Колеги чета една тема в която участвах и аз и съм просто изумен...
viewtopic.php?f=26&t=262849
Да ви го кажа но прост и разбираем език...
В населено място на път с две или повече ленти водачите на леки автомобили могат да се движат в удобната за тях лента. Това правило не важи за бавно движещи се МПС - та... А под бавно движещи се мпс та имаме в предвид превозни средства които не могат да развият повече от 30 километра.
Знаем ли законите за движение по пътищата ?
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Re: Знаем ли законите за движение по пътищата ?
Съгласен с теб колега а и с това че го повдигаш като тема. Много се дразня сутрин като тръгна към Бояна и след последния сфетофар на бул България некои да се лепне зад мен и да почне да светка. Еми карам си с 70 на пе6еходната с 50 , и ако продължава пускам ляв мигач за6ото след това завивам на ляво. Обаче много хора наистина незнаят че градско при разрешана максимална скорост освем колите с специялен режим , не съм длъйен да правя път на никои си ако си спазвам ограничението. А аз съм винаги с 2-3 +- от ограничението.
- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
И за това пускаш цяла тема...мен вече не ми прави впечатление когато из града карам с 50-60 и някой засилен "баровец" почне да ми пресветва да му освободя "неговия" път.
И аз участвах в тази тема, и бях потресен не толкова от незнанието, а от ОТКАЗА на колегите да проумеят този член от Правилника и да разберат че никой не е длъжен да кара в дясно, още по малко пък да е длъжен да кара на зиг заг за да даде път, всеки път щом го настигне "ниско летящ самолет"!
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
При шофиране в град, може да си караш в угодната за теб лента. Закона по спомен е такъв. Карайки с позволените 50(70-80) в зависимост от мястото, за летящия зад мен въобще не ме интересува, ама по никакъв начин 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
На еди кой си не го интерсува онава, на друг въобще не го е*е това, абе хора! Замислете се!
Инструктора когато карах курсовете за щоф. книжка ми казваше! ПЛЪТНО В ДЯСНО! и "ДА ГЛЕДАМ ПОВЕЧЕ В ЗАДНОТО ОГЛЕДАЛО ЗА ДА НЕ МЕ УДАРИ НЯКОЙ ОТЗАД" щот ако отпред ти изкочи някой, може да го избегнеш, докато отзад, няма бягане, натресва се у тебе и вероятността да пострадаш е по-голяма!
Замислете се че трябва да си помагаме, да мислим един за друг, докато мислим така, няма да се оправим, даже ВОЙНАТА по пътищата ще става все по сурова!
И на мен ми прави впечетление че даже и ПАТРУЛКИТЕ, на фирма КАТ, не спазват законите, ма кво да се прай, няма да се бутна в нея, спираш и това е! Научете се да правите компромиси, шот няма човек който не греши!
Инструктора когато карах курсовете за щоф. книжка ми казваше! ПЛЪТНО В ДЯСНО! и "ДА ГЛЕДАМ ПОВЕЧЕ В ЗАДНОТО ОГЛЕДАЛО ЗА ДА НЕ МЕ УДАРИ НЯКОЙ ОТЗАД" щот ако отпред ти изкочи някой, може да го избегнеш, докато отзад, няма бягане, натресва се у тебе и вероятността да пострадаш е по-голяма!
Замислете се че трябва да си помагаме, да мислим един за друг, докато мислим така, няма да се оправим, даже ВОЙНАТА по пътищата ще става все по сурова!
И на мен ми прави впечетление че даже и ПАТРУЛКИТЕ, на фирма КАТ, не спазват законите, ма кво да се прай, няма да се бутна в нея, спираш и това е! Научете се да правите компромиси, шот няма човек който не греши!
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
Винаги правя път ако ми светне някои.Никога не карам бавно в трета лента и да правя задръстване.Никои не знае какво има в автомобила зад теб може на някои да му е лошо и човека да бърза.
Не бъдете дървени философи бъдете хора.Не излизаите от колите да се разправяте на всеки му се случва да збърка.
Няма смисъл от нова тема.
Не бъдете дървени философи бъдете хора.Не излизаите от колите да се разправяте на всеки му се случва да збърка.
Няма смисъл от нова тема.
Ма като каже някой "толерантност", "компромиси" и т.н., ми че то май трябва първо да научим правилата, после да се научим да ги спазваме, та чак след това да се научим на толерантност! Къде точно е толерантноста при минаването в дясната лента за да пусна някой ниско летящ, а аз после пак да минавам в лявата лента защото ще правя ляв завой, ми то за 500 метра може да ме настигнат три такива тиквеници, и аз да ходя на зиг заг заради тях ли? Ми то не е ли толерантност и те да ме оставят да си карам в ляво, ма то и как да е като аз си имам пълното право да карам там! А и на практика се получава така, пускам някой убиец да мине, и накрая на светофара и аз пак спирам до него, и после що имало толкова жертви, ми ще има, аз си карам в ляво с 50, светне ми някой, минава край мен със 100 и после блъска някой! За мен не е толерантност да пуснеш някой да те изпревари с висока скорост, а за Вас?
п.п. Щом има някой болен в колата отзад, или просто някой бърза, той така или иначе нарушава ограничението, та надали ще му пука и дали ще наруши още веднъж и ще ме изпревари от дясно!
п.п. Щом има някой болен в колата отзад, или просто някой бърза, той така или иначе нарушава ограничението, та надали ще му пука и дали ще наруши още веднъж и ще ме изпревари от дясно!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Като те рендосат на някой светофар и ще се научиш че е по добре да мръднеш от колкото да се правиш че много добре знаещ закона
Последна промяна от KirilGeorgiev на Вто 26 апр 2011 16:50, променено общо 1 път.
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
Излезте по чужбина малко да видете свет бе хора да видите как се кара каква толерантност и спокоиствие е.
Нема се опраи тая държава още 200г.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ivo_555 по това което чета, дано не се срещаме по пътя!
Що не пробваш и на магистралата със уграничение 100 км/ч да си караш в най-лява лента, пък после обяснявай (Ако доживееш) на куките че ти си си с правото да караш в най-лява лента! Ще кажеш че има разлика! Да има разлика в града и извън града, ма ти ако правиш това в града, някой ден ще сгрешиш и извън града ще го направиш, шот това са изградени навици, трябва да се научим да се пазим взаимно, и да не гледаме в на другия паницата!
НЕ ИСКАМ ДА ТИ ПРОМЕНЯМ МНЕНИЕТО, но искам да ти кажа че не постъпваш като "ПИЧШ" а като ВАРВАРИН! Не се убиждай ма не си прав! Все едно някой като пусне мигач да те изпреварва ти да дадеш газ, и да не го пуснеш, същата ситуация е като тази да има място където да се прибереш за да мине този който бърза! МА кво се занимавам да пиша, каточели ще ме разбере някой! Всички сме философи и накрая Траурна Агенция МОЙРА, мина от ЕТ на ЕООД

НЕ ИСКАМ ДА ТИ ПРОМЕНЯМ МНЕНИЕТО, но искам да ти кажа че не постъпваш като "ПИЧШ" а като ВАРВАРИН! Не се убиждай ма не си прав! Все едно някой като пусне мигач да те изпреварва ти да дадеш газ, и да не го пуснеш, същата ситуация е като тази да има място където да се прибереш за да мине този който бърза! МА кво се занимавам да пиша, каточели ще ме разбере някой! Всички сме философи и накрая Траурна Агенция МОЙРА, мина от ЕТ на ЕООД

KirilGeorgiev написа:Като те рендосат на някой светофар и ще се научиш че е по добре да мръднеш от колкото да се правиш че много добре знаеш закона
То обикновено такива към които сме толерантни, и ги пускаме да карат като пилоти от Ф1 рендосват по светофарите, не мислиш ли?
Колега @my heart iS iCe, да и ти си прав, но аз не си го изграждам това като навик, ми то значи като караме с 130 по магистралата си го изграждаме като навик да караме така и в града ли? Не че няма и такива!
Съжалявам че си останал с мнението че е по добре да не ме срещаш на пътя, но те уверявам че не е така, над 30 год. възраст съм и съм доста улегнал и в живота, и на пътя!
Последна промяна от ivo_555 на Вто 26 апр 2011 16:55, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Namesata написа:Излезте по чужбина малко да видете свет бе хора да видите как се кара каква толерантност и спокоиствие е.
Като говориш за чужбина, там някой светка ли, бърза ли? Карат си по правилата и точка. Престроил съм се за ляв завой след 300м и карам с разрешената скорост, някой келеш ми свети, и какво. Бързал, карал болен, карал съм и аз, но не съм давал зор, има си линейки за хептен спешни случаи.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нз за каква толерантност говориш, след като ти си решил да си тип - баща ми полага асфалта ergo пътя е мой, и да си караш в лявата лента успоредно до кола в дясната със скорост 30-40км/ч, и хората na които им се кара да си играт да светят. днес ти не бързаш и се влачиш, утре ще бързаш за Пирогов и някой ще ти се тътри в трите ленти, щото не бързат..
Аз пък не мога да разбера за кво пак се дърлим? Темата е знаем ли ЗДП, а не дали сме толерантни на пътя! Та знаем ли го това правило изобщо за което спорим, оставете другото?