Проблем с паленето с Фолксваген Поло 1.3

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Re: Проблем с паленето с Фолксваген Поло 1.3

Мнениеот shotoman » Сря 20 апр 2011 7:39

biliana написа:Колата се намира на паркинга пред местоработата ми ....

Направи деня ми весел :063: Ако те попитам какво ядеш, нека позная ..... храна :063:

Шегувам се, въпросът ми беше в кой град е колата, а не дали е на тротоара или на платен паркинг :) Не вярвам да са се зацапали свещите, но може да е от много работи. Гаранция ще се окаже нещо дребно и не толкова сериозно, спокойно. Не се ядосвай, ще видиш, че ще се оправи колата безпроблемно! :да:

biliana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biliana » Сря 20 апр 2011 7:41

Радвам се, че допринесох за веселото започване на деня поне на един човек :wink:
Дано се окаже нещо дребно, защото съм карала колата само 20 дни...

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Сря 20 апр 2011 7:43

Убеден съм, че ще е дребно и след това няма да можеш да и се нарадваш как работи. Пак не ми каза в кой град е колата? :roll:

biliana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biliana » Чет 21 апр 2011 7:00

В РК е колата, но това вече е без значение. Тази сутрин вече е паркирана не пред местоработата ми, а пред сервиза... :? Довечера ще видим какво ще кажат.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Чет 21 апр 2011 8:03

Ще кажат, че всичко е ОК. Колата ще запали от половин оборот и повече няма да имаш ядове :да:

biliana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biliana » Чет 21 апр 2011 9:18

Мислех, че аз съм прекален оптимист, но се радвам да видя, че има и други :P Дано да се окажеш прав.
По "първоначална" информация от сервиза разбрах, че колата била много добра, двигателя й бил много добър и т.н. :lol: За мен е важно да я оправят независимо от това какъв проблем ще кажат, че е имала.
Тук е момента да благодаря на всички, които се отзоваха. Голямо БЛАГОДАРЯ!
Ще продължавам да следя форума с интерес и дано не ми се налага, но ако някой ден възникне технически проблем, пак ще се обърна към вас.
БЛАГОДАРЯ!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 21 апр 2011 15:19

Пробва ли да сложиш спирт за горене малко в резервоара да изгориш боклуците? Почти винаги боклуците отиват по горивната система и колата почва да гасне.Затова е важно да се сложи спирт,спирта се съединява с боклуците и водата и заедно с тях изгаря... Имаш ли газова уредба,ако е така,още по-добре,караш докато не ти свърши бензина! Прочете ли цялата тема? То там и това съм обяснил!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 21 апр 2011 15:30

biliana написа:Мислех, че аз съм прекален оптимист, но се радвам да видя, че има и други :P Дано да се окажеш прав.
По "първоначална" информация от сервиза разбрах, че колата била много добра, двигателя й бил много добър и т.н. :lol: За мен е важно да я оправят независимо от това какъв проблем ще кажат, че е имала.
Тук е момента да благодаря на всички, които се отзоваха. Голямо БЛАГОДАРЯ!
Ще продължавам да следя форума с интерес и дано не ми се налага, но ако някой ден възникне технически проблем, пак ще се обърна към вас.
БЛАГОДАРЯ!

Аз четох, четох темата и ще ти кажа следното. Как ги купувате тези коли. Така я бил карал собственикът, нищо й нямало. Той моторът хубаво е здрав ама... докато се намери проблемацията ако се ходи по куци майстори може да се подмени половината му периферия и запалителна система и да излезе все едно си му правил ремонт или профилактика :mrgreen:

biliana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biliana » Чет 21 апр 2011 15:53

lion_heart002 написа:Пробва ли да сложиш спирт за горене малко в резервоара да изгориш боклуците? Почти винаги боклуците отиват по горивната система и колата почва да гасне.Затова е важно да се сложи спирт,спирта се съединява с боклуците и водата и заедно с тях изгаря... Имаш ли газова уредба,ако е така,още по-добре,караш докато не ти свърши бензина! Прочете ли цялата тема? То там и това съм обяснил!

Ох, не знам от къде да започна.... :banghead: Стана една .... :banghead: Не сме слагали спирт, не стигнахме до там. Нямам газова уредба. Днес колата е на ремонт и преди малко ми казаха, че проблемът бил сериозен - двигателя отказвал да работи, бил пред блокиране... просто не ми се говори :banghead:. Да си я бях карала така, както си я купих, голяма работа, че палех с подаване на газ.
Когато ми я оправят /ако я оправят/ ще пиша.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 21 апр 2011 16:03

Е, шанс. Как първо ти казаха, че е перфектен, пък после изведнъж стана пред блокиране? Много интересно !! Колежке, що не палнеш колата (ако ще и с подаване на газ) и не идеш до някой от клубните майстори? Поне да си сигурна, че не се опитват да те преметнат. Аз така бих сторил на твое място.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 21 апр 2011 16:39

Кажи ми в кой сервиз си оставила колата в Перник? Опитват се да те изментят-гаранция! Аз също съм от града! Знам ги всичките мизерници в този град! Взимай си колата оттам и пиши! Просто заслужават да идете с някое по-здраво момче и да ги блокирате от шамари и ритници... И мен веднъж се опитаха така да ме преметнат,добре,че не се хванах а бях само на 18... Кажи името на сервиза!

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Чет 21 апр 2011 17:20

Колежке, бързо си взимай колата от там....докато не са се опитали да "ремонтират" нещо. Пали колата и отивай при някой от форумните майстори наистина! Аман от пишман майстори.... ужас.

biliana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biliana » Чет 21 апр 2011 17:55

shotoman написа:Колежке, бързо си взимай колата от там....докато не са се опитали да "ремонтират" нещо. Пали колата и отивай при някой от форумните майстори наистина! Аман от пишман майстори.... ужас.

Лесно е да се каже ПАЛИ! Пали, ама не пали....
Колата вече е при "сигурен майстор" - близък човек, който обслужва и другата ни кола. Благодаря ви за всичко. Когато приключим, непременно ще пиша какво се е случило.

biliana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biliana » Сря 27 апр 2011 17:11

Здравейте отново!
Току-що си взех колата. Сменени са: дистрибуторната капачка, свещи, маркуч за бензин /беше видимо остарял/ и нещо е правено по единия цилиндър /не знам точно/.
Колата върви добре, но утре ще я пробваме по-хубаво.
Нуждая се от една част, която майстора каза, че е добре да сменя. Не знам как точно да я опиша, но става въпрос за една бяла пластмасова пластина, която държи пружините на клапата на автоматичния смукач. На карбуратора пише Пиербург 2Е, други данни не зная. Дано разбирате за какво става въпрос и ако някой продава такава част - моля да пише.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 27 апр 2011 17:50

Направи снимка, колежке. Или напиши номерчето на тази част.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”