Тапата по идея на Емича е от ракия

А понеже бях разбрал грешно кой маркуч трябва да се изолира направих една манипулация със тръба за мивка

Както и да е изолацията беше направена.
С кулер не ми се налагаше да се занимавам той е слаган отдавна, челен кулер, прилично голям, паркиран точно зад решетката с емблемата

Следваща стъпка в плана на emiltd беше да направя права генерация и да сваля катализатора за да може да диша свободно колата! Само крайното гърне беше оставено!

След като имаше от къде да издиша дойде време да инсталирам турбото което взех преди около 2 седмици от @mishle84 евалата на колегата турбото е перфектно.
И днес се почна в 12:30 колата беше готова и тръпнеше в очакване за операцията

Около 20 минути мислихме как точно да свалиме старото турбо и накрая решихме направо с колектора...

Тук едно до друго, старото редом с младото... Забележете разтоварването е направено с маркуч и тоя маркуч влиза в другия който виси от входа на охлюва...

Новото турбо пак е К24 обаче вече на ККК!
Изръчках до колкото можах саждите от колектора

И до тук беше лесното, следващите 4 часа бяхме толкова изнервени че изключих да правя снимки... Да обобщя, разбрах че разтоварващия клапан е бил махнат за да може да се завъртят входовете на магистралите така че да е удобен ъгъла за AAZ, е да де ама аз не исках да махам клапана и новото турбо да замине за 50-60к км, така че преправяхме, рязахме, пак преправяхме... В 18:00 турбото беше поставено, ние бяхме изцедени и дойде време да се пробва как върви(без настройки, просто да видим дали е по-добре от старото....)... А мамоооо опитах да потегля по същия начин по който съм потеглял вече 3 години... да ама,не

Утре с Емича се хващаме, по телефона ще обяснява, аз ще правя, ще настройвам помпа, турбо и най-важното, ще снимам вече поставената турбина и ще направя евентуално 1 клип как върви

Клипа на колата 0-100 със издуханото турбо.
Турбото толко налягане направи че разглоби кулера

Залепих кулера, с черен силикон на Wurth и стана като нов. Ето ги снимките на разглобения кулер...

И за сега това е реалния резултат.
Краен резултат от действията ни.
И като цяло едно голямо БЛАГОДАРЯ на Емо! Човека толкова много ми помага, ако не беше той изобщо нямаше да се стигне до реализация на проекта!