Проблем със окачването на голф 3
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Проблем със окачването на голф 3
Та колеги смених по предницата-тампони на носача и на макверсона и биалетките,минах стенд но нещо не ми харесва как е.Карам със 190 пускам волана и не дърпа,но при изпреварване нали дърпам леко волана и излиза по рязко и се прибира по рязко незнам дали ме разбрахте,от какво може да е това?За шарнира ми казаха че са здрави,за накрайника как да го проверя незнам,моля помогнете ми много е дразнещо това,а и има едно леко хлопане като го карам много бавно по развалени патища като бордури или паваж
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Проблем със окачването на голф 3
Искаш да кажеш,че управлението ти е по-стегнато отпреди,така ли да те разбирам
П.С. При 190км./ч. пускаш волана !? Интересна работа
П.С. При 190км./ч. пускаш волана !? Интересна работа
- nuri_3556
- Контакти:
не колега,имам чувството че иска да се дърпа настрани колата или наляво или надясно при изпреварване и при прибиране в платното си с около 100-130км.Всеедно няма хубав стенд но не ми се вярвя да е от стенда
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Заради подобни симптоми вече втори път качвам Пассата на повдигач да проверявам тампоните на задния мост
И в двата случая бяха зрави, ама... погледни си твоите
Иначе при мен, след като спре да духа се оправя
Иначе казано - при силен страничен вятър усещам подобно разклащане при промяна на посоката на движение. Все едно не е стабилна задницата.
И в двата случая бяха зрави, ама... погледни си твоите
Иначе при мен, след като спре да духа се оправя
Иначе казано - при силен страничен вятър усещам подобно разклащане при промяна на посоката на движение. Все едно не е стабилна задницата.

- nuri_3556
- Контакти:
ако дигна сега предницата във въздуха мога ли да разбера от какво е? ако клатя гумите наляво надясно и надолу и нагоре?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Пробвай...за опит пари не искат
Ако има нещо разбито ще се усети.Иначе може от амртисиьори да е. Аз едва изкарах зимата с изпуснали амортисьори и с разбити тампони на моста
Голямо въртене падна
Ако има нещо разбито ще се усети.Иначе може от амртисиьори да е. Аз едва изкарах зимата с изпуснали амортисьори и с разбити тампони на моста
Голямо въртене падна- nuri_3556
- Контакти:
колеги днес проверих всичко е ок,но шофьорското каре беше се отвил малко и имаше малко луфт на гумата.Но пробвах пак със скорост около140-150 и пак същата си е,пак иска да дърпа на страни.Може ли да е от гумите?
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
При положение, че ти е била хлабава гайката на карето, в лагера е имало луфт и най-вероятно се е прецакал! Сигурен ли си, че лагера е в ред, щото ако не е, от него ти е проблема...
- nuri_3556
- Контакти:
лагера е в ред колега сигурен съм
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
От крива джанта и мека/крива гума пак дърпа на страни. Личен опит.
А преди смяната на тампоните дърпаше ли в страни?
А преди смяната на тампоните дърпаше ли в страни?
- nuri_3556
- Контакти:
колега незнам дали дърпаше преди щото карах с износени тампони и то много време направо гумара с крак го бутах и си играеше напред назад.Първо взех гуми,но втора ръка 25 лв бройката тогава бях закъсал много за това.С износените тампони ми дърпаше много и с тея гуми нямаше как да разбера дали е от тях това дърпане,пак още около 3 месеца карах така и сега всичко е ок по окачването но нещо пак дърпа.Джантите не са ми криви
-
stan4o_genadov
- Автомобил:
- Двигател:
Това може да ти се случи от гумите и джантите-от малко крив асфалт и се получава едно наместване на колелетата на пътя.И аз съм се чудил какво се случва.Естествено ако проблема ти е сходен с това което ти казвам
Към автора: ако съм те разбрал правилно при постоянна скорост нямаш проблеми, а при рязко подаване на газ на 3,4 или 5-та предницата почва да носи на една страна. Ако е така гаранция си за смяна на втулки на носачите. Минах по тоя път. Много майстори ме убеждаваха, че всичко по предницата е здраво или си внушавам проблема. Един даже искаше да ми сменя карета на кормилен прът.
При по-обстоен преглед на колата диагнозата беше двете втулки на левия носач и тампони на макферсона. След смяната проблема се реши на 100%. Само да уточня, че преди смяната нямах никакви хлопания и тропания по предницата, а само гадното дърпане при подаване на газ.
При по-обстоен преглед на колата диагнозата беше двете втулки на левия носач и тампони на макферсона. След смяната проблема се реши на 100%. Само да уточня, че преди смяната нямах никакви хлопания и тропания по предницата, а само гадното дърпане при подаване на газ.- nuri_3556
- Контакти:
колега всичко съм сменил каквото трябва,може да потропва малко от тампоните на макверсона макар че са нови нали знаем че са ментета всички.не е от тампоните на носача нали съм писал горе че са сменени и как е бил преди да се сменени демек като бяха износени много
Мда не съм прочел внимателно.
Пробвай докато колата е на място и мотора работи да въртиш волана наляво надясно и следи за някакво тропане в предницата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”