Проблем с тресене 2.0 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
radoslv
Автомобил:
Двигател:

Проблем с тресене 2.0 TDI

Мнениеот radoslv » Сря 13 апр 2011 3:32

От скоро двигателя тресе цялата кола на празен ход и е доста неприятно. Наблюдава се само когато позагрее , когато е студена го няма. Маховика не тропа и е сменян преди 60 000. Ролката на алтернатора и обтегача са нови. Тампоните на мотора са нови. ЕГР-а заедно с всмукателния колектор са почистени. При форсиране на двигателя на място когато оборотите падат преди да стигнат празния ход се усеща едно колебание и залюляване. Грещки няма. Стоиностите на впръскване са в диапазона -0,5 до +1 само ми направи впечатление че зацепването на ангренажа е стоиността която трябва да е 0 градуса е -0,5 но така си е било винаги и преди не тресеше. Направо вече не виждам какво може да е. Ако някои даде някакви идеи ще съм много благодарен.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: Проблем с тресене 2.0 TDI

Мнениеот Dobromirski » Сря 13 апр 2011 7:44

Провери тампоните по генерацията. Като си сменил тампоните на двигателя, наместил ли си го както трябва ?

tocho49
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tocho49 » Сря 13 апр 2011 15:19

Колега, и аз имах същия проблем. Има един специалист в София - Валката се казва и той ме оправи. Не съм много наясно с двигателите, но той работи нещо по помпата. Много съм доволен!!! Ползувай търсачката! Успех!!!

radoslv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radoslv » Сря 13 апр 2011 18:52

При първа възможност ще проверя генерацията. А тампоните съм спазил разтоянията спрямо мотора при поставянето.

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 14 апр 2011 7:07

Недей гледай разстоянията. Преди да стегнеш тампона, използваш крик/лебедка, така, че двигателят да си е на мястото и при стягане тампона да не е предварително напрегнат или засукан на някъде .

radoslv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radoslv » Пет 15 апр 2011 6:55

Двигателят го бях позиционирал с лебетка. Говоря че и най-малките подробости около монтажа съм ги спазил. Ще проверя изпускателната система и ще пиша.

radoslv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radoslv » Нед 24 апр 2011 8:29

Днес забелязах че разхода на празен ход се увеличава когато колата загрее от 0.5 на 0.7 и тогава двигателя започва да тресе. При проверка с ваг-ком установих че стоиността на впръскване на 1-ви цилиндър е 2.99 mg/str а на другите е в диапазона около 1. При студен мотор всичко си е в норми стоиностите са около 0.5 на всички цилиндри. Иначе колата върви добре и не пуши. Някакви идей каква е причината?

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 24 апр 2011 8:39

Липса на гориво в горивната камера. Тандем помпа, О-пръстени, ПД. А може и ЕГР-а да прави номера.

radoslv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radoslv » Нед 24 апр 2011 8:57

Дали може да е от кабелчето на пд елемента. Когато загрее стоиността става кам 2.99. Забелязвам също че когато на място подам газ двигателя като се поразклати малко и стоиностите се пооправят.

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Нед 24 апр 2011 9:03

radoslv написа:Дали може да е от кабелчето на пд елемента. Когато загрее стоиността става кам 2.99. Забелязвам също че когато на място подам газ двигателя като се поразклати малко и стоиностите се пооправят.

Смуче ти въздух от някаде, тандем помпа или О-пръстени, ама щом се пооправят след подаване на газ имаш балончета в системата!

Потребителски аватар
Deo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Deo » Нед 24 апр 2011 9:44

Аз имах подобен проблем. При ускоряване първоначално само на 4та, 5та скорост, а след ден примерно започна и на 3та да го прави колата започваше да се тресе жестоко и и липсваше мощност. Като я закарах във Фолксваген казаха, че има недостиг на гориво на първи цилиндър и то пробва да изравнява (или нещо такова). Диагнозата на "майстора" (с големи кавички) беше, че може да са много неща, но искаше да сменя главата. Вариантите които ми изброи бяха доста абсурдни дори за човек като мен, който общо взето знае само как да си провери маслото. Глава, някаква верига, която не е зацепена правилно (нищо, че никой не я е пипал), маслена помпа(!?) и т.н.
В крайна сметка добре, че не се доверих на експерта от официалния сервиз, та се оказаха някакви уплътнения (или гумички) на въпросния цилиндър (не знам точно какви се водят), които струваха 2.80лв. :)

radoslv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radoslv » Нед 24 апр 2011 13:58

Има го и при мен тресенето при ускорение но е сравнително рядко. Даи повече инфо къде ти ги смениха тези гумички.?

audiceco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiceco » Съб 14 май 2011 11:01

radoslv написа:От скоро двигателя тресе цялата кола на празен ход и е доста неприятно. Наблюдава се само когато позагрее , когато е студена го няма. Маховика не тропа и е сменян преди 60 000. Ролката на алтернатора и обтегача са нови. Тампоните на мотора са нови. ЕГР-а заедно с всмукателния колектор са почистени. При форсиране на двигателя на място когато оборотите падат преди да стигнат празния ход се усеща едно колебание и залюляване. Грещки няма. Стоиностите на впръскване са в диапазона -0,5 до +1 само ми направи впечатление че зацепването на ангренажа е стоиността която трябва да е 0 градуса е -0,5 но така си е било винаги и преди не тресеше. Направо вече не виждам какво може да е. Ако някои даде някакви идеи ще съм много благодарен.

Все едно чета за моята кола 1 към 1! Кажи ми реши ли проблема? И какво излезе?

radoslv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radoslv » Нед 15 май 2011 14:53

Сменихме помпа дюза на 1-ви цилиндър и всичко се оправи. Беше развален разпръсквача, имаше вариант за ремонт но избрах да я сменя и да не я ремонтираме.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пон 16 май 2011 16:36

audiceco написа:
radoslv написа:quote]
Все едно чета за моята кола 1 към 1! Кажи ми реши ли проблема? И какво излезе?

Първо пробвайте с контакта на кабела и О пръстена,че много често от тях е проблема :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”