Уважаеми колеги VW потребители ,
от около половин година се нервя над спирачките ми на Пасатора Б4 , 94-та
първо смених 2 типа накладки: при градско в София като загреят - забрави да спреш ...
Основния ми пролем е че първоото натискане педала е мек има ход над 2/3 от общия възможен ход , а второто натискане се втвърдява и тогава спира истински .
Не губи течност , след доста обезвъздушавания няма разлика.
Сега сложих чисто нови дискове вентилирани отпред , с накалдките , отзад смених цилиндърчетата и накладките , усети се особено подобрение при високи скорости но като почне градското се спичам , трябва при всяко по сериозно спиране да натискам два пъти спирачка ....
Понякога се случва , каот не съм карал колата няколко часа , при палене имам навика да си натискам педала ( особено ако е под наклон ) , и въпросия е много твърд и не хваща - колата ми тръгва докато не запаля и няколко секунди след това ми се оправя.
Реших да се напъна да сменя спирачна помпа и изненада : в няколко магазина ми казаха че срещу модела ми (1Z) излизат 3 модела , а на външен вид - нито една от 3-те не с еодближава на външен вид дори до сегашната ми , и с 300 зора я намерих на едно место за скромните 206 лв ...не ми се рискува тази нескромна сума ....
Ако някой е страдал подобни страдания , може да даде един "хинт" , зашото хвърлих към 400 лв за спирачките и подобрението е леко , а си искам спирачките отпреди 2 години когато го купих от Австрия .
Благодаря предварително на отзовалите се

Странни спирачки Б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Странни спирачки Б4
Ами колега...аз като чета то друго не е останало да смениш освен и помпата...щом до сега се не е оправил проблема...но нека и други да кажат 
А маркучите гледал ли си ги какво им е състоянието?

А маркучите гледал ли си ги какво им е състоянието?
- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
дизел бензин - кво е ?
ако е дизел виж вакуум помпата дали ти работи . провери и сервото ....
ако е дизел виж вакуум помпата дали ти работи . провери и сервото ....
-
- Автомобил:
- Двигател:
1Z - 1.9TDI , 90 коня , Работи помпата (вакуума) , защото скоро катастрофирах леко и мина ремонт , сервото също е проверено , а и доколкото знам/виждам/съм чел , сервото е общо за съединителя и спирачката , а с него съм нямал проблем - лек и мек.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сервото и съединителя нямат нищо общо т.е. единсвеното общо е че и съединителя и спирачките ползват една и съща течност и тя се налива на едно място.Като обезвъздушавал течността нова ли си наливал и каква е т.е.дали отговаря на предписанията на производиделя мисля DOT4.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Със старата кола го имах този проблем. При рязко натискане нещата са ОК колата си спира, но понякога педала хлътва много надолу и няма никой трябва да натиснеш рязко спирачката втори път и тогава спира. Проблема се проявяваше по често когато натискаш леко педала. Накрая излезна спирачна помпа.
Колата не беше ФВ и беше бензинова.
Колата не беше ФВ и беше бензинова.
- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това ще да е помпата 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако се чува съскащ звук при натискане на педала все едно изпуска въздух, значи е сервото, иначе помпата мисля.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Да идеш в сервиз, а?
До тук само даваш пари без ефект.
До тук само даваш пари без ефект.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Отзад колата предполагам е на барабани....изключително важно за хода на педала и добрите спирачки е,да е регулрана добре ръчната,понеже иначе забрави за читави спирачки.Същото важи и за дискове отзад по принцип.
При теб нещата клонят към спирачна помпа....можеш да пробваш и сам....много лекичко и бавно започваш да натискаш педала при изгасена кола....ама много лекичко и бавно....ако успееш да го свалиш до долу,значи 200% спирачната ти помпа е загинала (ако няма теч от някъде разбира се,което казваш,че си проверил).
А тази помпа за 206лв позлатена ли е?
Дай година на колата и някоя снимка на помпата,да видим какво може да се предложи като вариант.
При теб нещата клонят към спирачна помпа....можеш да пробваш и сам....много лекичко и бавно започваш да натискаш педала при изгасена кола....ама много лекичко и бавно....ако успееш да го свалиш до долу,значи 200% спирачната ти помпа е загинала (ако няма теч от някъде разбира се,което казваш,че си проверил).
А тази помпа за 206лв позлатена ли е?