Знаем ли законите за движение по пътищата ?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Знаем ли законите за движение по пътищата ?

Мнениеот KadROo » Сря 20 апр 2011 20:56

Колеги чета една тема в която участвах и аз и съм просто изумен...
viewtopic.php?f=26&t=262849

Да ви го кажа но прост и разбираем език...

В населено място на път с две или повече ленти водачите на леки автомобили могат да се движат в удобната за тях лента. Това правило не важи за бавно движещи се МПС - та... А под бавно движещи се мпс та имаме в предвид превозни средства които не могат да развият повече от 30 километра.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Re: Знаем ли законите за движение по пътищата ?

Мнениеот vladobo » Сря 20 апр 2011 21:09

Съгласен с теб колега а и с това че го повдигаш като тема. Много се дразня сутрин като тръгна към Бояна и след последния сфетофар на бул България некои да се лепне зад мен и да почне да светка. Еми карам си с 70 на пе6еходната с 50 , и ако продължава пускам ляв мигач за6ото след това завивам на ляво. Обаче много хора наистина незнаят че градско при разрешана максимална скорост освем колите с специялен режим , не съм длъйен да правя път на никои си ако си спазвам ограничението. А аз съм винаги с 2-3 +- от ограничението.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пет 22 апр 2011 7:01

И за това пускаш цяла тема...мен вече не ми прави впечатление когато из града карам с 50-60 и някой засилен "баровец" почне да ми пресветва да му освободя "неговия" път.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 22 апр 2011 7:54

И аз участвах в тази тема, и бях потресен не толкова от незнанието, а от ОТКАЗА на колегите да проумеят този член от Правилника и да разберат че никой не е длъжен да кара в дясно, още по малко пък да е длъжен да кара на зиг заг за да даде път, всеки път щом го настигне "ниско летящ самолет"!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 26 апр 2011 16:17

При шофиране в град, може да си караш в угодната за теб лента. Закона по спомен е такъв. Карайки с позволените 50(70-80) в зависимост от мястото, за летящия зад мен въобще не ме интересува, ама по никакъв начин :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 26 апр 2011 16:23

На еди кой си не го интерсува онава, на друг въобще не го е*е това, абе хора! Замислете се!
Инструктора когато карах курсовете за щоф. книжка ми казваше! ПЛЪТНО В ДЯСНО! и "ДА ГЛЕДАМ ПОВЕЧЕ В ЗАДНОТО ОГЛЕДАЛО ЗА ДА НЕ МЕ УДАРИ НЯКОЙ ОТЗАД" щот ако отпред ти изкочи някой, може да го избегнеш, докато отзад, няма бягане, натресва се у тебе и вероятността да пострадаш е по-голяма!
Замислете се че трябва да си помагаме, да мислим един за друг, докато мислим така, няма да се оправим, даже ВОЙНАТА по пътищата ще става все по сурова!
И на мен ми прави впечетление че даже и ПАТРУЛКИТЕ, на фирма КАТ, не спазват законите, ма кво да се прай, няма да се бутна в нея, спираш и това е! Научете се да правите компромиси, шот няма човек който не греши!

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Вто 26 апр 2011 16:33

Винаги правя път ако ми светне някои.Никога не карам бавно в трета лента и да правя задръстване.Никои не знае какво има в автомобила зад теб може на някои да му е лошо и човека да бърза.
Не бъдете дървени философи бъдете хора.Не излизаите от колите да се разправяте на всеки му се случва да збърка.
Няма смисъл от нова тема.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 26 апр 2011 16:33

Ма като каже някой "толерантност", "компромиси" и т.н., ми че то май трябва първо да научим правилата, после да се научим да ги спазваме, та чак след това да се научим на толерантност! Къде точно е толерантноста при минаването в дясната лента за да пусна някой ниско летящ, а аз после пак да минавам в лявата лента защото ще правя ляв завой, ми то за 500 метра може да ме настигнат три такива тиквеници, и аз да ходя на зиг заг заради тях ли? Ми то не е ли толерантност и те да ме оставят да си карам в ляво, ма то и как да е като аз си имам пълното право да карам там! А и на практика се получава така, пускам някой убиец да мине, и накрая на светофара и аз пак спирам до него, и после що имало толкова жертви, ми ще има, аз си карам в ляво с 50, светне ми някой, минава край мен със 100 и после блъска някой! За мен не е толерантност да пуснеш някой да те изпревари с висока скорост, а за Вас?

п.п. Щом има някой болен в колата отзад, или просто някой бърза, той така или иначе нарушава ограничението, та надали ще му пука и дали ще наруши още веднъж и ще ме изпревари от дясно!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 26 апр 2011 16:38

Като те рендосат на някой светофар и ще се научиш че е по добре да мръднеш от колкото да се правиш че много добре знаещ закона

Последна промяна от KirilGeorgiev на Вто 26 апр 2011 16:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Вто 26 апр 2011 16:44

Излезте по чужбина малко да видете свет бе хора да видите как се кара каква толерантност и спокоиствие е.

Нема се опраи тая държава още 200г.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 26 апр 2011 16:47

Колега ivo_555 по това което чета, дано не се срещаме по пътя! mhihi Що не пробваш и на магистралата със уграничение 100 км/ч да си караш в най-лява лента, пък после обяснявай (Ако доживееш) на куките че ти си си с правото да караш в най-лява лента! Ще кажеш че има разлика! Да има разлика в града и извън града, ма ти ако правиш това в града, някой ден ще сгрешиш и извън града ще го направиш, шот това са изградени навици, трябва да се научим да се пазим взаимно, и да не гледаме в на другия паницата!
НЕ ИСКАМ ДА ТИ ПРОМЕНЯМ МНЕНИЕТО, но искам да ти кажа че не постъпваш като "ПИЧШ" а като ВАРВАРИН! Не се убиждай ма не си прав! Все едно някой като пусне мигач да те изпреварва ти да дадеш газ, и да не го пуснеш, същата ситуация е като тази да има място където да се прибереш за да мине този който бърза! МА кво се занимавам да пиша, каточели ще ме разбере някой! Всички сме философи и накрая Траурна Агенция МОЙРА, мина от ЕТ на ЕООД :banghead:

:неграмотно

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 26 апр 2011 16:48

KirilGeorgiev написа:Като те рендосат на някой светофар и ще се научиш че е по добре да мръднеш от колкото да се правиш че много добре знаеш закона

То обикновено такива към които сме толерантни, и ги пускаме да карат като пилоти от Ф1 рендосват по светофарите, не мислиш ли?

Колега @my heart iS iCe, да и ти си прав, но аз не си го изграждам това като навик, ми то значи като караме с 130 по магистралата си го изграждаме като навик да караме така и в града ли? Не че няма и такива!

Съжалявам че си останал с мнението че е по добре да не ме срещаш на пътя, но те уверявам че не е така, над 30 год. възраст съм и съм доста улегнал и в живота, и на пътя!

Последна промяна от ivo_555 на Вто 26 апр 2011 16:55, променено общо 2 пъти.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 26 апр 2011 16:51

Namesata написа:Излезте по чужбина малко да видете свет бе хора да видите как се кара каква толерантност и спокоиствие е.

Нема се опраи тая държава още 200г.

Като говориш за чужбина, там някой светка ли, бърза ли? Карат си по правилата и точка. Престроил съм се за ляв завой след 300м и карам с разрешената скорост, някой келеш ми свети, и какво. Бързал, карал болен, карал съм и аз, но не съм давал зор, има си линейки за хептен спешни случаи.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 26 апр 2011 16:52

нз за каква толерантност говориш, след като ти си решил да си тип - баща ми полага асфалта ergo пътя е мой, и да си караш в лявата лента успоредно до кола в дясната със скорост 30-40км/ч, и хората na които им се кара да си играт да светят. днес ти не бързаш и се влачиш, утре ще бързаш за Пирогов и някой ще ти се тътри в трите ленти, щото не бързат..

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 26 апр 2011 16:57

Аз пък не мога да разбера за кво пак се дърлим? Темата е знаем ли ЗДП, а не дали сме толерантни на пътя! Та знаем ли го това правило изобщо за което спорим, оставете другото?

Върни се в “Пътеводител”