Почистване на турбото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Почистване на турбото
Здравейте! Имам проблем с Пасата ( б 5.5 TDI 131к.с ) както си карам и някой път ( много рядко )колата не може да дигне обороти... стига 1800-2000 и се изфорсирва и не може да дигне повече. Когато изгася колата и я запаля проблема изчезва.. Днес ходих във Volkswagen да ми сменят ангренажа , водната помпа и маслото .. и така или иначе бях там казах им за проблема и закачиха компютъра които показа , че турбото е задръстено и трябва да се почисти но струвало от 300 до 400 лв.
Та искам да попитам дали мога сам да си го почистя и дали е трудно почистването. Извинявам се ако е писано по въпроса но просто нямам време да изчета всички теми.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на турбото
Това е на Пасат б 5 ... при моя дали е същтата работа
И ако е същатата да ми разясните по подробно как се сваля 

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Georgi Vutov написа:Това е на Пасат б 5 ... при моя дали е същтата работаИ ако е същатата да ми разясните по подробно как се сваля
Пасата е Б5,но мотора е също помпа дюза!Но май е 116к.с.!Би трябвало и при теб да е същото или поне идентично!
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Georgi Vutov написа:Здравейте! Имам проблем с Пасата ( б 5.5 TDI 131к.с ) както си карам и някой път ( много рядко )колата не може да дигне обороти... стига 1800-2000 и се изфорсирва и не може да дигне повече. Когато изгася колата и я запаля проблема изчезва.. Днес ходих във Volkswagen да ми сменят ангренажа , водната помпа и маслото .. и така или иначе бях там казах им за проблема и закачиха компютъра които показа , че турбото е задръстено и трябва да се почисти но струвало от 300 до 400 лв.Та искам да попитам дали мога сам да си го почистя и дали е трудно почистването. Извинявам се ако е писано по въпроса но просто нямам време да изчета всички теми.
Закарай го в Меи-варна,там оправят този проблем най добре,лично се убедих преди няколко дни им занесох моето турбо...Цените са малко високи,но според мен профилактиката им се прави както трябва..Ако им го занесеш свалено ще ти вземат 100лв..Ако трябва да ти го свалят там ще ти искат 200..Затуй аз го свалих за 30-40лв и им го нося...Сега колата ми не гуми мошност и се цепи до прекасвач без да прекъсва(да влиза в авариен режим)...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера взех моето след почистване на геометрията на турбото. Човека го разглоби пред мен и показа проблема. За един ден след това го е почистил с пясъкоструйка тип аерограф, даже и боядисал клапана в сиво, а турбото с термуостойчива боя . Цялата за работата - 50лв. Майсторът е е към 50г. и се занимава само с рециклиране и почистване на турбо - определено му личи, че е инженер и знае какво прави! Гаражът му, като чосовникарски офис. Забелязах, че работи най-вече с еконт - пращаш му го той го оправя до няколко дни ти го връща пак по еконта. Според мен провери колко ще ти струва еконта и ако те устройва го пращай. Само трябва да го свалиш, аз моето го свалих и качих в един сервиз за 60лв. Цялото удоволствие около турбото ми струваше 110лв. Ако желаеш мога да ти дам тел. за връзка на ЛС за да не излезе, че правя реклама на човека 

Това ти е най-сигурния вариант, никакви фолксвагени, меи-та и т.н. viewtopic.php?f=13&t=125832
Върни се в “Дизелови агрегати”