Ами колега лесно става , правиш логфайлове на 1ви 4ти 7ми 8ми 10ти 11ти канал по описания в тази тема начин
http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=301и след това ги поствате във форума за да ги види всеки да си даде мнението. Въз основа на посочените налягания температури количество гориво и т.н. мога да ви дам приблизително мнение дали нещата са направени как трябва (а и не само аз)
Всеки който е чупил кола с чип знае при какви стойности горе долу се очакват повреди.
Ако примерно на лог файловете се окаже че горивото е страшно много а налягането на турбото си е оригиналното (класическия случай с чип за 50 лева) то товага още на 7ми канал ще се види дали колата грее.
Има си правило. Пушеците са неизгоряла нафта. Неизгоряла е щото е много. При тия коли количеството нафта се вдига с удължаване времето на впръскване. Удълженото време на впърскване драстично увеличава темепратурите в горивната камера че дори и част от горивото може да доизгаря в турбото. Силно повишени температури понижават силно вискозитета на маслото което като мине 110 градуса не си върши работата как трябва. От там идва и силната амортизация на редица компоненти. Всичките тия неща са в основите на дизеловия мотор.
Или с две думи, от много пушеци прегряваш турбо , хвърля гарнитура или топиш бутало. Тва са най честите поражения. Рядко следя теми в които съм писал та ако някой е готов с лог файловете нека ми пише на лично за да им обърна внимание.