На какво да се кара вече Газ или Бензин?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: На какво да се кара вече Газ или Бензин?

Мнениеот joker » Пет 15 апр 2011 22:46

velinsl написа:
joker написа:Остави тези старогръцки легенди и митове!Каквато е и на турбинирания бензин....сама дето ще даваш далеч по-малко пари за гориво!Но...удоволствие безплатно няма....

За новите бензинки съм съгласен, почти.
Обаче в сравнение с моя АБС(моноинжекция) с ангренаж Гейтс за 9лв и 32 ролка(имаш и ти такъв)...

Иначе да имам пари не ми трябва газ, не ми трябва метан или дизел. Бензин в резервоара и газ до дупка и това е.

:да: :да: :да: аз затова и няма да го оставя докато той окончателно не ме остави....ама май няма изгледи това да стане скоро.... :wink:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 17 апр 2011 12:53

joker написа:Остави тези старогръцки легенди и митове!Каквато е и на турбинирания бензин....сама дето ще даваш далеч по-малко пари за гориво!Но...удоволствие безплатно няма....

за феновете на дизела- да погледнат една подобна тема от собственици на дизел, че ми писна да чета как им горят по 5/100 и много бягат. При приказки за икономии откъм пари нафтата въобще не влиза в сметките. Някакси не ми се вързва с представите и за удоволствие. От алтернативните на бензнина масови горива(газ и метан), няма по-евтино предвижване
примерно:
viewtopic.php?f=24&t=261637

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 17 апр 2011 13:08

Пассат Б5.5 може да гори 5, или по-скоро малко над 5, ама само на извънградско ако се поддържат да кажем едни 100 км/ч. Ако може да се вярва на борда, разбира се. Но е засичан много пъти с пълен резервоар и си показва вярно компа :beer В града положението е както в цитираната тема - 8-9 дори и 10 според зависи колко е студена колата и начина на каране. Данните са за кола с мотор AWX с предно, който е същият като AVF, само че с 5-степенна механична кутия. Все пак купето му е сравнително тежко и предполагам това обуславя лакомията му в градски условия, където има чести спирания и тръгвания mhihi

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 17 апр 2011 17:16

напротив, колата хич не е тежка и се поинтересувай колко гори 1.8т и колко ще идва разхода на газ. а 1.8т върви!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 17 апр 2011 18:00

Каква е тая тема, какви са тези разходи!!! :shock
Че той моя бензинов Пасат ще гори по-малко бензин извън града(ако му оправя ламбда-сондата, въпреки че за 100-тина км годишно не си заслужава). Правя му 7л газ много много спокойно каране.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 18 апр 2011 9:04

pe6kata написа:

за феновете на дизела- да погледнат една подобна тема от собственици на дизел, че ми писна да чета как им горят по 5/100 и много бягат. При приказки за икономии откъм пари нафтата въобще не влиза в сметките. Някакси не ми се вързва с представите и за удоволствие. От алтернативните на бензнина масови горива(газ и метан), няма по-евтино предвижване
примерно:
viewtopic.php?f=24&t=261637

Има разлика когато нещата ги пише човек каращ САМО дизелова кола и човек ЕЖЕДНЕВНО кара и дизелова и бензонова кола...и то по абсолютно едни и същи маршрути...И правилно си го написал...ПРИДВИЖВАНЕ!!!...а не каране на автомобил!!!
С относителната икономичност(в настоящият момент) на газта свършва всичко...Истината е,че с газифицирането губиш голяма част от удоволствието от шофирането....смея да го твърдя след 20 г "газов" стаж...а газовата ми кола не върви никак лошо!!!!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 18 апр 2011 10:10

ако визираш дизелите при голф 2-3 (и пасати и т.н от тия години) наистина са икономични. Нооо с следващото поколение при помпа дюзите, работата става дебела. Горят сериозно, но и вървежа им е доста променен. Дет се вика безплатен обяд няма.
С хубав ГИ на хубав бенз мотор едва ли ще ти се изгуби удоволствието от карането :wink:
Така че ако се въртят по много км- много по-добре е да се инвестира някой лев в хубава уредба, отколко в покупка на дизел.

Относно подръжката... турбобензиновите мотори и атмосферните дизели са сравнително частни случаи, масово е обратното и примера не е удачен!

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Пон 18 апр 2011 13:39

velinsl написа:Каква е тая тема, какви са тези разходи!!! :shock
Че той моя бензинов Пасат ще гори по-малко бензин извън града(ако му оправя ламбда-сондата, въпреки че за 100-тина км годишно не си заслужава). Правя му 7л газ много много спокойно каране.

Реални разходи колега ;) Иначе и PD може да я докараш до близо 4 разход, но има опасност тировете и жигулите да седят зад теб на къси дълги, ако ме разбираш ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 18 апр 2011 13:51

Fen написа:
velinsl написа:Каква е тая тема, какви са тези разходи!!! :shock

Реални разходи колега ;) Иначе и PD може да я докараш до близо 4 разход, но има опасност тировете и жигулите да седят зад теб на къси дълги, ако ме разбираш ;)

Той колегата ВелинСЛ имам някакви спомени, че беше пуснал тема с рекордно нисък разход на газ. Предполагам е карал така, както ти си обяснил :Mr Green Fun

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 18 апр 2011 17:09

stefan4o написа:Той колегата ВелинСЛ имам някакви спомени, че беше пуснал тема с рекордно нисък разход на газ. Предполагам е карал така, както ти си обяснил :Mr Green Fun

Правилно си запомнил. Смятам, че разхода ми беше рекордно нисък(не е нормален или среден). Мисля, че беше и от скоростна кутия. Тогава Пасата беше с 2500 оборота - 100км/ч, на магистралата с клизма 120(до 115 добре, до 120 5 мин ускорение, за кратко ги вдигнах, но под 100 не съм падал) иначе нормално каране извън града до 100.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 20 апр 2011 20:25

Колеги забелязахте ли днес един феномен за българските бензиностанции (в частност ОМВ и Шел)! Докато минавах на път за работа гледам на Шел газта станала 1.24 лв. и веднага започвам да псувам естествено, докато на 100 метга по-надолу гледам на ОМВ цената е непроменена, тоест 1.18 :applause: За първи път виждам такава голяма разлика между големи вериги!!! Чудя се само на какво се дължи и дали не ни баламосват нещо пак :screwy

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 20 апр 2011 20:29

BG_POLICE написа:Колеги забелязахте ли днес един феномен за българските бензиностанции (в частност ОМВ и Шел)! Докато минавах на път за работа гледам на Шел газта станала 1.24 лв. и веднага започвам да псувам естествено, докато на 100 метга по-надолу гледам на ОМВ цената е непроменена, тоест 1.18 :applause: За първи път виждам такава голяма разлика между големи вериги!!! Чудя се само на какво се дължи и дали не ни баламосват нещо пак :screwy

Спокойнооо......Утре на всички ще стане 1.24!!!Просто са закъснели нда сменят етикета...

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 20 апр 2011 20:35

Абе и аз така си помислих ама и на други вериги беше по-малко, само на Шел е по-скъпо!!! Е да са закъсняли навсякъде ли? А ако наиснита дигнат навсякъде газта, то тогава защо се правят протести и днес цял ден в София движението беше УЖАСНО заради това, като никой не чува! Няма да има ефект това е! Сега като се замисля се сещам една причина да надуят цените на всички горива - Великден, следователно почивака, следователно завишени пътувания из страната, следователно повече овци като нас за дране mhihi Защо пък да не ни вдигнат цените ей така било само за празниците, че и ние да извършим добро дело да понапълним джобовете на прегладнелите търговци на горива горкичките те :bishop

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 20 апр 2011 21:14

BG_POLICE написа:Абе и аз така си помислих ама и на други вериги беше по-малко, само на Шел е по-скъпо!!! Е да са закъсняли навсякъде ли? А ако наиснита дигнат навсякъде газта, то тогава защо се правят протести и днес цял ден в София движението беше УЖАСНО заради това, като никой не чува! Няма да има ефект това е! Сега като се замисля се сещам една причина да надуят цените на всички горива - Великден, следователно почивака, следователно завишени пътувания из страната, следователно повече овци като нас за дране mhihi Защо пък да не ни вдигнат цените ей така било само за празниците, че и ние да извършим добро дело да понапълним джобовете на прегладнелите търговци на горива горкичките те :bishop

Има логика в думите ти :)

Върни се в “Автогазови уредби”