лупи във фара МК4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: лупи във фара МК4

Мнениеот 6669 » Сря 20 апр 2011 21:15

Тези дни ми предстой занимавка с едни лупи H7 Валео на фарове за Голф 4, ще снимам как ще стане :beer

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Сря 20 апр 2011 21:18

нови ли ги взе или от някоя морга?

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 20 апр 2011 21:18

От колега от форума :wink:

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Сря 20 апр 2011 21:28

аз смятам на тройката да си вградя лупи на късите ама незнам какви да сложа????

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 20 апр 2011 23:07

IvailoOo написа:
Sashko_Trg написа:Защо направо не си вземеш едни истинсинки фарове с лупа и не си сложиш ксенон, ами ще се мъчиш да побългаряваш.

Ти ли ще му дадеш 600 кинта :screwy

1-во че не всеки има финансови възможности..В случая не познавам колегата,затова няма и да говоря :kissy:
2-ро..човека пита как да си направи..не как да си купи :Mr Green Fun

П.С. Само лупи можеш да си намериш от 50-200лв. Зависи от какво са...но изпадат доста изгодни оферти. Мисля като се поопарича и аз да метна едни :beer

Имах предвид колегата guru той продава такива фарове с лупи кви 600 лева ...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 21 апр 2011 0:11

Не схващам тая мания по лупите - не стига че фаровете ви ще светят осезаемо по-слабо ,ами и пари ще дадете и ще се занимавате да разглабяте/чупите фаровете.На всичкото и отгоре фара на Г4 с лупа изглежда стабилно смотано,ама аиде тва е въпрос на вкус.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 21 апр 2011 6:51

Вкусът си е вкус, ама за другото твърдение с осезаемо по-слабото светене, нещо не мога да се съглася без да се обосновеш. Личният ми опит води до други изводи - с лупа светлината от моите фарове се насочва доста по-добре и отива там, където трябва. Вярно, че при мен го правих с ксенонови крушки H4 вариант, и имаше голяма разлика. Не виждам защо и с халогенни крушки да няма подобрение, макар и по-малко (заради силата на светене най-малкото). А и като гледам доста от съвременните коли се предлагат с лупи (без ксенонови крушки дори).
Ако се обосновеш, би било хубаво, за да знаем защо да не правим такива работи.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 21 апр 2011 10:33

Ами също от опит - при едни и същи крушки лупите светят осезаемо по-слабо.Вярно няма разсейки - то това е причината да ги слагат на ксенона фабрично ,но светлината е слаба спрямо рефлекторен фар.При теб вероятно фара не ти е бил много в час + ксенона които дава 2-3 пъти повече свтлина и за това така е станало.Другия вариант е да си взел някви мега едри лупи ,ама едва ли.Иначе лупите ги слагат на по - новите коли защото са предимство от гледна точка на дизайн - просто могат да заемат много малко място и фара да става какъвто искаш по форма и големина.Те затова са били и измислени - първото им сериино вграждане е в Опел Калибра с цел фара да е тънък и предницата да е клиновидна - преди това решението на такива места е било вдигащи се фарове.
Иначе отделно имаше един брой на Ауто Билд в които тестваха различните фарове и там беше напсиано точно това ,че класически голям рефлекторен фар с халогенна крушка(в случе беше мисля Ситроен Берлинго или няква таква дрисня) осветява колкото разни лупести фарове на скъпи коли с ксенон :D

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 21 апр 2011 10:45

Може и да си прав, ама май си зависи много от конкретните лупи. Аз точно заради липсата на разсейки ги предпочитам, понеже цялата светлина си отива, където я искам. А колкото до стария фар, наистина може и да не е бил в час заради китайския H4 ксенон, който е всеизвестно, че не може да се настрои както трябва... Някой ден може да ми се наложи да го пробвам с халогенки как е (ЕС директиви и закони...), та ще си проличи дали е било от това :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 21 апр 2011 12:41

Има ена такава работа със ксенона от чина.Интересно обаче ,че съм имал пак китайски ксенон на Голф3 и на А6 с лупи пак китайски и нямаше грижи.На Голф 4 единия фар бие на ено място другия на друго(сега пак съм с ксенон) :(

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 21 апр 2011 13:53

Странно е това за Г4, понеже според някои твърдения на H1/H7 (доколкото съм запознат) не би трябвало да има такива своеволия на светлината, понеже са по-добре замислени от H4 (ако имат пластинка пред крушката, понеже някои нямат, а китайците не боядисват крушката отпред и това прави гадости). Ама знае ли човек.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 21 апр 2011 18:30

Rabbit_TDI написа:Не схващам тая мания по лупите - не стига че фаровете ви ще светят осезаемо по-слабо ,ами и пари ще дадете и ще се занимавате да разглабяте/чупите фаровете.На всичкото и отгоре фара на Г4 с лупа изглежда стабилно смотано,ама аиде тва е въпрос на вкус.

И аз съм на същото мнение че липите за Г4 изглеждат отвратително ! И аз искам да сменям фаровете, самоче искам да си купя сищите като оригиналните самоче вътре да са черни :)

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Чет 21 апр 2011 18:44

Ами разглоби ги и ги боядисай. Може и по-добре от новите да си ги направиш. :D

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 21 апр 2011 23:29

И този вариант ми е минавал през акъла, а един друг колега ми каза че се облепят с черно фолио, ама като си представя какъв ще бъде ефекта от залепяне ... Не не :) Ама според мен един фар като се отвори един път и край ... започва да събира влага .... мацай със силикон като замаян :)

Потребителски аватар
krismars
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krismars » Пет 22 апр 2011 9:56

Тука с влагата хич не съм съгласен. Фарчетата ги правих февруари месец, след много дъдж, сняг, киша и така нататък нищо им няма. Нито се изпотяват, нито нищо. :wink:
Eто снимка, ама качеството не е много яко :) :link

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”