Здравейте колеги. След дълго умуване дойде ред да пусна и моят аудио проект. Тъй като оригиналната сиситема на Голф 4 си пасва доста добре с интериора и свири много чисто реших да си оставя нея. Липсваше ми само малко по плътен бас. Затова взимайки в предвит, че оригиналните говорители не са силни ,реших да добавя само един събвуфер отзад, но такъв който да не е много мощен, да не заема много място и да е стилен. Разгледах доста теми за аудио инсталации в Голф 4,но така и не намерих нищо за това за което ми бе щъкнало в главата. Преди години бях харесал тази марка "Vibe" от UK и се насочих към нея. Не е известна в БГ, но пък видях и чух че имат доста добри компоненти.( http://www.vibeaudio.co.uk/ ) Лека по лека си избрах конфигурация и си поръчах необходимите неща. Но стига толкова приказки, ето за какво говоря....

Голф 4 - Vibe audio
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
Re: Голф 4 - Vibe audio
Отново след дълго умуване какъв да е видът на кутията, съобразено и със спесификациите на говорителя и усилвателя реших да изрежа подлакътника и от там да наднича басът. Тъй като не бях сигурен какво ще стане,и как ще свири,купих една задна седалка върху която да тренирам
. Със помоща на МДФ, лепило, и малко видиики сътворих ето това:
Място за прозорец към света на Vibe
Тук вече и китосана......

Място за прозорец към света на Vibe

Тук вече и китосана......
- mircho82
Експериментирах с кутията,тъй като не се водех от предложените в сайта модели и размери за съответния модел. Ето го и въпросният плексиглас 10мм който поръчах да ми гравират с логото на марката и реших да сложа като една глезотиика, която ще предаде по стилен вид на кутията,но без да прекалявам за да не доведа нещата до циганийка
Естествено замисъла беше как да се засвети логото, но без да се вижда и свети настрани. И тъй като не бях се занимавал до сега с такива диоди, падна доста мислене по повод закрепването на плексигласа,диодите и това как да не излиза налягането от там.
Нещата стигнаха до тук с помоща на уплътнения за прозорци,планки държащи плексигласа странично и декоративни лайсни които да прикрият всичко.

Естествено замисъла беше как да се засвети логото, но без да се вижда и свети настрани. И тъй като не бях се занимавал до сега с такива диоди, падна доста мислене по повод закрепването на плексигласа,диодите и това как да не излиза налягането от там.
Нещата стигнаха до тук с помоща на уплътнения за прозорци,планки държащи плексигласа странично и декоративни лайсни които да прикрият всичко.
- mircho82
След това следва тапициране отвътре със така наречения дунапрен на ромбчета или като от кора за яйца,който беше много труден за намиране.
- mircho82
След като е готова кутията отвътре, идва ред и на тапицирането отвън. За целта също се сдобих с оригиналния Vibe материал(нещо между кожа и гума):
- mircho82
В крайна сметка кутията придоби този вид:
- mircho82
И това е почти финалната част отзад. Остава само оригиналния рефлектор за кутията и да се отлее обръч отпред при подлакътника.
Ето как изглежда засега отпред в купето.
Ето как изглежда засега отпред в купето.
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Браво супер е станало
Басчето 10-ка ли е? И добре ли свири в тази кутия ?

- mircho82
10-ка е да. Не ми трябва по голямо, че ще й дойде в повечко на предната и задната линия и ще се загубят, а не мисля да ги барам. Направих едно замерване и постигна 128db по нататък като я завърша пак ще пробвам.
- MrLover
Доста добър резултат! Идеално за ежедневно ползване и слушане на качествена и сравнително силна музичка

- mircho82
Мдаа ,стигат ми и свири доста чисто и с плътен бас. Имал съм мощни музики и стига ми толкова,целият ми багажник беше зает.
Там бях догонил 134db.

- Бетончо
- Автомобил:
- Двигател:
Лелеее колега наистина едно голямо ЕВАЛА,имаш абсолютните същите представи,като моите за музиката в колата,браво!
- mircho82
Хм мерси. Доста чудене падна докато го измисля. Отначало мислех да бъде на мястото на резервната гума но така по ми допадна. Ако някой реши имам снимков материал на проект за мястото на резервната гума,който стои доста добре и незаема място.
П.С. Току що слизах до гаража да видя пече ли се манджата
Последните трудоемки неща съхнат при дооформянето на интериора. 
П.С. Току що слизах до гаража да видя пече ли се манджата

- MrLover
Чакаме снимки на завършен етап

- mircho82
С доста мъки и играчка стана това което горе долу очаквах.Има си малко косури, но..... лека по лека може да се пооправят 
За направата се използаваха Пяна-за да се оформи кръга и да се затворят дупките,смула,кит и яко шкурене

За направата се използаваха Пяна-за да се оформи кръга и да се затворят дупките,смула,кит и яко шкурене

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”