Повишено ниво на маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Повишено ниво на маслото

Мнениеот Boko* » Чет 30 дек 2004 20:53

При смяна на маслото ARAL Tronic нивото на маслото беше по средата на МИН и МАХ .Мотора е 1.6 101 к.с. пълна инжекция. Карам колата си на кратки разстояния 4-5 км. Вчера погледнах нивото и се оказа , че е на МАХ. Със сигурност не е антифриз( нивото му не се е променило).Иначе нямам проблеми със запалването , а и колата си върви перфектно.Според вас къде е проблема

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 30 дек 2004 21:21

измерването е повлияно по някакъв начин-наклон на колата; недостатъчно време за оттичане при първото мерене при смяната...куп глупости.
ако си сигурен че не е боза а си е масло и не е полубензин пълно(макар че недоумявам откъде ще се пълни... gruebel ) карай и се не бой!
мин.-макс. е точно литър така че при тебе има към максимум 1/2литър разлика.
е това може да е от всичко гореизброено.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 31 дек 2004 0:38

Щом е зима и караш на къси разстояния няма как да не ти се пълни картера с бензин. . . затова е направен и отдушника на картера, за да може да се изпари. . . Все пак помириши щеката за нивото на маслото, за да си сигурен, че е бензин. . . а може и мястото на което си мериш маслото да не е равно, а с наклон . . .
Хайде със здраве!
П.П. Ако ходиш на дълъг път ще разбереш дали е бензин, защото ако е ще го одуха и нивото ще се нормализира.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

вода

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 31 дек 2004 1:10

Ако имаш пяна от вътрешната страна на капачката на маслото значи има вода в него.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 31 дек 2004 9:41

NovobranecGT написа:...................

как бре човек ще ти се пълни картера с бензин?
откъде?
направо ме шашна... :!:

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Пет 31 дек 2004 10:43

Няма как да се пълни картера с бензин, тва да не е Лада?1 :(
Пяната по капачката се получава и от гадни масла, не е сигурен признак, че има вода в маслото. Моята колица също имаше бели лай..а по капачката, ама като си смених маслото вече няма /Лики Моли/.

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Пет 31 дек 2004 11:15

Пичове чета тука че става дума за картери и отдушници, та се присетих.
На някой да му се намира маркуча за отдушника на картера, че се разбих да търся за моя мотор и не мога да намеря, само в Юнито не съм питал.
А се е разпрал зверски и мята лайна. Та аз засега го отстраних проблема- спринцовка и изолирбанд ама е много временно тва решение.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 31 дек 2004 11:18

Като ви казвам няма да ви лъжа, проверено е :D Не казвам, че на него 100% му се пълни картера с бензин, но не е изключено като алтернатива...през зимата, когато караш на къси разстояния със студен двигател се получава...но не при всички...

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Пет 31 дек 2004 11:41

Благодаря Ви за мненията. По капачката на маслото наистина има конденз, но на пръчката маслото е като сълза ( даже ми се струва редичко....). Проблема не е от наклона, т.к. я спирам в гараж по един и същ начин , а колкото до качеството на маслото и аз не знам кое е най-добро за АЕК 1.6 74КВт 95год (140000км????). Карах я на майстор , който провери някаква гарнитура в инжекцията , но каза че е добре. И аз не знам какво да правя и лично за мен съм решил да не гледам маслото , че започвам може би да си внушавам. Затова хората са сложили сигнализация и колкото по рядко отварям капака , толкоз по- добре.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Нед 02 яну 2005 17:16

vaskoto1 написа:как бре човек ще ти се пълни картера с бензин?
откъде?
направо ме шашна... :!:

E aз имах такъв случай, не се шашкай... :wink:
Беше ми се прецакала някаква мембранка за празния ход нейде из карбуратора и беше нахвърляло поне 300-400 грама бензин... И нивото си растеше... Хванах го по лампата за маслото като палиш - гаснеше с две-три идеи по-късно от нормално... И пръчката си смърдеше много злобно на бензин... Та оттогава си ми е навик всяка седмица поне веднъж да си гледам нивото на маслото...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”