се покрива кражба като всеки ще си сваля стъклата и ще завежда щета??????
Помисли малко!
Маркировката се слага примерно ако се спука стъклото или се появи шупла, да е сигурно че си е твоето стъкло, а не си го качил колкото да вземеш някой лев.
Освен това къде ги видя тия 10% отгоре? плащаш 20лв в Бул Инс, 15 в Армеец за подновяване на информационното обслужване. Да не ти е 200 лв каското?
А пък за Г.О направо ме съсипваш-10%?????
Май аз съм единствения балък дето е свалил 20%

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Сря 29 дек 2004 21:30

Маркировката се прави , за да отблъсне джамбазите , тоес като гепат колата и скрият някаде ,почват да работят по нея (пребоядисване и други заличавания и прикривания ) трябва да сменят всички маркирани елементи (стъкла) за да не се проследи колата.. И колко мислиш ще им излезе това удоволствие :?: Не си струва естествено :twisted: :twisted: :twisted:

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Чет 30 дек 2004 8:31

Чудесно, съгласен съм с вас за причините, поради които се слага маркировка. Плащаш 30 лв първи път за поставяне - О.К. За какво обаче плащаш още 20 лв всяка година / нищо чудно от следващата да са и 25 / ?????? Нали си подновяваш застраховката със застрахователя ?!? Стъклото ти вече е маркирано и не можеш да го "измамиш" ?!? И всъщност някой да е имал вземане-даване с фирмата, която прави маркировки - убеден съм че не знаете дори името и. Ако имаш проблем, ти контактуваш със застрахователя си - затова му плащаш всяка година.

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Чет 30 дек 2004 10:13

за мое лично душевно равновесие съм приел, че 20 лв. на година /т.е. 1.66 лв. на месец/ са част от удовослтвието да имам застрахован автомобил и да ви кажа честно така се спи по леко - без излишни нерви 8) :wink:

Slick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slick » Чет 30 дек 2004 14:32

WasteLand просто некой застрахователи (БулИнс) искат да имма маркировкау други не искат и съответно някои искат да има подновяване - а други - не, даже за други такива като Евроинс не се сещам да има .. въпрос на политика. .. и на допълнителни 20 лв.

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Чет 30 дек 2004 14:47

еи деба и кожодери.....тц тц

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”