Не купувайте нищо от магазин Екипировка на ул.Шипка 5!!!!!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Не купувайте нищо от магазин Екипировка на ул.Шипка 5!!!!!!!

Мнениеот petko5 » Съб 16 апр 2011 9:16

Здравейте!

:!: :!: :!: Не купувайте нищо от магазин "Екипировка" на ул.Шипка, №5 :!: :!: :!:

Искам да споделя с вас за продажба на некачествени стоки и некоректно отношение от страна на Магазин "Екипировка" на ул.Шипка, №5
http://www.ekipirovka.com

Случая е следния:

На 30.06.2010 г. от магазин "Екипировка" на фирмата ЕТ "Софмо-Никола Атанасов", с адрес на търговския обект: гр. София, ул. "Шипка", №5, закупих спортни обувки с марка "VASQUE Breeze Low VST GTX - 7084" на стойност 175,00 лв.
Продавачът ми каза, че тези обувки са идеални за средно труден преход в планината, че са изключително здрави и че няма да имам проблем с тях.
Заплатих сумата от 175,00 лв. и дори бях приятно изненадан, когато продавачът ми даде 1 година гаранция.

След четири месеца носене само в градски условия, обувките се разлепиха. Появи се сериозно разлепване на дясната обувка точно на сгъвката и множество други по-малки разлепвания. В резултат на това на 12.02.2011 г. занесох обувките за рекламация.
Продавачите от магазина бяха изненадани. Твърдяха, че не е възможно този модел обувки да се разлепят, те били изключително здрави, че никога не са имали проблем с този модел и че аз съм първият такъв случай. Приеха ми рекламацията и ми издадоха документ "Акт за рекламация №7”. След около 10 дни ми се обадиха и ми казаха че обувките са ремонтирани. Констатирах, че ремонт беше извършван само на дясната обувка, там където имаше голямо разлепване. Ремонтът не беше с добро качество, а другите повреди по обувките изобщо не бяха отсранени.
Казах им, че за мен това не е свършена работа и няма да приема рекламацията. Те започнаха да ме убеждават, че това разлепване е нормално и че обущарят с когото работят също е казал, че разлепването е нормално. Не считам за нормално обувки за средно труден преход в планината, струващи 175,00 лв. да се разлепят, при това – в срока на гаранцията и само след 4 месеца носене в градски условия.
След като изслушах обясненията на продавачите, че нищо не могат да направят, върнах обувките за повторна рекламация.
На 01.03.2011 г. ми се обадиха за втори път и ми казаха, че обувките са готови. На 02.03.2011 г. отидох да си взема "готовите" обувки. За зла участ този път обувките изобщо не бяха давани за ремонт. Продавачите пак се опитаха да ме убедят, че този вид разлепване е нормално, че обущарят с когото работят няма технология да ги залепи и че нищо не могат да направят по моя въпрос. Казах им, че това не е нормално за обувки, струващи 175,00 лв., които са за средно труден преход в планината, а са носени само в градски условия.
Поисках да разговарям със собственика на магазина, но те категорично отказаха да ме свържат с него под предлог, че бил много зает. Малко след това се появи някакъв господин, който така и не се представи и който впоследствие се оказа, че не е собственикът и също така упорито се опитваше да ме убеждава, че това разлепване е нормално.

Пуснах жалба в КЗП с прикрепен снимков материал, но вече 30дни отговор няма !!!

Оказа се че аз не съм единствения случай, има още които са изпатили от въпросния магазин!

:!: :!: :!: Не купувайте нищо от магазин "Екипировка" на ул.Шипка, №5 :!: :!: :!:

Има други магазини, които предлагат много по-качественна стока и на по-ниски цени :wink:

mod edit Pichaga

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Re: Не копувайте нищо от магазин Екипировка на ул.Шипка 5!!!!!!!

Мнениеот Presian » Съб 16 апр 2011 9:26

Светът е голям и измекяри дебнат отвсякъде...
Изчакай отговора на КЗП и пиши какво е станало...
Успех :да:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 16 апр 2011 9:34

Аз имах подобен случей с м-н LLOYD в Оутлета до Метро,но хората излезаха много коректни,смениха ми два пъти обувките и накрая след 8 месеца ми върнаха парите до стотинка,просто нямам думи за постъпката на собственика,който излезе много точен и коректен, иначе мойте обувки струваха с намалението 150лв. :idea: ,

Колкото до КЗП,споко изчакай не са те забрави ли нито теб нито хората от Шипка 5 mhihi mhihi mhihi ,аз съм доволен от КЗП :да: :wink: ,ще си свършат раалтата и при теб,просто срока е 1 месец,така че изчакай :wink:

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Съб 16 апр 2011 9:48

И аз съм доволен от КЗП, но законовия срок е 30 дни(вече изтекъл) за отговор от тяхна страна + това въпросния "Фъфел" от магазина с който говорех ми каза със спокоен глас "пуснете жалба в КЗП, това е ваше право........"

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Съб 16 апр 2011 10:22

А гаранцията писмена ли е или е на честна дума? Честно казано, аз за пръв път чувам да се дава 1 година гаранция за обувки. В повечето случаи е един месец! :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 16 апр 2011 10:26

По законов ред трябва да ти отговорят :idea: ,може и след 2 месеца да е,но ти им се обади и ги попитъй за какво се бавят :idea:

А гаранцията писмена ли е или е на честна дума? Честно казано, аз за пръв път чувам да се дава 1 година гаранция за обувки. В повечето случаи е един месец!

И моята беше толкова,тук става въпрос за обувки за близо 200лв. нали се сещаш че не е некоя куча марка от Илиенци,а марка с традиция в своя бранш :idea:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 16 апр 2011 11:53

MITKO_DVD написа:И моята беше толкова,тук става въпрос за обувки за близо 200лв. нали се сещаш че не е некоя куча марка от Илиенци,а марка с традиция в своя бранш :idea:

И аз се напарих с едни за 240 лвслед 3-4 месеца .Наложи се да слагам найлонови торби в/у чорапа и да връзвам подметката за да се прибера от планината :screwy
Имам чувсвото, че се внасят застоели маркови обувки от запада. Абсолщютно нови на външен вид но произведени преди 2-3г.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 16 апр 2011 12:14

Колега наистина кофти случка :(

Иначе освен КЗП не се сещам какво друго може да се направи по въпроса в рамките на закона.

Последна промяна от groznika на Съб 16 апр 2011 21:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
petko5

Re: Не купувайте нищо от магазин Екипировка на ул.Шипка 5!!!!!!!

Мнениеот petko5 » Съб 16 апр 2011 20:57

Изображение

Пуснах жалба в КЗП на 14 03 2011, законовия срок е 30дни да се обадят.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Съб 16 апр 2011 22:19

petko5 написа:Изображение

Пуснах жалба в КЗП на 14 03 2011, законовия срок е 30дни да се обадят.

Малииии.. така кЪт гледам, тия чипици са се разлепили поради: нормално износване, лошо съхранение; лошо поддържане; небрежност или употреба на продукта НЕ по предназначение: --> всичко което не влиза в гаранцията. Аз ако бях изобщо нямаше да ти уважа претенциите!
Пример: чипика е за планинско ходене - ти го използваш в градкси условия --> употреба на продукта не по предназнчение --> иди да доказваш че си прав.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 17 апр 2011 1:35

Имал съм такъв случай в Италия-дадоха ми да си избера други обувки за тази стойност-80 евро без да ремонтират нищо 8)
От същия магазин съм си купувал дънки,но ми бяха малко големи :? Продавачката ми предложи да си взема колан.Единственият,който ми хвана окото беше 89 евро :shock викам - много цифра :?
Продвачката се обади на собственика,каза че съм редовен клиент,да измисли нещо.Затвори телефона и ми каза-Дай 20 евро за колана :shock :shock :shock шок топки :bowdown Тва беше 99 година-още го нося и в момента като единствен колан :shock Неква "куче" марка е :twisted: Пише- William Wallace hand made-England :да:

Това,че тук се купуват остатъци го знае всяко хлапе :D Тия обувки са ги платили преко сили 30-35 евро mhihi до 175 ги сметай ти ако не се прецака калкулатора от такъв % Надценка mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 17 апр 2011 11:16

Пеца пак ти казвам споко 14 ти беше в четвъртък,ще ти отговорят,кокото до Скуба,не си прав баце :idea:

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Нед 17 апр 2011 13:10

MITKO_DVD написа:
А гаранцията писмена ли е или е на честна дума? Честно казано, аз за пръв път чувам да се дава 1 година гаранция за обувки. В повечето случаи е един месец!

И моята беше толкова,тук става въпрос за обувки за близо 200лв. нали се сещаш че не е некоя куча марка от Илиенци,а марка с традиция в своя бранш :idea:

Обувки SALOMON,струващи над 200 лева,от производителя им се дава една година гаранция :!:
Продавача дава един месец :!:
Гениално :screwy

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 апр 2011 13:14

Мале като чета тая теме, се замислям здраво, шот и аз се надъхвам да си купувам скъпи маратонки, и май ще се откажа.... Гаранция Франция, ХАмерика Плаща :063:

Много кофти случка с колегата, дано намери начин да си ги залепи и да си ги ползва със здраве!
А тея от магазина са големи измекяри. Няма да карат много с тая си постъпка! :horror:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 17 апр 2011 13:29

Обърни се към производителя. Имах подобни грижи с един часовник след няколко разменени мейла с производителя нещата се оправиха

Върни се в “ОФФ-Топик - други”