лупи във фара МК4
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: лупи във фара МК4
Тези дни ми предстой занимавка с едни лупи H7 Валео на фарове за Голф 4, ще снимам как ще стане 

-
VALENTINO87
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
нови ли ги взе или от някоя морга?
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
От колега от форума 
- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
аз смятам на тройката да си вградя лупи на късите ама незнам какви да сложа????
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
IvailoOo написа:Sashko_Trg написа:Защо направо не си вземеш едни истинсинки фарове с лупа и не си сложиш ксенон, ами ще се мъчиш да побългаряваш.
Ти ли ще му дадеш 600 кинта![]()
1-во че не всеки има финансови възможности..В случая не познавам колегата,затова няма и да говоря![]()
2-ро..човека пита как да си направи..не как да си купи
П.С. Само лупи можеш да си намериш от 50-200лв. Зависи от какво са...но изпадат доста изгодни оферти. Мисля като се поопарича и аз да метна едни
Имах предвид колегата guru той продава такива фарове с лупи кви 600 лева ...
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Не схващам тая мания по лупите - не стига че фаровете ви ще светят осезаемо по-слабо ,ами и пари ще дадете и ще се занимавате да разглабяте/чупите фаровете.На всичкото и отгоре фара на Г4 с лупа изглежда стабилно смотано,ама аиде тва е въпрос на вкус.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Вкусът си е вкус, ама за другото твърдение с осезаемо по-слабото светене, нещо не мога да се съглася без да се обосновеш. Личният ми опит води до други изводи - с лупа светлината от моите фарове се насочва доста по-добре и отива там, където трябва. Вярно, че при мен го правих с ксенонови крушки H4 вариант, и имаше голяма разлика. Не виждам защо и с халогенни крушки да няма подобрение, макар и по-малко (заради силата на светене най-малкото). А и като гледам доста от съвременните коли се предлагат с лупи (без ксенонови крушки дори).
Ако се обосновеш, би било хубаво, за да знаем защо да не правим такива работи.
Ако се обосновеш, би било хубаво, за да знаем защо да не правим такива работи.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Ами също от опит - при едни и същи крушки лупите светят осезаемо по-слабо.Вярно няма разсейки - то това е причината да ги слагат на ксенона фабрично ,но светлината е слаба спрямо рефлекторен фар.При теб вероятно фара не ти е бил много в час + ксенона които дава 2-3 пъти повече свтлина и за това така е станало.Другия вариант е да си взел някви мега едри лупи ,ама едва ли.Иначе лупите ги слагат на по - новите коли защото са предимство от гледна точка на дизайн - просто могат да заемат много малко място и фара да става какъвто искаш по форма и големина.Те затова са били и измислени - първото им сериино вграждане е в Опел Калибра с цел фара да е тънък и предницата да е клиновидна - преди това решението на такива места е било вдигащи се фарове.
Иначе отделно имаше един брой на Ауто Билд в които тестваха различните фарове и там беше напсиано точно това ,че класически голям рефлекторен фар с халогенна крушка(в случе беше мисля Ситроен Берлинго или няква таква дрисня) осветява колкото разни лупести фарове на скъпи коли с ксенон
Иначе отделно имаше един брой на Ауто Билд в които тестваха различните фарове и там беше напсиано точно това ,че класически голям рефлекторен фар с халогенна крушка(в случе беше мисля Ситроен Берлинго или няква таква дрисня) осветява колкото разни лупести фарове на скъпи коли с ксенон
- slimmer
Може и да си прав, ама май си зависи много от конкретните лупи. Аз точно заради липсата на разсейки ги предпочитам, понеже цялата светлина си отива, където я искам. А колкото до стария фар, наистина може и да не е бил в час заради китайския H4 ксенон, който е всеизвестно, че не може да се настрои както трябва... Някой ден може да ми се наложи да го пробвам с халогенки как е (ЕС директиви и закони...), та ще си проличи дали е било от това 
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Има ена такава работа със ксенона от чина.Интересно обаче ,че съм имал пак китайски ксенон на Голф3 и на А6 с лупи пак китайски и нямаше грижи.На Голф 4 единия фар бие на ено място другия на друго(сега пак съм с ксенон) 
- slimmer
Странно е това за Г4, понеже според някои твърдения на H1/H7 (доколкото съм запознат) не би трябвало да има такива своеволия на светлината, понеже са по-добре замислени от H4 (ако имат пластинка пред крушката, понеже някои нямат, а китайците не боядисват крушката отпред и това прави гадости). Ама знае ли човек.
- Sashko_Trg
Rabbit_TDI написа:Не схващам тая мания по лупите - не стига че фаровете ви ще светят осезаемо по-слабо ,ами и пари ще дадете и ще се занимавате да разглабяте/чупите фаровете.На всичкото и отгоре фара на Г4 с лупа изглежда стабилно смотано,ама аиде тва е въпрос на вкус.
И аз съм на същото мнение че липите за Г4 изглеждат отвратително ! И аз искам да сменям фаровете, самоче искам да си купя сищите като оригиналните самоче вътре да са черни
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
Ами разглоби ги и ги боядисай. Може и по-добре от новите да си ги направиш. 
- Sashko_Trg
И този вариант ми е минавал през акъла, а един друг колега ми каза че се облепят с черно фолио, ама като си представя какъв ще бъде ефекта от залепяне ... Не не
Ама според мен един фар като се отвори един път и край ... започва да събира влага .... мацай със силикон като замаян 
- krismars
- Автомобил:
- Двигател:
Тука с влагата хич не съм съгласен. Фарчетата ги правих февруари месец, след много дъдж, сняг, киша и така нататък нищо им няма. Нито се изпотяват, нито нищо.
Eто снимка, ама качеството не е много яко
:link
Eто снимка, ама качеството не е много яко
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”